donderdag 25 augustus 2016

Ontruimen

Op dit moment zou ik het liefst mijn hele huis leeghalen en dan per stuk bekijken of ik de zaken de moeite waard vind om weer in t huis te zetten. Kan natuurlijk niet want je moet leven, maar er kan best veel uit mijn huis zonder dat ik t ga missen.
Nou ja in dat laatste zit een kronkel in mijn hoofd. Want wat als? Ik ben een verzamelaar. Denk dat als we morgen ingesneeuwd raken (haha) nou ja laten we zeggen vanwege de warmte de deur niet meer uit mogen ik het nog weken zou kunnen volhouden. Dit op mijn voorraad. Ik schreeuw al maanden zo niet jaren dat ik de vriezer echt eens tot op de bodem leeg ga eten voordat er weer iets nieuws in komt. Maar ja dan loop ik in de supermarkt en dan ligt er vlees met korting of is het vlees wat we echt lekker vinden in de aanbieding en voordat ik t weet neem ik t weer mee en stop t in de vriezer. Het enige dat me nu tegenhoudt is dat ie zo vol zit dat er werkelijk niets meer bij kan. Ook de kledingkasten van dochters liggen vol. Veel gekocht voor een habbekrats en alvast voor t komend seizoen of kleding die je door kan dragen. Er kunnen wel vier kinderen meedragen en dan kom ik nog niet tekort.
Mijn eigen kledingkast moet ik nodig eens uitzoeken. Vind momenteel er niet veel moois meer in liggen, er ligt ook veel gekregen spul in waarvan ik achteraf denk t staat niet echt bij mijn figuur.
Kasten liggen vol met verzorgingsproducten want die halen we eens in de zoveel tijd in Duitsland in grote hoeveelheden. 
Momenteel weet ik even niet waar te beginnen eerst maar eens t huis op orde voor de verjaardagen zondag. Daarna maar een of twee kastjes per dag aanpakken.

5 opmerkingen:

Kopka zei

Weet je wat helpt? verhuizen! grapje natuurlijk, maar mijn verhuizing heeft echt als een eye opener gewerkt van te voren veel weggedaan en nu met uitpakken weer. Blijft genoeg over.
Succes!

Lot zei

Ik ben een lijstjesfreak en heb van de 10 vriezerlades een mooi overzicht gemaakt. Ik ben nu het oudste aan het opeten en bijkopen doe ik nauwelijks.

Nieuwe keuken hielp ook om als voorbereiding niets meer te kopen en op de voorraad te leven, dat scheelde me echt veel ruimte.

Maar sommige dingen gingen gewoon weer de keuken in zoals mijn 4 vergieten! Gebruik ik echt allemaal heel regelmatig.

Anoniem zei

Probeer een of twee maand van je voorraad te eten en het overgebleven geld te besteden aan een mooie herinnering/ervaring. Mooie uitdaging!

Vlijtig Liesje zei

Die Wat als gedachte heb ik ook altijd! Erg vervelend en erg belemmerend!

Ilona b zei

Wat voor mij werkt: ik heb standaard een doos of een tas voor de kringloopwinkel in mijn slaapkamer staan. Als ik dan ergens iets tegenkom waar ik me over verbaas (lees iets wat ik vergeten had dat ik het had) stop ik het zonder teveel na te denken in de kringlooptas. Of als ik op een onbewaakt moment denk: "Dat kan eigenlijk" weg dan gooi ik het ook in die tas. Als ze vol is: niet kijken maar naar de kringloop brengen (of iets anders). Als ik er echt ga voor zitten om een kastje op te ruimen denk ik teveel na en gooi ik niets weg.