Sale Solden 2023Sale Solden 2023

woensdag 5 september 2018

Yes, Rentebedenktijd dus nieuwe rente gekozen

Hehe eindelijk is t zover 1-9-2018 de dag dat ik mijn nieuwe hypotheekrente mocht kiezen aangezien we de laatste twee jaar rentebedenktijd hebben. Voor de mensen die t niet kennen, we hadden de rente 12 jaar vast staan waarvan 2 jaar rentebedenktijd. Dit houdt in dat we dan in de laatste twee jaar kunnen kiezen of we al naar de nieuwe rente toe willen gaan of dat we er nog even mee willen wachten. Aangezien de nieuwe rente 1,6% lager uitviel bij t kiezen van opnieuw 12 jaar met de laatste twee jaar rentebedenktijd hebben we dus een offerte aangevraagd zodat we em kunnen omzetten. Gaat toch lekker 107 eurootjes opleveren per maand. (Waarvoor ik straks lekker een periodieke overboeking er maandelijks in ga zetten zodat we vaart in t aflossen gaan krijgen)
Dit jaar loste ik in totaal nog maar 472,31 euro af. Dit geld kwam als winst uit mijn aandelen en van wat marktplaatsverkopen. Ik merk dat ik t lastig vind on af te lossen daar ik zie dat t me niet zoveel scheelt per maand in de kosten. Met de lagere rente gaat t me natuurlijk nog minder schelen. Wat ik wel heb gedaan met t geld dat ik overhield is mijn beleggingsportefeuille vergroot. Die staat nu op een bedrag van 12.500 euro. Op dit moment is dit ook de max voor mij. Alle winst investeer ik niet meer opnieuw maar gaat nu naar de aflossing van de hypotheek. Eind deze maand komt er nog een spaardeposito vrij die tien jaar lang tegen 5,4% aan rente heeft gestaan. De rente van dit jaar 540 ga ik aflossen en het vrij gevallen bedrag gaan we gebruiken om ons huis te laten schilderen en ik heb nog de wens om rolluiken voor de ramen te plaatsen.
Ik denk dat ik ook maar weer een vakjeskaart ga maken met de schuld zodat ik per 100 afgeloste euro’s een vakje kan inkleuren. Weg is immers weg.
Blijven jullie gemotiveerd nu de rente zo laag is om toch af te lossen?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat voor hypotheekvorm en ING zeker?
12 jr heel herkenbaar.

ConsuminderMania zei

Winst op beleggingen realiseer je pas op het moment dat je verkoopt. Hoe werkt dat dan voor jou ? Verkoop je dan steeds 2 aandelen bv als het totaal bedrag aan aandelen gestegen is?

geldover zei

Abn amro en dit deel op aflosvrij

geldover zei

Ik verkoop op t moment dat idd een pluk aandelen winst geeft tov het aankoopbedrag. Dit zijn in mijn geval vaak per 100 stuks of een veelvoud hiervan. Op dit moment ben ik blij met bedragen boven de 50 euro of als ik zoals vanlaatst er een keer naar kijk en ze 138 euro winst geven. Dit is dan op een pluk aandelen die ik destijds aankocht tegen een waarde van 1000 euro ong. Dus meer dan 10% rendement. Heb nu weer een aankooporder erin gezet met de bedoeling ze weer tegen 1000 euro aan te kopen. Op dit moment zijn ze verder door gestegen en heb ik ze dus te vroeg verkocht maar heb dit al eerder gezien dus wacht t geduldig af

ConsuminderMania zei

Okee duidelijk, bedankt voor het reageren !