donderdag 8 augustus 2013

Vaatwasserperikelen...(Iedereen bedankt voor de tips)

Getsie doe ik gisteren de vaatwasser open blijkt er weer van allerlei prut aan de glazen en kopjes te zitten. Het is voornamelijk zetmeel denk ik. Alleen moet ik nu weer alles met de hand over doen. Het overkomt me echt regelmatig. We hebben al dure en goedkope tabletten gebruikt. Het lijkt er bijna op dat ik alles schoon in de machine moet doen voordat het er schoon uitkomt.En dat is nou net waar ik geen zin in heb, het liefst schuif ik er alles zo in. Ik heb dat ding toch om tijd te besparen? Als ik alles al moet afwassen voordat ik het erin doe kan ik net zo goed op de hand gaan afwassen. Hebben jullie hier ook last van? Vandaag ga ik even de strijk wegwerken. Vanmiddag komt onze kraamverzorgster op visite. Leuk, omdat ze ook bij mijn dochter heeft gekraamd. Ik heb dan ook naar haar gevraagd. Ze wil even van te voren mijn dochter ook kennis met haar laten maken. Het voelt een beetje als een vrindin die langskomt dus erg prettig. Verder wil ik eigenlijk kijken of ik nog wat kastjes kan uitmesten. Het kastje per dag projekt is echt wel mislukt. De kastjes die ik al gedaan heb zijn ondertussen weer in een vreselijike puinzooi veranderd. Jammer dan. Ik moet echt veel meer gaan weggooien.(ik weet het, ik weet het) Het doet me echt bijna letterlijk pijn om afscheid van zaken te nemen ondanks alle goede adviezen die ik her en der op blogs voorbij zie komen. Nou ja moet maar eens wat gaan doen.

17 opmerkingen:

Ons gezin en de Stichting zei

Wat heerlijk dat je dezelfde kramverzorgster krijgt en fijn dat ze van te voren langs komt vooral voor je dochtertje is dat fijn.Want het is toch een hele verandering straks. Wat je schrijft over de vaatwasser klinkt bekend, bij o0ons bleek het filter vuil te zijn en toen was het tijd over , nu heeft hij weer andere kuren Dus wassen we op de hand maar af.

Anoniem zei

Je moet met de vaatwasser regelmatig het langste en heetste programma gebruiken anders blijft er veel restvuil en vet achter.
Ik doe dit eigenlijk elke dag en gebruik maar een half vaatwasblokje.
Ook draai ik de vaatwasser 1x per 6 weken leeg op het langste programma met een kopje azijn en/ of wat soda. En natuurlijk regelmatig het filter schoonmaken. Misschien kun je hier wat mee. Gr Ellen

Anoniem zei

Maak je de sproeiers regelmatig schoon. Mensen vergeten die vaak schoon te maken en als je ziet wat voor rotzooi daarin kan zitten. Dit kan er voor zorgen dat je afwas er niet schoon uikomt. Zou je misschien even naar moeten kijken. Gr Nel

Anoniem zei

Heb ik ook vaak! balen!
Maar ben ook blij met de tips die hier worden gegeven!

Anoniem zei

Hallo,

Ik ontkalk de vaatwasser regelmatig met de ontkalker van Europart. Een zakje gaat dan in de vaatwasser en hij draait een programma.
En wij gebruiken de vaatwastabletten van de Lidl als beste uit de test en ook echt niet duur 40 stuks voor €2,98 en als in de aanbieding zijn 2 doosjes a40 stuks voor €5,-.
Ik heb dan nooit last van vieze glazen of wat dan ook.

M.v.g. Janique

Anoniem zei

Ik gebruik altijd los vaatwaspoeder en zorg dat er altijd voldoende zout en glansspoelmiddel in de bakjes zit. Als ik toch eens een keer vergeet zout bij te vullen krijg ik ook een soort aanslag op de glazen, maar dat is er na de volgende wasbeurt (met zout) weer af.
Voordeel van los poeder is dat je het beter kunt doseren, ik gebruik altijd minder dan de helft van de voorgeschreven dosering en de vaat is altijd goed schoon. Heb tegenwoordig de goedkope variant van de J.umbo en deze is zeker zo goed als die van S.un. Ik spoel ook niks voor, alles gaat zo de machine in.

Anoniem zei

Zijn er niet per ongeluk rommeltjes in de waterafvoer terrecht gekomen? We hebben dit probleem een keer heel hardnekkig gehad en toen bleek er een klein stukje celofaan tussen het filter door geglipt te zijn.

Anoniem zei

Hier sluit ik me bij aan. Maak het filter open, haal de troep eruit en schrob het goed schoon. Af en toe de machine laten draaien op een heet programma zonder afwas. En wat ook helpt: doe de machine niet te vol.
Mariska

Anoniem zei

Is ook mijn ervaring en dat meng ik met kilootje soda dan kun je heel lang vaatwassen je hebt maar een eetlepeltje nodig, als glansspoel schoonmaakazijn en wel onthardingszout maar dan ben ik per jaar nog geen tientje kwijt :)

Vaatwasser smerig af en toe kopje soda erbij en op hoogste temperatuur wassen natuurlijk wel met vaat want dat is zonde een machine leeg laten draaien.

Anoniem zei

In Duitsland een middenmoter die W5 als de Una beste wat ik heb getest is poeder en die van Jumbohuismerk is net zo goed als Sun en wordt nog beter met een kilootje soda en kost geen drol :)

Anoniem zei

Dat heb je tegenwoordig veel met die tabletten met oplosfolie die lossen bij 50/55 graden niet goed op en kan je Labyrint doen verstoppen :(

Weg met tabletten en ga aan de poeder :)

weg naar zelfvoorziening zei

Wat fijn dat je weer dezelfde kraamverzorgster hebt, en wat leuk dat ze alvast kennis komt maken met je dochter. Heel lief ook!
Wat betreft de vaatwasser heb ik geen tips, maar gezien de andere reacties is dat ook niet nodig. Leuk zoveel eensgezindheid!

Lianne zei

Ik heb pas een lekkage aan de vaatwasser gehad en de monteur van Miele heeft hem gerepareerd. Hij vertelde dat je het beste gewoon poeder, glansmiddel en zout kunt gebruiken. Ook al gebruik je tablets waar alles al inzit, dan moet je toch nog glansmiddel en zout gebruiken. Daar zijn volgens hem de machines op afgesteld.
Dus dat doen we dan maar!!

Anoniem zei

Ik gebruik ook die van de lidl. En dan maar een half blokke per x. Gewoon doormidden breken.

Vlijtig Liesje zei

Ik moet eerst alles ook goed afspoelen voor ik het in de afwasmachine zet.

Anoniem zei

Ja daag daar heb ik nu juiste vaatwasser voor:)

Eurootje zei

Wij hebben juist weer steeds aanslag op de glazen, het word net melk wit.
Heb al van alles geprobeerd, andere vaatblokjes, soda, schoonmaak azijn ect de blokjes die wij gebruiken zijn 3 in een en daarnaast ook nog zout en glasspoelmiddel maar de drinkglazen blijven uitslaan!