Sale Solden 2023Sale Solden 2023

donderdag 7 maart 2024

Supersnelle verkoop en lekker verdiend

Vanmiddag was t mijn wekelijkse middag vrijwilligerswerk bij de kringloop. En ik had geluk. Er kwam een paar hele mooie sneakers voorbij om in de winkel te zetten in de maat van oudste dochter. Ik zette ze dus apart om ze zelf mee te nemen. (Leverde hier twee uurtjes werken voor in, krijg nl 2 euro per uur vrijwilligersvergoeding) Eenmaal thuisgekomen vroeg ik dochter ze meteen te passen en zei supertof onder een wijde pijpenbroek. Maar nee ze werden afgekeurd. Ik bedacht ze niet en zette ze voor 55 euro op Vinted, binnen de 10 minuten reageerde er iemand met een verhaal dat ze weinig te besteden had en er max 35 euro voor wilde geven want ze had ook de verzendkosten. Ik heb aamgegeven dat ik t geld zelf ook goed kon gebruiken en dat de nieuwwaarde van de schoenen 249,95 euro was en dat je echt niet kon zien dat er op gelopen was. Terwijl ik dat tikte bedacht ik me dat mensen graag willen afdingen en verhoogde ik mijn prijs naar 75 euro. 10 minuten later waren ze verkocht. Ben echt heel blij met de verkoop want heb nog wat potjes die ik wil aanvullen en dan zet zo'n bedrag meteen zoden aan de dijk. Weet niet of jullie ook via Vinted verkopen, maar het valt me op dat steeds meer mensen een zielig verhaal doen en aan geven dat ze krap zitten. Kijk je dan in hun eigen kledingkast dat zie je dat ze overal zelf de hoofdprijs voor vragen. In dit geval ben ik dus echt megablij met mijn verkoop. Ik zie veel reacties van mensen dat ze denken dat er spullen achter worden gehouden voor de verkoop voor onszelf. Dit is echt niet de insteek. Maar als ik iets in de winkel moet zetten waarvan ik denk daar heb ik zelf ook belang bij dan neem ik het wel mee en betaal ik hetzelfde als wat een klant ook betaalt.Ik doe dit niet met de opzet dat ik het doorverkoop op internet. In dit geval zag ik echter wel een kans toen mijn dochter ze exht niet wilde en laten we eerlijk zijn er komen elke middag meerdere handelaren langs die precies hetzelfde doen. En die lopen zich niet de benen uit t lijf a 2 euro per uur om de spullen in de winkel te zetten. En ik weet dat veel mensen ervan kunnen leven van t inkopen en verkopen van spullen. Er wordt bij ons echt wel gekeken of je geen grote partijen meeneemt voor de verkoop. Deze schoenen hebben al een half jaar in t magazijn gelegen om ze in de zomer in de schappen te zetten. En ik had dus nu t geluk dat ze net op t moment dat ik aan t werk was in de winkel mochten. Ik voel me net zo goed klant als ieder ander als ik wat in de winkel moet zeggen. Was ook altijd vaste klant in deze winkel. Ik krijg voor een hele middag van 4 uur 8 euro betaalt. Op t moment dat ik wat heb twv dit bedrag verrekenen we het. Krijg geen medewerkerskorting of iets anders. Dus voel ik me schuldig en vind ik dat ik iets fout doe nee totaal niet. En de schoenen die ik draag om de 10000 stappen elke middag te zetten....nou die nam ik ook voor 4 euro mee voor mezelf.

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Wellicht wist die eerste belangstellende de waarde van die schoenen en wilde zij ze met flinke winst doorverkopen op Vinted. Dit heb ik ook meegemaakt!

Janne zei

Nu begrijp ik waarom jij vrijwilligerswerk in een kringloopwinkel doet!

Anoniem zei

Ik heb echt een andere definitie van ‘verdiend’.
Alles aan dit verhaal staat me tegen.

Anoniem zei

Het vermoeden had ik altijd al. De krenten uit de pap vissen en met ( dikke) winst verkopen.
Jammer, zo wordt de kringloop er niet leuker op.

Martha zei

Dit kun je toch niet maken? !! Mooie spullen voor jezelf achterhouden en dan verkopen met winst…..
Naar verhaal.

Anoniem zei

Lijkt me niet de bedoeling dat je als vrijwilligster zelf spullen gaat verkop
en

Ingridse zei

Voor mij is dit heel dubbel: je koopt iets goedkoops, weliswaar voor je dochter maar als zij dat niet wil hebben, gebruik je het om flink winst mee te verdienen! Voor mij hetzelfde als handelaren die op markten/second hand, bewust gaan zoeken om winstartikelen te kopen! Ook ik koop zeer regelmatig bij de kringloop maar ben ik het beu/past het niet/op uitgekeken, gaat het weer terug naar een kringloop of ik geef het gewoon weg! Ik snap dat je het geld goed gebruiken kan, maar vertel je dit ook aan je vrijwilligerscollega’s? Wat zeggen zij daarvan? Nu haal jij een leuke broek/schoenen/boek/schaaltje of wat dan ook, goedkoop weg voor diegenen die het graag willen kopen maar niet kunnen voor jouw hoge prijs.

Lot zei

Ik ging pas lezen toen er al veel was gereageerd en jij je topic had toegelicht/aangepast op die reacties.

Ik zou vlak voor de coronacrisis ook gaan werken bij de locale kringloop, ging dus niet door en eigenlijk heb ik er nu ook geen zin meer in, ben dan ook alweer een paar jaar ouder en lang staan gaat niet meer.

Ik kocht jaren geleden een mooie aparte top, paar x aangehad en veel complimenten gekregen, hij was ook echt opvallend. Toen ging ik het merk eens googelen en bleek het een dure te zijn, 150 euro, ik had 4.50 betaald. Op MP gezet en er 55 voor gekregen. Later nog 1x een jurk en van een ander duur merk een jas.
Maar de laatste tijd kom ik niks meer tegen dat eventueel door te verkopen is.

Mevrouw Niekje zei

Wanneer ik mijn spullen naar de kringloop breng doe ik dat omdat ik een ander, liefst iemand die echt het geld niet heeft voor nieuw, er een plezier mee doen. Nu ik dit lees geef ik het liever zelf weg, zoek ik zelf wel mensen op die het hebben willen, dan weet ik zeker dat het goed terecht komt.

Ik hoop van harte dat jij een uitzondering bent en dat niet iedere kringloopmedewerker dit doet.

Anoniem zei

Dit is de rede waarom ik “kringlopen “ niet meer leuk vindt .
Mensen waaronder ik zelf brengen spullen gratis , en ga er vanuit dat wat er verdiend wordt naar een goed doel gaat .
En als ik dan dit lees , dit schiet geheel zijn bedoeling voorbij.
Snap ook werkelijk niet dat je op deze manier geld wil verdienen.
Hierdoor verdwijnen ook de “ kringloopgelukjes”

Mevrouw Niekje zei

Ik las later dat je nog wat hebt gewijzigd/toegevoegd aan je blog waarin je een en ander uitlegt. Dat schijnt een iets ander licht op de zaak.

Ik heb moeite met het lezen van je verhalen vanwege de lange teksten zonder alinea's. Ik raak dan kwijt waar ik was, waar op terug wil komen. Nu had dit extra deel iets duidelijker geweest als jij het er apart had bij gezet, misschien zelfs wel met een kopje bijvoorbeeld 'toelichting na negatieve reacties'. Het is een tip, doe er je mee wat jij wil.

Anoniem zei

Ik snap het wel. Je hebt gewoon de kringloop prijs betaald. Niks mis mee. Ik heb bij de kledingbank gewerkt. Daar ging ook nieuwe kleding, oude collectie van winkels, wel eens in de lompenzak omdat er geen vraag naar zou zijn. Daar nam ik dan ook kleding mee. Vaak voor mezelf. Ik werd ook niet betaald, geen onkostenvergoeding. Wel mochten we elke maand een kledingstuk uitzoeken. En ja,dan zoek je de pareltjes eruit. Niks menselijks is ons vreemd. En liever jij dan een handelaar.

Vera zei

Wat een nare opmerkingen allemaal! En ook nog een aantal anoniem. Niet leuk. Als het jouw wekelijkse doel was, dan was het wat anders. Maar een keer een leuke deal kunnen sluiten is toch prima? Bovendien was jouw intentie dat je ze voor je oudste had gekocht. Dus ja, wat is nou het probleem van al die reaguurders?
Niks van aantrekken.

Mevrouw Niekje zei

@Vera, ik was ook kritisch en behoorlijk fel, maar niet anoniem, dat vind ik zelf namelijk ook niet netjes. Ik heb mijn kritiek nog herzien met mijn tweede reactie. Wat ik niet heb gedaan is sorry zeggen, dat doe ik bij deze: Sorry dat ik zo negatief deed @Hoe houd ik geld over.

Anoniem zei

BAH !!

Anoniem zei

Daarom breng ik mijn spullen niet meer naar de kringloop. Want ik hoopte dat dit soort verhalen broodje aap waren. Maar dus niet! Ik breng mijn spullen naar een plek waar het verkocht wordt voor een kleinschalig plaatselijk goed doel. Niet meer naar graaiers zoals jij!