maandag 1 juli 2013

Bijbetalen voor energie, au au au

Ik wist al wel dat ik moest gaan bijbetalen aankomend jaar. Vorig jaar heb ik nl heel knieperig ipv normaal mijn geld voor te schieten de keus gemaakt het voorschotbedrag naar beneden bij te stellen en dan maar aan het einde van het jaar te moeten bijbetalen. Gisteren even de standen ingevuld bij mijn eergieleverancier en het ziet er naar uit dat we 360 euro moeten gaan bijbetalen. Veel geld. Denk dat het voornamelijk aan de enorme bergen was van het afgelopen jaar heeft gelegen en de langere periode dat het koud is geweest hier. IK vertik het namelijk om in de kou te moeten zitten en heb de kachel dan ook gewoon aan als ik het nodig vind. Met de komst van de baby ben ik benieuwd of ik aankomend jaar op hetzelfde bedrag ga komen. Heb straks voor gas en elektra 192 euro per maand verbruikt en dat voor een woning met een inhoud van 630 m3 en drie personen. Dit is 10 euro per maand meer dan mijn vorige voorschotbedrag. Het is wel veel dat is weggelekt dus toch ook maar weer eens een rondje door het huis om te kijken of er nog stekkers zijn die onnodig in stopkontakten zitten en daardoor wellicht onnodig stroom lopen te vreten. Lees bij veel mensen dat men het afgelopen jaar minder heeft verbruikt dus moet echt kijken waar het hem in zit. Vanmorgen heb ik me even gewogen en ik hoop maar dat het allemaal vocht is want ben in de afgelopen week 2 kilo aangekomen dit terwijl ik in de voorliggende periode 1,5 kilo in het geheel ben aangekomen. Aangezien ik echt heel erg zwaar overgewicht heb is mijn wens om zo min mogelijk aan te komen gedurende mijn zwangerschap. Ik geef dus niet toe aan mijn vreetbuien, lijnen is nu slecht dus dat doen we na de bevalling. Nadenken over wat je in de mond stopt daarentegen is wel het motto. Ook hier moet ik weer beter de touwen aantrekken. De laatste tijd veel gemakseten gemaakt. Vaak zijn dat pasta's en dan eet ik toch meer dan goed voor me is en heb na no-time weer razende honger. Maar weer meer aardappenlen gaan eten met veel groente. Voor vandaag staat de strijk op het program, he dat heb ik ook veeeeeel meer gedaan het afgelopen jaar.;-) De bestekla is al uit het kastje getrokken, omdat ik deze nodig eens moet gaan ordenen. (De laatste weken was ie al slordig en de laatste keren de vaatwasser opruimen heb ik alles er zo ingegooid onder het motto alles moet er toch nog een keer uit.) Verder wil ik vandaag zakken kleding wegbrengen. de vloer van de babykamer moet nog gewist en dan krijgen we nog een mooie plannk aan de muur die mijn zwaer uit steigerhout gaat maken en dan zijn we helemaal klaar wat betreft de kamer. Nou ga maar eens wat doen, wellicht dat ik vandaag ter motivatie maar weer eens moet bijhouden wat ik nu dadwerkelijk al heb gedaan. Werkt meestal als een trein voor me....

2 opmerkingen:

Vlijtig met zuinigheid zei

Dat is inderdaad een keuze die je maakt. Ik heb mijn maandelijkse betaling liever rond het bedrag dat ik moet betalen. Ik hou wekelijks de standen bij dus weet ook of ik nog steeds goed zit.

Tabitha zei

Ik ga ook niet in de kou zitten, want ik dat vind ik echt armoedig.

Vorig jaar kreeg ik geld terug en ging mijn voorschotbedrag omlaag. Dat heb ik toen weer op het oude bedrag gezet. Ik krijg liever geld terug als ik moet bijbetalen, want geld om bij te betalen is er soms niet.