Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dinsdag 5 maart 2024

Belastingaangifte weer gedaan

De belastingaangifte is weer gedaan. Fijn dat alles al ingevuld staat en dat je t alleen nog maar hoeft te controleren en aan t einde even met de posten moet schuiven om te kijken wie t meeste vergoed krijgt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een hoger bedrag had verwacht maar je hoort me niet klagen het is toch weer geld dat ik nog niet had. Doen jullie de aangifte zelf of laat je het doen? En als je t laat doen is dat dan omdat je veel lastige dingen hebt of denk je dat t veel werk is? Ik was voor mij en mijn man minder dan 15 minuten tijd kwijt. Nu hebben we ook niet veel bijzonders meer om in te vullen. Mocht je het laten invullen zou ik willen aanraden om zelf eens in te loggen met digid en te kijken hoe ver je komt. Bij elk onderwerp staan pop-up mogelijkheden zodat je ziet wat er evt ingevuld kan worden. Ook al wil je t er daarna alsnog door een ander laten doen dan weet je wel welke gegevens je evt allemaal mee kan nemen. Ik denk dat veel mensen t laten doen en denken het is veel werk, maar geloof me, de eerste keer doe je er wellicht iets langer over maar daarna kan je het zelf ook binnen no-time. Zonde om dan iemand 100 euro ervoor te moeten betalen.

4 opmerkingen:

johmar zei

Tegenwoordig ben ik alleen en heb ik weinig aftrekposten dus is het invullen een fluitje van een cent. Toen mijn dochter nog thuiswoonde vond ik het wat lastiger dus liet ik het invullen, ik had daar iemand voor die als ik geld terugkreeg een klein bedrag moest betalen, bleek bij het invullen dat ik niks terug kreeg dan hoefde ik niets te betalen. Er voor betalen bij teruggave vond ik het geld wel waard ,omdat de man wist dat ik recht op dingen had waar ik zelf nooit aan gedacht had.

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik heb het altijd zelf gedaan. Eerst, in 1973 voor mijn ex, toen nog gewoon mijn partner, later, toen mijn moeder weduwe werd ook voor mijn moeder en natuurlijk voor mijzelf. En na het overlijden van mijn 2e man ook de belastingaangifte voor hem. Dat bleek de bewindvoerder niet meer te doen. Bewindvoering gaat tot de dood, maar daarna mag je het als familie zelf doen.
Het is tegenwoordig heel snel klaar, met alle vooringevulde bedragen. Hier ook een kwartiertje werk.
Aangifte doen voor mijn moeder in het eerste jaar na het overlijden van mijn vader was nog best lastig en dat gold ook voor de belastingaangifte na het overlijden van mijn 2e man.

Lot zei

Mijn ex man was destijds boekhouder en werkte op administratiekantoor dat ook aangiftes deed. Toen we gescheiden waren heb ik de eerste keer de oude aangifte die er als klad nog lag erbij gepakt en ben het zelf gaan doen. Ook toen het digitaal kon het zelf uitgezocht, toen moest je zelf alles nog invullen. Als je alle punten doorloopt is het niet zo moeilijk normale jaren.
In een jaar met veel veranderingen is het waarschijnlijk wel eens beter om het te laten doen.

Kopka zei

Het is nu natuurlijk een peulenschil met de app, althans voor standaard huishoudens. Ik doe het zelf, maar ik werk ook als accountant dus ook de.lastigere varianten kom ik op het werk tegen. Als je erin thuis bent is alles makkelijk, maat met de app is het de doorsnee situaties echt makkelijk.