maandag 4 maart 2013

Tijd om orde op zaken te stellen

De laatste maanden niet bovenop mijn knip gezeten. Toch leek het er even op dat we deze maand weer eens wat extra naar de hypotheekaflossingsrekening zouden kunnen boeken. Ja je leest het goed leek, want manlief zijn auto had een nieuwe distributieriem nodig en er moest nog iets vervangen worden, schade 535 euro. Tel daar de 6 honderd nog wat euro van de vorige keer bij op en de auto heeft al wel weer het nodige gekost dit jaar. Balen dus.
Ik wil dan ook eens kijken hoe ik de rest van deze maand met zomin mogelijk geld toekan. Koken uit de vriezer en from scratch wordt het dan ook, al heb ik mezelf ook voor deze week een lekkere fruitsalade beloofd. Ga ik wel zelf maken, want dat is natuurlijk veel goedkoper. Als ik eens even in alle laatjes hier ga kijken kan ik daar vast nog wel een paareuro voor vinden. Moet het momenteel even zonder bankpas doen. Afgelopen donderdag ben ik even snel bij de kringloop binnengelopen en scoorde 2 boeken. Echter toen ik naar de auto moest lopen moest ik niezen en ditging over in kokhalzen. Heb snel de boeken in de auto gegooid en ben naar huis gereden. Het rook niet helemaal fris buiten. Toen ik gister echter de boeken uit de auto haalde kon ik de bankpas nergens vinden. Balen, maar denk dat deze buiten de auto is gevallen, en ik heb het niet opgemerkt. Wel kan ik nu dus weinig uitgeven, want heb gisteren vergeten even geld uit de muur te trekken met de pas van manlief.
Zodra ik nu mijn pas weer heb zal ik mijn rekening  weer eens even goed bekijken en kritisch kijken of er ruimte over is om meer naar de spaarrekening te boeken.
Ook kan ik nog een reisdeclaratie voorhet werk indienen. Zal zo weer een 39 euro opleveren.
Vandaag wil ik verder met het oprommelen van ons huis, het hoeft niet hard te gaan, maar elke dag een kastje of twee moet toch ervoor gaan zorgen dat ik mijn huis aan kant heb over een 25 weken. :-)
Heb er net al weer een was ingegooid. Kan lekker buiten drogen vandaag, misschien dat ik straks ook nog wel even lekker het bed van mijn dochter ga verschonen. Kan ook lekker buiten drogen vandaag.
Was er vanmorgen al om 5 uur uit, lag in mijn bed te draaien en bedacht dat ik net zo goed al vast kon opstarten. In plaats van dat de misselijkheid afneemt neemt hij hier toe. Moet echt alle luchtjes vermijden, met neus dicht 's morgens de ramen openzetten, want zelfs de slaaplucht van mijn dochter van 6 doet me over mijn nek gaan. Afgelopen weekend meende ik dat ik de baby voor het eerst kon voelen, zo'n zachte streling langs de binnenkant van mijn buik. Heerlijk dat gevoel dat er iets in je groeit nu. Nou ik ga nog even aandacht aan dochterlief geven voordat ze naar school toe moet. Fijne dag vandaag.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben je nu de bankpas kwijt dan? Of ligt hij nog bij de kringloopwinkel? Als je hem echt kwijt bent, ga je er wel makkelijk mee om. Heb je wel je rekening laten blokkeren?
Leuk dat je al wat "leven" voelt! Succes met het beknibbelen deze maand!
Groet, Tineke

geldover zei

Heb hem vanmorgen vroeg laten blokkeren en een nieuwe aangevraagd.

Vlijtig Liesje zei

Balen zo'n kostenpost van de auto! Ik vind dat ook altijd vervelende uitgaven.

Moneypenny zei

Als je weer wat verder bent wordt de misselijkheid vast wel/ hoop ik weer minder.
Ik moest zo hard lachen om zo'n zwangertijdschrift waarin stond dat a.s. papa's maar lief voor a.s. mama's de auto moesten gaan tanken ivm de luchtjes. Wat een onzin! Paar weken later hing ik dus ook mooi over de bosjes bij het tankstation terwijl er vanaf de achterbank werd geroepen "mama, wat doe je nou?!!". Deze keer dus toch ook... Deze week moest ik echt tanken en ik was het vergeten te vragen aan mijn man. Ik heb m'n jas maar over m'n neus getrokken en het is gelukt. We hebben ook een tijdje met de ruggen naar elkaar toe moeten slapen, ook al had mijn man zijn tanden goed gepoetst etc. Sja...