zaterdag 25 april 2015

De afgelopen vier maanden verdiend. (WAUW)

Ik wilde in eerste instantie kijken wat ik nu de afgelopen weken had verdiend op de beurs, maar besloot om terug te kijken naar 1 januari. Ik heb tot nog toe ongeveer 50 transacties gedaan, dus 25 aankoop en 25 verkoop ong. In totaal heeft me dit als ik de kosten eraf trek een 3750 euro opgeleverd.( Dat zijn voor mij bijna drie maandlonen.)
De grootst winst behaalde ik vorige week met het aandeel Genfit door ineens een bedrag met vier cijfers te cashen. Maar de rest sprokkelde ik met kleinere bedragen bijeen. Ben er echt heel blij mee.

Een andere grote verdienste is de extra aflossingen die we dit jaar al deden. NL op 2 januari een bedrag van 1400 euro, dit scheelt 285 maanden rente tezamen een bedrag van 1363 euro. En op een ander leningdeel losten we 3150 euro af, dit scheelt ons een bedrag van 2618 euro. We hebben op dit moment een algehele aflossing aangevraagd van een leningdeel van 6250 euro grofweg. Dit bespaard ons doordat we de komende 282 maanden er geen rente meer over hoeven te betalen het mooie bedrag van 5250 euro. Dus al met al een winst van 9231 euro.

Deze week kreeg ik ook 74 euro betaald van de advertenties die op mijn blog staan. Dit krijg ik ongeveer eens per jaar. Ik moet jullie dus bedanken voor het lezen van de advertenties :-)

Verder verdiende ik ongeveer een 50 euro bij Vintykids tot nog toe. Ik koop kleding in partijen of op rommelmarkten op en verkoop die dan weer via hun site. Het geld wat ik nu verdiend heb is allemaal nog van kleding die ik vorig jaar heb opgestuurd. Ik ben net sinds twee weken weer bezig met opkopen en hoop vandaag dan ook nog weer een mooie doos met kleding binnen te krijgen. Bijkomend voordeel is dat ik ook de kleding voor mijn dochters uit deze dozen haal dit is eigenlijk natuurlijk ook al winst omdat ik mezelf niet meer hoef te betalen. En ik mag al weer voor 25 euro kleding uitzoeken daar omdat mensen mijn code WDJYUL hebben gebruikt bij hun eerste aankoop. Zij krijgen dan gratis verzendkosten en ik verdien er 5 euro mee. Ik laat dit geld staan totdat ze weer een actie hebben van gratis verzenden en dan zoek ik iets voor een van mijn dochters uit, of ik koop iets van mezelf terug zodat ik de helft van het geld kan cashen.(en stuur vervolgens het kledingstuk opnieuw op)

Al met al kom ik nu al op een bedrag van 16.855 euro aan verdiend geld....Wauwie das een jaarinkomen voor mij.

Ik denk dat ik nog wel meer heb verdiend, maar die inkomsten heb ik niet duidelijk in t vizier. Ik heb nog op een rommelmarkt gestaan met mijn schoonzusje. Weet echt niet meer wat we daar verdiend hebben.

Ik heb nog wat kleine spullen verkocht via vraag en aanbod op Facebook, maar ook geen idee meer wat ik daarmee heb verdiend.(moet ik trouwens ook weer meer werk van maken.)

Noot: Mijn man en ik hebben dit natuurlijk verdiend, we hebben al het geld gezamenlijk. Maar aangezien meneer geld erg oninteressant vindt zolang ik t maar goed beheer en zorg dat hij zijn natje en droogje kan kopen schrijf ik ik. :-)
Hij moet van mij verplicht eens per kwartaal naar de rekeningen kijken, denk dat ie anders helemaal geen benul zou hebben van wat er op onze rekeningen staat.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wat zit er nog in het vat voor de rest van het jaar ?

We hebben nog een belastingteruggave tegoed van een dikke 6000 euro, deze gaat naar de spaarrekening om ervoor te zorgen dat we voor volgend jaar het geld om extra mee af te lossen ook klaar hebben staan. Verder krijg ik vandaag ook weer een doos met kleding binnen voor Vintykids, ik ga zorgen dat ik eerst het geld dat ik voor de kleding heb betaald weer opspaar voordat ik de eerste uitbetaling doe. Alles wat erna komt is natuurlijk pas winst. benieuwd of ik in het tweede kwartaal al winst heb of dat ik nog moet wachten op een volgend kwartaal.
Ik ben van plan om nog met schoonzusje weer op een rommelmarkt te gaan staan.
Verder wacht ik weer op een leuk investeringsproject bij geldvoorelkaar. (Ik heb in het eerste kwartaal een bedrag van 500 euro geïnvesteerd tegen 8% rente. Krijg nu elke maand een 12 euro terug gestort.  Vind het pas winst als ik mijn eigen 500 euro terug heb gehaald.) In de 12 euro zit een rente van 3.33 euro per maand.
Verder blijf ik zoeken naar andere bronnen van inkomsten. Het liefst zaken die me niet al teveel energie kosten, aangezien het door ziekte altijd maar afwachten is of ik die heb.

9 opmerkingen:

Daantje zei

wow, goed zeg :D

Ik weet niet of je het toevallig al hebt gedaan, maar op mijn blog heb ik een link staan naar een vragenlijst over geld verdienen met je blog. Zou jij die vragenlijst misschien ook willen invullen?? :)

Gewoon Vlijtig zei

Haha, hier is het precies hetzelfde. Manlief vindt alles goed na overleg natuurlijk, als hij zijn dagelijkse stukje chocola maar krijgt en een werthers echte. Echt waar hoor. Wij overleggen altijd wel de belangrijke financiële zaken, maar verder doe ik alles.
Die laatste extra aflossing van dat hypotheekdeel, is dat bovenop de aflossing die mag? Dan ben ik benieuwd naar de boeterente.

geldover zei

Nee het bleek dat we niet zoals de meeste mensen per leningdeel 10% mogen aflossen maar nog oude voorwaarden hebben waardoor we 10% van de oorspronkelijke hoofdsom mogen aflossen. HEt is me nu niet helemaal duidelijk of we dus ook nog de 10% over de 200.000 euro mogen aflossen op een ander leningdeel, daar het aflosvrije gedeelte bestaat uit de voorwaarden van de vorige woning.

Anoniem zei

Hoi Geldover,

Mag ik je vragen met welke (beleggings)bank jij je aankopen op de beurs doet? Bevalt je dat goed? Ik heb me in het verleden met daghandel beziggehouden, maar toen was er maar 1 bank (SNS) met wie je dat kon doen. Groetjes, Inge

Financieel onafhankelijk in 10 jaar! zei

Geweldig om te lezen. Hoe heb jij de stap naar het beleggen gemaakt? Het lijkt ons ook erg interessant, maar hebben hier nu nog erg weinig kennis van.

Lekker Leven Met Minder zei

Wat goed zeg!! Dat beleggen tikt ook mooi aan! Ik denk dat ik daar zelf niet de juiste zenuwen voor heb, maar als ik het bij jou lees, dan klinkt het soms zo makkelijk!

Anoniem zei

O,o, wat heb je het weer goed gedaan!

geldover zei

Ik doe alles via my dealingroom van ABN in verhouding eigenlijk te duur maar heb al mijn bankzaken daar. :-)

geldover zei

Heb enige tijd geleden een interview gegeven bij huisvlijt stat volgens mij ook op de blog