zondag 18 december 2011

Hypotheekoverzicht sinds juli 2008

Ik wil mijn hypotheekgegevens wel met mijn blogfamilie delen, weet dat er enkele mensen zijn die mij ook bij mijn echte naam kennen en ook nog familie van me kennen. Hoop dat ze niet hebben medegedeeld aan mijn familie dat ik blog en dat ik dus in redelijke anonimiteit kan bloggen. Zo wel dan verneem ik dit graag.

In juli 2008 heb ik voor de eerste keer voor de hypotheek op deze woning betaald. Hierbij een overzicht tot nu toe, wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen 2,5 jaar?
Ik heb de afgelopen 2,5 jaar direct afgelost op de aflosvrije gedeelten een bedrag van 9789,45 euro.Hierdoor betaal ik nu per maand 34,50 minder rente. Zoals eerder al aangegeven we hebben een hele lage rente op het aflosvrij gedeelte, zo'n 4%.
Verder heb ik bijgestort in mijn spaarverzekering een bedrag van 15000 euro, hierdoor betaal ik per maand 97,10 euro minder.
Samen maakt dat dus dat ik bijna 25000 euro heb ingelost in 2,5 jaar tijd en dat ik 131,60 per maand minder maandlasten betaal dan 2,5 jaar geleden.
Dit laat ik nu elke maand apart naar mijn hypotheekspaarrekening, zoals ik deze rekening zelf heb benoemd, overmaken zodat ik wanneer ik weer extraatjes heb ik dit weer kan gaan aflossen. Het balletje moet een sneeuwbal gaan worden.Alle rente die ik bespaar gaan linea recta weer op de hypotheek verder.
Ik ga straks bij voorbaat de periodieke overboeking verhogen naar 150 euro. Bij mij is het zodat wanneer het automatisch gaat ik er minder bij nadenk en ik mijn levensstijl zo aanpas dat het erin past.
Waardoor heb ik zo veel kunnen inlossen? Het grootste gedeelte van het geld komt uit een polis die vrijviel. Verder heb ik de winst uit de aandelen elke keer apart gezet en ook dit was volgens mij een dikke 5000 euro. Verder is het volgens mij allemaal spaargeld geweest.
Naast het vrijvalen van het spaarloon zo'n 2500 euro totaal en de belastingteruggave waarvan ik 7500 aan de hypotheek wil besteden heb ik geen grote meevallers te verwachten dit jaar. Maar tienduizend weer naar beneden daar word ik blij genoeg van.
Het gedeelte dat ik nog op aflosvrij heb staan is 118195 euro. In juli moet ik dus de rente opnieuw kiezen. Wanneer ik dit niet wil en de rente afgelost wil hebben houdt dit in dat ik per maand 1515 euro moet gaan inlossen. Ik denk ook net als jullie dat ik het niet ga halen, maar wil er toch echt alles aan gaan doen om het wel te laten slagen. Aankomend jaar verwacht ik in ieder geval dat het geen probleem gaat worden daar ik dan nog een groot beroep kan doen op mijn spaarloon en geen aanpassingen wens te doen aan de woning. Dus 10.000 euro heb ik sowieso. om in te lossen. Blijft er voor dit jaar nog 8180 euro over wat er dus eigenlijk aan spaargeld moet bijkomen. 1800 komt dus van het geld dat ik nu sowieso bespaar, de 12 maal 150 euro. Blijft er nog 6380 over. Ik moet dus eigenlijk nog ergens meer dan 500 per maand vandaan halen. En dat gat daar moet ik dus nog naar op zoek. Denk, denk. Pieker, pieker.
Jullie horen nog hoe ik dit ga doen, als ik er zelf ook uit ben........
Think positive....

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, goed van jou zeg! Super zoals je alles op een rijtje hebt. Moet een goed gevoel zijn. Succes!

casadimama zei

Ik heb je logje van boven naar beneden gelezen en het zal wel allemaal zo sluitend zijn als wat. Maar zal ik je eens wat heel eerlijk zeggen?
Ik snap helemaal geen snars van het hele stuk,
al die bedragen, die regelingen en teruggaves of spaarloonvrijvallen,
Ik vind het superknap hoe je dat doet maar voor mij is het bijna niet te doen om je te volgen.
Ik los net als jij het maximale af per jaar want ik zie een hypotheek gewoon als een uitstaande schuld. En die moet weg! Het schiet al lekker op.
Respect meid!

Lekker Leven Met Minder zei

Veel succes!! Goed dat je alles zo op een rijtje hebt. Maar hoe zit het dan met die rente aflossen; waar komt die €1515 per maand vandaan? Want dat is toch niet genoeg om voor juli ruim een ton af te lossen? Als ik zelf geld nodig heb, dan zijn de eerste besparingen vaak via het boodschappenbudget te maken. Wat vaker soep en macaroni eten bijvoorbeeld, of nog minder vlees. Ook stomme dingen als toiletpapier; dan geef ik er geen ruk aan, maar pak ik voor kleine boodschappen een paar velletjes. Dat scheelt vaak per toiletbezoek weer de helft aan papier. Natuurlijk levert het je geen €500 per maand op, maar ik merk zelf dat als ik zo op de kleintjes let, dat ik automatisch ook denk aan grotere dingen. Alsof ik dan meer kansen zie. Kun je verder misschien nog extra uren draaien? Of iets duurs verkopen? En denk je eraan dat er voor juli ook vakantiegeld aan komt? Dat kan misschien ook weer een flinke brok zijn.

Zuinigaan zei

Wauw! €1515 per maand aflossen! Ik ben jaloers! Dat bedrag is op een haartje na gelijk aan mijn hele maandinkomen. Ik moet van dat bedrag alles doen: boodschappen, vaste lasten, apparaten, inventaris, leuke dingen, kleding, abonnementen, communicatie (internet, telefoon)en ook nog hypotheek aflossen! Waarschijnlijk is je vakantiegeld ook lekker veel geld. Bij mij blijft het vakantiegeld beperkt tot 1000 euro.

Jenny Green Teeth zei

Wow, wat goed zeg! Ik snap alle cijfertjes die je noemt ook niet helemaal, maar het is WEL duidelijk dat jij goede stappen onderneemt om je hypotheek af te lossen. Succes ermee!