zondag 3 januari 2016

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Elke maand wordt hier een dikke 66 euro betaald voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze keert uit max 90 maanden en dan 1600 euro als je meer dan 65% arbeidsongeschikt bent en vanaf 35% de helft. Ook zit er een dekking in bij werkloosheid deze is met allerlei mitsen en maren. De verzekering loopt totdat man 55 jaar is. En nu zit ik er steeds meer aan te denken om hem eruit te gooien en ook dit bedrag gewoon bij de extra aflossingen mee af te lossen. Ben er nog niet helemaal uit. Wat zouden jullie doen?

7 opmerkingen:

Kreupelgeld zei

Ik hanteer het credo dat een verzekering waarvan ik de risico's zelf kan dragen mag opzeggen. Als dat niet het geval is, dan zou ik de verzekering (want 66 euro voor een AOV is echt heeeeel laag) aanhouden.

Dolf zei

Ik vind het persoonlijk veel geld voor weinig want na 7,5 jaar is het voorbij en schijnbaar tel je de laatste 12 j van het werkend leven ook al niet meer mee.
Ik zou die eruit gooien en extra aflossen. Hoewel je als je er gebruik van maakt wel een geweldig rendement zal hebben.

Lekker Leven Met Minder zei

Ik weet niet of ik hem in de eerste instantie had afgesloten, maar vind €66 voor een AOV ook echt heel weinig, dus wat dat betreft zou ik eerder weer geneigd zijn hem te houden, als hij er toch al is.

mariimma zei

Het is inderdaad een erg laag bedrag voor een dergelijke verzekering.

Maar nog steeds een aardige besparing...

Kwestie van uitrekenen of je de verzekering nodig hebt?

Anja Van Haperen zei

Hoe hard heb je hem nodig?
Al is 66 euro voor aov wel heel weinig. Wij betaalde 850 per maand en heb hem toen de crisis begon opgezegd.
Niet lang daarna werd manlief ziek en hadden toen wel spijt.
Nu zorgen we voor een flinke buffer om dit op te vangen.
Wel wordt er relatief weinig uitgekeerd als je hem nodig hebt, er zitten veel haken en ogen aan.
Succes met je beslissing.

Janne zei

Wij hebben sinds 1985 een eigen bedrijfje (man en ik samen, geen personeel) De eerste jaren hadden wij ook een aov, kosten 180 gulden per maand. Toen mijn man 3 weken lang niet kon werken ivm ziekte kregen wij zo weinig uitgekeerd dat we de verzekering stopgezet hebben en een speciale spaarrekening hebben geopend waar we elke maand 200 gulden opgezet hebben. Dat bedrag hebben we na 25 jaar gebruikt om de hypotheek af te lossen. De keren dat een van ons beiden ziek was hadden we genieg aan het inkomen van de ander!

Anoniem zei

https://bertwams.wordpress.com/2016/03/01/slechts-1-op-de-4-zzpers-heeft-een-arbeidsongeschiktheids-verzekering/