Zoek je leuke sieraden!

StudieboekenStudieboeken

donderdag 9 juli 2020

Bijna vakantie

Aankomende maandag is het zover. Dan hebben we als gezin drie weken vakantie. Denk dat ik nog nooit zo naar deze periode heb uitgekeken. Ik ben er zo vreselijk aan toe om gewoon lekker drie weken ongedwongen samen te kunnen zijn zonder dat er van alles moet. Zoals het er nu uit ziet blijven we drie weken thuis. Daar zit ook een kleine valkuil nl dat de drie weken zo om zijn zonder dat we daadwerkelijk wat hebben ondernomen. Als je thuis blijft gaat het huishouden aan de ene kant natuurlijk ook gewoon door. Je zal dus nog steeds een aantal uur per dag aan t boenen zijn en de was etc gaat ook door. Ben nu aan t nadenken wil ik dit of doe ik alsof ik weg ben en laat de was gewoon liggen tot de laatste paar dagen van de vakantie? Ik neem de was als voorbeeld maar ik bedoel daarmee meer huishoudelijke taken. In een vakantiehuisje haal je immers ook even elke avond een doek langs toilet enzo. Dat zijn dus dingen die we thuis ook even doen, maar als je in huis bent kan je elke dag je wel een slag in de rondte werken is mijn ervaring. En dat is nu juist wat ik niet wil. Ik wil ook echt even de tijd nemen om bij te tanken. Het is niet de bedoeling dat we echt de drie weken in huis gaan doorbrengen. We willen leuke uitstapjes maken. Dagje zee, dagje strand vlakbij, een museum en een pretpark. Dagje kringlopen wat verder van huis af. Maar ook gewoon domweg met een boek in de luie stoel lijkt me heerlijk. Hoe doen jullie het dit jaar? Gaan jullie nog weg, durf je naar t buitenland of Blijf je thuis en hoe pak je dit dan aan?

2 opmerkingen:

  1. We gaan soms een dagje weg. Daarnaast vervangen we een aantal spullen. Koken een keer luxer. Wandelen op nieuwe plekjes en verder zien we wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik blijf altijd heerlijk thuis. Het is denk ik inderdaad de kunst om te leven alsof je in een vakantiehuisje bent en dus het huishouden op een laag pitje te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.