zaterdag 18 juli 2015

Tien tips voor goedkope vakantie

Vandaag dan maar eens tips over hoe we de vakanties betaalbaar houden.We gaan de laatste jaren vaak meerdere malen op vakantie. Persoonlijk denk ik dat we dat redelijk goedkoop doen.
Als eerste hou ik de vakantiesites gedurende het hele jaar in de gaten. Ik merk dat rond de jaarwisseling de 'aanbiedingen' nu of nooit je om de oren vliegen. Veel mensen hebben dan een extraatje van de baas zijn zat van t koude weer en maken alvast vakantieplannen. Op een enkele aanbieding daargelaten zijn dit vaak nog dure aanbiedingen. 
Wij hebben de afgelopen jaren voor onze zomervakantie gekozen voor Hongarije, een mooi land om te zien, vriendelijke mensen en ook niet onbelangrijk goedkoop. (Moet je niet rond t balatonmeer gaan zitten) wij boekten altijd via Limba.com en waren dan rond de 300 euro voor een week kwijt.
Voor de weekendjes weg ben ik geabonneerd op een nieuwsbrief hierdoor zie ik de aanbiedingen vaak en ben ik zo rond de 150 euro klaar. Dan de voorjaarsvakantie in Italië deze boek ik altijd rond januari ik weet naar welke camping ik wil en ben bereid voor een week zo'n 250 euro neer te leggen. 
Als we naar het buitenland op vakantie gaan probeer ik altijd goed om me heen te kijken. Wat is er goedkoop in dat land en kan ik prima cadeau geven thuis in nl? Zo neem ik altijd flessen limoncello mee uit Italië, verschillende paprikapoeders uit Hongarije lekkere gedroogde worsten etc. Ook kijk ik in Hongarije graag in textielzaken naar ondergoed voor de kinderen mooi en niet duur. Vaak vind ik speelgoed in andere landen wel duur. Soms neem ik daarom wat kleine dingen van huis mee die ik cadeau geef als we daar zijn.
We hebben in Hongarije al eens onze hele auto laten poetsen showroomklaar binnen en buitenkant voor maar omgerekend toen vijftig gulden. Er was zelfs onder de motorkap gepoetst! 
Naar Hongarije neem ik vaak jam mee. Dat is daar nl duur dit omdat de mensen het daar vaak zelf maken.
Kijk voordat je weg gaat waar je voordelig kan tanken. Het is zonde geld als je hem voor de grens hebt volgegooid terwijl het aan de andere kant zo maar dertig cent goedkoper is. Kijk goed of het wel zo goedkoop is om met je eigen caravan te reizen. Soms ben je zoveel geld aan tol ed kwijt dat je veel goedkoper een stacaravan ter plekke kan huren.
Je kan overwegen met een bevriend st een mooie woning te huren, spreek vn tevoren uit wat de verwachtingen zijn.wel if niet alles samen wat wel en wat niet?
Geniet van de mooie dingen om je heen kijk bij plaatselijke VVV wat je allemaal kan bezichtingen.
Zorg dat je auto de juiste bandenspanning heeft en dat er voldoende water in de ruitensproeier zit.
(Andere tips komen later kids komen uit bed)


4 opmerkingen:

Gewoon Vlijtig zei

Wij zijn ooit een keer naar Hongarije geweest en ben daar gaan kuren voor mijn reuma. Manlief heeft daar zijn arm uit de kom gekregen. Met de ziekenauto naar het ziekenhuis. En wat je dan tegenkomt omdat je de taal niet spreekt. Ongelooflijk. Geen enkele Engels of Duits sprekende arts. Ze wilden mijn man onder narcose brengen, dat begreep ik wel, maar ik bleef voor mijn man staan en eiste een arts die mij kon uitleggen wat ze wilden.
Na lange tijd wachten kwam er uiteindelijk een arts die erg boos op mij was. Toch koos ik voor het welzijn van mijn man en bleef bij mijn standpunt dat ik wilde weten wat er gebeuren ging. Hij is uiteindelijk niet onder narcose gegaan omdat ik dit niet wilde. In Nederland gebeurt dit nl. ook niet.
Door dit voorval hebben wij ons plechtig voorgenomen om nooit meer op vakantie te gaan naar een land waar je je niet verstaanbaar kunt maken.
Het was erg mooi daar, maar voor ons nooit meer.

Opnieuw Beginnen zei

Het is 1500 kilometer rijden! Dat is twee dagen onderweg. Bergen gaat niet echt snel dat rijden. Goedkoop verblijf maar wat kost dat rijden wel niet?
Hoe lossen jullie dat op?

Vlijtig Liesje zei

Goede tips allemaal. Wij blijven thuis dus dat scheelt al een boel geld. Hoewel we in de vakantie vaak ongemerkt toch meer uitgeven dan anders.

belegger zei

Wij hebben onze vakantie bij elkaar belegd. Voelt alsof we gratis op vakantie gaan!