zondag 22 juli 2012

Luie zondag

Lig lekker met de laptop op de bank. Joggingbroek aan. Beetje blog voor blog door consuminderland.
Ik vind het momenteel lastig om te blijven consuminderen, wanneer is het genoeg. Als ik dan weer lees dat iemand er over 5 jaar vanaf is dan motiveert dat weer om de ountjes op de i te zetten.
Ben wel onrustig want de vakantiekoffer moet nog gepakt en vanmiddag ga ik met schoonzusje nog wat leuks doen. Even bijtanken. De spullen moeten van de muur, omdat de schilder morgenavond gaat komen.
Er ligt nog was in de kamer die nog opgevouwen en naar de kast moet verhuizen en ik moet straks nog even de bloemkool en de aardappels koken. Denk dat ik maar een lekkere ovenschotel ervan probeer te maken.
De tafel in de woonkamer ligt helemaabezaaid met van alles en nog wat.
Ik wil verder nog op zoek naar iets wat ik kan meenemen op vakantie om mij creatief mee bezig te houden.
Ik moet me echt daar op gaa laden en leuke dingen gaan doen. Dus maar eens even kijken.
Zijn er misschien meer mensen die in HOngarije of Slowakije bepaalde dingen kopen en meenemen naar huis?
Zo graag tips willen.....

4 opmerkingen:

Luxe of Zuinig zei

Wanneer is consuminderen genoeg? Ik denk nooit. Je moet het echter anders bekijken denk ik. Als je doelen hebt en die behaald zorgt dit er natuurlijk ook voor dat je graag weer nieuwe doelen stelt om door te gaan voor het volgende.... Maar ja, als je alles hebt wat je wilt en geen zorgen hebt... dan is leven toch ook niet erg!

Ons gezin en de Stichting zei

Wij gaan een aantal malen per jaar naar Roemenië toe en komen dus door Hongarije. Een tip voor je , koop een vignet aan de grens bij een bezinepomp station en pin dit of betaal met florinten.Als je met euro's betaal ben je duurder uit.Je vroeg wat je mee kan nemen , wat dacht je van salami, palinka( sterkte drank), paprikapoeder, kruiden , oftewel in de supermarkt je ogen de kost geven .Er zijn in Hongarije ook lidl en lokale markten waar je heerlijke dingen kan kopen,zoals meloenen uit de mensen hun tuinen, knoflook.Oftewel lekker genieten.

geldover zei

Vorig jaar waren er weinig kraampjes meer langs de weg.Wij zitten dan ook niet rondom het balatonmeer, omdat we dat niet authentiek hongarije vinden. We zitten tegen de slowaakse grens bij komarno of zoals de hongaarse kant heet komarom.
We gaan inderdaad maar weer eens rustig door de supermarkt lopen.
Wil dit jaar proberen om niet aan te komen want ben net 5 kilo afgevallen met erg veel moeite.
Palinka krijgen we hier echt niet weg, vandaar dat we dat niet meenemen. Drank halen we in duitsland. Kruiden nemen we inderdaad mee, lekkere tzatzikikruiden....

Ans zei

Wij komen ongeveer 4 x per jaar in Hongarije en we nemen altijd bolero zakjes mee. Dat is een suikervrije poeder om 1,5 liter limonade van te maken. Je hebt ze in diverse smaken en kosten omgerekend 0,28 per zakje (= 1,5 liter) Je kan ze kopen bij de Tesco.
groetjes ans