dinsdag 25 april 2017

Heerlijke dag

Vanmorgen werd ik wakker met een envelop op mijn nachtkastje. Nieuwsgierig maakte ik hem open en het bleek een heel betoog van mijn dochter waarom ik echt de aller aller liefste moeder van de hele wereld ben. Oh wat smolt mijn hart, heerlijk een groter cadeau dan dit kun je mij dus niet geven. 
Na een half uur kwam de schrijfster van dit verhaal ook nog even lekker tegen me aan kroelen. Ik besloot dat ik vandaag een 1 op 1 dag met haar ging houden en dubbel van haar ging genieten. We douchten kleden ons aan en gingen lekker naar de Kea ontbijten. Ontbijt voor een eurootje das niet gek. Dochter drinkt tegenwoordig ook lekker rooibosthee dus bleef de schade qua eten en drinken ook op 2 euro staan. We gingen niet helemaal met een lege kar de winkel uit ik kocht nog afgeprijsde waxinelichtjes met geurtje 30 voor 1,50 euro driemaal. Heb nl bij een andere blogger gezien dat je daar hele leuke cadeautjes voor de zomaar mee kan maken. Daarnaast kocht ik nog een wekpotje voor 1,50 euro. Een rasp om makkelijk zelf kaas mee te kunnen raspen en wat potjes om mijn eigen gedroogde kruiden in te kunnen doen. Achter de kassa trakteerde ik dochter op een ijsje van 50 cent en nam zelf nog een kop thee. Op de terugweg gingen we even langs de dierengroothandel, daar kocht ik zonnebloempitten en mais voor de kipjes, en een grote zak aardappels en een zal wortels voor onszelf. Die wortels zijn eigenlijk bedoeld voor paarden en kost per tien kilozak maar 1,80. Ze zijn mooi schoon gewassen en nadat ik ze geschild heb prima voor ons. Ik rasp te er vandaag ook een voor de kippen. Zo zijn ze er niet gek op maar geraspt wel. Dus dat krijgen ze de komende weken dan ook bij t voeren. 
We reden ook nog even langs de kringloop waar ik wat campingbestek bij elkaar zocht. Ben nog al een zeur qua bestek en servies. Bestek moet me zwaar in de hand liggen en ik eet t liefst van een porseleinen bord. Had maar heel weinig bestek en kon t nu uitbreiden met 4 messen en drie zware vorken. De lepels waren allemaal spits en smal wat ik ook niet fijn vind dus die zoek ik wel een keer elders. Helaas kon ik er ook niet slagen voor een hapjespan, achteraf gaf mijn moeder aan dat ze er nig een over had dus helemaal helaas was dit ook weer niet. 
Ik kocht nog twee zware glazen waar een heerlijke borrel met ijsklontjes onderin kan. Ook hier heb ik dus wen echte voorkeur qua glas en er waren er wat gesneuveld.
Dochter kocht nog een beker I hartje papa helemaal leuk voor 50 cent straks voor vaderdag. 
Daarna zijn op verzoek van dochter nog naar de aktiewinkel gereden. Hand op de knip hand op de knip daar. Uiteindelijk met een heel gaaf joggingspak voor dochter naar huis gegaan. Quanta costa? 11 euro. En t leuke was dat er een felroze band op de zijkant loopt in dezelfde kleur als waar we in Duitsland de bottenwarmer van kochten. Ze maakt helemaal de blits straks voor een 25 euro.
Blije mama, blije dochter. Ga ik nu eens even mijn hutspot verder klaarmaken.
Had ik al verteld dat ik me heel gelukkig voel? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Geen opmerkingen: