maandag 19 december 2011

Ja ja blijf denken

6380 euro waar haal ik die vandaan? Kon er gisteren weer niet van in slaap komen. op een gegeven moment bedacht ik me dat we nu allebei niet meer spaarloonsparen. Wil dit geld dus ook bij de maandelijkse overboeking trekken, ga voor de 100 euro per maand voor ons beiden. Ik weet dat we spaarloon bruto spaarden, maar kies er nu voor om het netto te doen. De broekriem aantrekkend.
Verder hebben we volgende week kerstcadeautjes. We doen 20 euro middels lootjes trekken. Voor 1 persoon is al voor 15 euro een cadeaubon gekocht, de andere vijf euro ga ik besparen. Ik heb namelijk nog een hele grote glazen vaas staan, die eigenlijk klaar stond om weg te gooien, deze ga ik opmaken met zaken die ik nog in huis heb. Er stond op het verlanglijsteje iets leuks voor op de tafel. Moet dus nog even gaan kijken.
Met deze aflossing kom ik dan op de 6380-500= 5880 euro.Kijk dat staat al weer een leuk leuker. Ga weer verder zoeken naar geld.

Het opruimen in huis de 25 zaken per week komt ook al langzaam op gang. Volgend jaar start ik echt, nu begin ik langzaam te proefdraaien. Mijn gezichtsbruiner is weg, een rode tas die ik nooit gebruik. Drie sjaaltjes die voor mijn dochter zijn gebreid, maar dei gewoon te klein zijn. een autosleutel van onze vorige auto, waarmee je alleen de deur open kan krijgen.
een tas met kleren die te klein zijn geworden voor dochterlief, 2 vuilniszakken kleren van onszelf, een zeer grote lampenkap.
Ik ga voor cadeautjes de komende tijd ook op zoek in mijn eigen kasten. Heb nog van alles van te voren ingekocht, kan ik nu mooi opmaken. Verder gaan we de vriezer leegeten. Heb met man gisteren afgesproken dat we niet (wordt waarschijnlijk weinig) meer uit eten gaan.
Gisteren stond ik een preischotel in elkaar te draaien, komt manlief achter me staan, we hadden nl dochter zaterdag beloofd dat we uit eten zouden gaan.
Dat hebben we dus gisteren voorlopig voor t laatst gedaan, schade was toch weer 80 euro. (maar wel heerlijk gegeten)
Preischotel is nu klaar om vanavond mee te nemen naar het werk. Aangezien ik de kosten van een kant en klaar maaltijd mag declareren ga ik die toch halen. Deze stop ik dan in de vriezer voor als we geen zin hebben om te koken. Ik koop dan altijd 1,5 liter drinken, een groot toetje en een k en k maaltijd. Ik neem dit niet allemaal mee naar het werk, maar kan zo wel mooi besparen op de kosten van ons eten.
Ga nu de was aan het rek hangen, want de droger, nee die komt voorlopig niet aan. Ik twijfel nog of ik voor een tv-loze week ga....hoezo verslaafd het ding gaat aan zodra ik in huis ben en uit zodra ik naar bed ga.

5 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Slim om dat met het eten zo te doen! In verhouding is een k&k maaltijd natuurlijk duur, maar zo krijg je hem in feite gratis voor een moment dat je anders misschien in nog duurder gedrag zou vervallen (patatje hier, pizza daar). Bij mijn vroegere werkgever kreeg ik ook altijd iets van €5,65 voor eten. Dan nam ik ook altijd wat extra mee voor thuis, bijvoorbeeld drinken of pap. Het moest wel een beetje bij de maaltijd passen, maar dat komt wel goed.

afvallen met Doortje zei

Goed bezig zeg!
Ik denk dat je het bedrag wel bij elkaar "sprokkelt" op deze manier.

Vlijtig Liesje zei

Wonderlijk hoe graag het psychologische effect is van een bedrag in de 6000 en als dat dan in de 5000 is.

80 euro is een flinke smak geld inderdaad, om in 1 avond op te maken.

Anoniem zei

Ik sta deze maand 400 euro rood...alles wat maar stuk kon gaan is stuk gegaan en moest vervangen worden...extra rekeningen etc...ik weiger geld over te maken van de spaarrekening... wij leven nu van onze voorraad en de roodstand halen we volgende maand wel weer in! Even een maand de broekriem extra strak aan! Niet ten koste van gezonde voeding en kwaliteit van leven! Als het niet echt moet haal ik geen geld van de spaarrekening omdat het meestal dan niet meer aangevuld wordt! Ook gaat deze maand de 13e maand naar de spaarrekening, het vrijgeboekte spaarloon en de kinderbijslag!
Ik word geinspireerd door je blog en ga op zoek naar nieuwe kerstkado's die bij ons nog gewoon in de kast liggen en waar de persoon voor wie het is echt blij mee is!

nieuwelevensstijl zei

Heerlijk om jouw blog te lezen en het fanatiek-zijn hierin.
Heb met kerstcadeautjes voor familieleden hetzelfde gedaan. Eerst kijken wat ik in huis had. Dit scheelde de helft aan aankopen doen!