zaterdag 16 juni 2012

Boodschappen gedaan in Duitsland

Vandaag samen met mijn moeder en mijn dochter even op en neer naar Duitsland. Ik kan daar soms goed slagen voor schoenen en ook vandaag had ik geluk een paar mooie rieckers voor 39 euro. Ze zitten zo licht aan de voeten dat je niet voelt dat je ze aan hebt. Helaas hadden ze voor dochterlief geen paar goede schoenen in het rek staan. Verder heb ik shampoo en doucheschuim ingeslagen. HAd de vorige keer niet zoveel meegenomen omdat ik het merk niet kende, maar beviel zo goed dat ik er nu 12 flessen van heb ingeslagen. De alcohol heb ik dit keer overgeslagen heb nog veel in voorraad. Mijn moeder had nog wel behoefte aan een paar flessen wijn, er stonden natuurlijk meer nederlanders voor het rek en het werden flessen merlot van 1,69 per fles. Nadat we buiten bij de auto geproefd hebben nog een keer extra de winkel in gelopen.:-) Chocolade heb ik ook een keer overgeslagen. Had vanlaatst veel bij de lidl ingekocht en ben er even op uitgegeten. We hebben elkaar echt aangekeken bij de kassa, ik had een halve kar vol incl schoenen voor 56 euro en mijn moeder had een grote shopper vol voor 26 euro. das leuk winkelen....

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor ons is het best ver om naar Duitsland te rijden. Wij gaan aan het eind van de zomer flink inslaan.
Ben een beetje jaloers op je ;-)

Groetjes, VeggieMo

Dubbeltje zei

Leuk hoor!! Ik woon zelf heel dicht bij de grens en kom er regelmatig. En bepaalde dingen zijn er ook duurder dan bij ons, dus die laten we mooi links liggen (zoals diesel en chips).

Lekker Leven Met Minder zei

Wij wonen nu niet zo dicht meer bij de grens, maar eerder kwamen we er wel regelmatig. Je moet wel blijven opletten, want niet alles is goedkoper, maar je kunt er inderdaad mooi slagen. Ook vaak gunstig om daar nog even te tanken.

geldover zei

we tanken diesel en die is daar inderdaad duurder dan in nederland

Anoniem zei

Zo, dat scheelt wel veel! Vooral die wijn en schoenen, zeg!
Voor ons niet te doen, wij wonen in west-Nederland.Het zou veel benzinekosten betekenen.
Gaat het al weer beter met je allergie?
Groet, Tineke.

Monique65 zei

Of ik nu in Nederland boodschappen doe of in Duitsland, de afstand is hetzelfde. Ga echter alleen voor de reeds bekende zaken naar Duitsland, de rest koop ik bij ah of lidl/aldi.

geldover zei

ja gelukkig wel ben weer helemaal er bovenop

Bespaarmama zei

Wij wonen ook dichtbij de grens, flessen wijn e.d. halen we daar eigenlijk altijd!

Verder zijn de pampers er véél goedkoper (zo'n €8,- tegen €11,49 hier). Maargoed pampers kopen we altijd al met korting-op-korting als het even kan. Verder heeft de duitse lidl fijne baby-billendoekjes 80 doekjes voor 0,99ct. Weet eigenlijk niet of de Nederlandse lidl dat ook heeft :D

Vloeibare zoetstof is goedkoper, evenals de meeste bakspullen en ze hebben een veel groter assortiment groenten in de supermarkten (hier tenminste)!

Anoniem zei

gisteren ook weer even inkopen gedaan in Duitsland.het prijsverschil voor heel veel Produkten met Nederland is enorm.
Bij Kaufland in Kleve stonden Meer Nederlandse Auto`s dan duitse.
Misschien een tip voor Rutte en consorten om daar eens heen te gaan op zaterdag.
Ze hebben tijd zat want ze hebben toch weer 3 weken vakantie.