dinsdag 18 december 2012

Grenzen stellen

Vandaag duidelijk op mijn werk aangegeven dat ik het behoorlijk zwaar op dit moment vind om alles in de juiste banen te leiden. Zowel op het werk als prive en dat het huilen me echt al nader staat dan het lachen. Daarop gaven veel collega's aan in hetzelfde schuitje te zitten en ook allemaal op t tandvlees te lopen. Maar we willen ons voor elkaar echt niet ziek melden omdat we weten dat de ander dan een nog hogere werkdruk krijgt. Normaal zitten we in een setting waar elke minuut goed besteed moet worden en vanmiddag hadden we een half uur weekoverleg staan. We hebben nu eens niet puur naar werkzaamheden gekeken maar meer naar de druk die iedereen voelt en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Daarna letterlijk flink met elkaar geknuffeld wat lucht gaf.
Voor thuis heb ik nu een lijstje gemaakt met welke zaken ik nog moet doen. Morgen ga ik prioriseren. Wat kost me weinig tijd, maar stoort me heel erg en kost dus veel energie. Dit komt bovenaan en wat kost meer tijd, maar stoort me erg komt dan. Dan wat kost me veel tijd, maar kost me nu ook veel energie doordat het niet in orde komt, dan wat kost me veel tijd maar kost ook weinig energie (de laatste slaan we voorlopig helemaal maar even over)
Manlief heeft begin januari een week vrij, ik ga kijken welke taken ik naar hem kan doorschuiven voor deze week en welke klusjes er nog in huis moeten gebeuren, zodat ik me niet langer aan niet afgewerkte klussen hoef te ergeren.
Daarnaast heb ik vandaag van zoveel collega's te horen gekregen dat ze echt mega gek met me zijn dat dit me ook doet opleven. Heb ook aangegeven dat ik momenteel niets extra's op me kan nemen. Hier was begrip voor. Ik wil jullie bedanken voor jullie reacties, het doet me goed dat jullie me waarschuwen dat ik roofbouw pleeg en de lat lager moet leggen. Helemaal even een break nemen zit er echt niet in. Kwam er wel vandaag achter dat ik tot de 27e nu vrij ben, hoop zo dat ik dan het zonnetje weer zie. Mijn lijstje hoeft dus niet in één dag klaar en de benedenverdieping heeft meer prio dan boven, aangezien ik tweede kerstdag visite krijg en er dan wel enigszins netjes bij wil zitten.
Ik hou jullie op de hoogte!!!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Je schrijft zo zonder enig inlevingsvermogen, ik vind je eng

Fabiooltje: zei

Lekker om zo'n goed werkoverleg gehad te hebben! Je directe collega's lijken me heel aardig en ze vinden jou ook heel aardig en een goede collega. Dat is alvast een hele grote opsteker, denk ik. Misschien dat samenwerken hier ook beter helpt tegen de werkdruk dan ieder voor zich worstelen? Of samen protesteren, misschien? Tja, dat ligt ook heel erg aan welk werk je doet! Maar ze zeggen wel: twee weten meer dan één, dus misschien kunnen jullie samen betere oplossingen verzinnen en betere manieren bedenken om hiermee om te gaan, dan alleen. Even er tussenuit kan ook heel erg helpen om je prioriteiten weer op een rijtje te krijgen en dingen helderder te zien. Succes!

Anoniem zei

Als ik deze blog vergelijkt met de blogjes van de afgelopen weken, dan voel ik al meer rust. Je schrijft minder chaotisch. Succes met je lijstjes en weet je, als het niet af is, is het niet af. Kan je 2e kerstdag ook even aangeven hoe je je voelt....
Succes

huis tjokvol zei

succes met alles in goede banen te leiden,

zibdoes zei

Nou moet je normaal gaan doen anoniem.iemand schrijft een blog met haar gevoelens. Doet wat met opmerkingen en met deze opmerking ben je alleen iemand in de grond aan het trappen. Als je haar zo eng vind moet je haar gewoon niet meer volgen. En ook lekker dat alles anoniem gaat kunnen we jou ook niet volgen en kijken hoe eng jij bent. positiviteit brengt meer op naar mijn idee. Sorry dit moest ik even kwijt want ik vind jou eng en ook je opmerkingen van het vorige bericht vond ik echt over de schreef.

zibdoes zei

Zo' priolijstje werkt goed. Moet je echt doen! Bij mij brengt dat alleen al heel veel rust.

Anoniem zei

Hallo Zibdoes,
Even een reactie, deze anoniem is niet dezelfde anoniem als het vorige bericht, Ik ben namelijk die anoniem en ik zet wel iets onder het bericht. Ik weet niet welke opmerkingen je over de schreef vind gaan, maar wat ik wel weet is dat geldover naar haar lichaam moet gaan luisteren en rond de tafel moet gaan zitten met haar partner. Als mijn opmerkingen daartoe bijdragen dan vind ik dat alleen maar positief. Geldovers lichaam geeft meerdere keren aan dat het genoeg is en zij vond het helaas niet nodig om daar naar te luisteren omdat ze voor haarzelf de lat veel te hoog legt.
Gelukkig lees ik uit dit bericht dat je er nu iets aan wilt gaan doen en ik hoop dat je je dan weer snel beter gaat voelen. Zet inderdaad alles met je partner op een rijtje en kijk wat echt belangrijk is. Laat de rest lekker liggen. Als het bezoek op tweede kerstdag opmerkingen heeft omdat bijv. de ramen niet gewassen zijn wat let ze om een emmer met sop te pakken en het zelf te doen. Het gaat toch om het samen gezellig bij elkaar te zijn en niet dat alles perfect gepoetst is. Ook is het belangrijk dat jij je goed voelt en niet totaal uitgeblust erbij zit. Houd dat maar voor ogen en zijn genoeg plaatsen waar jezelf op visite gaat en waar het ook niet perfect is.
Moeder van drie (ik schrijf onder anoniem omdat ik nog niet zo lang hier aanwezig ben en eerlijk gezegd niet weet hoe ik me moet registreren, ben een beetje computeranalfabeet).

Vlijtig met zuinigheid zei

Komt allemaal goed.....Rust maar eens heerlijk uit.

zibdoes zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
zibdoes zei

Alles wat ik wil zeggen is dat je niet geheel in iemands leven kunt kijken.Probeer positief te stimuleren.(Dat wil niet zeggen dat je geen raad of je mening niet mag geven maar wel tot bepaalde hoogte)
Waar ik me flink aan ergerde is deze uitspraak

Het klinkt misschien hard maar het is misschien maar goed dat je momenteel niet zwanger bent want je lichaam zou dat nu niet aan kunnen en als ik het zo lees jij ook niet.

Hoe kan iemand hier zo over oordelen!!!!!!!!! Niet te geloven!!!!!

Ik kan niet zien welke anoniem wie is.Deze uitspraken kunnen niet anders als vet hard bij iemand binenkomen.Volgens mij is dat niet de bedoeling van goede raad.
Ik zalnu stoppen met reageren want anders gaat dit de topic beheersen en dat is niet de bedoeling.

geldover zei

Dames, dames, ik stel me hier inderdaad kwetsbaar op en had de opmerking al eerder gelezen. Moest ook eerst even slikken, maar bedacht toen ach er staat geen naam omder. En weet je hoe ik bij iemand overkom is voor mij niet altijd belangrijk. Ik schrijf en blijf schrijven over wat me bezighoudt. En daar mag je rustig wat van vinden. Ik vind de aanvullende opmerkingen wel fijn, want nu weet ik wel wie het geschreven heeft, wat ik er mee doe blijft mijn keus.
Vind jullie allebei weer lief hoor heus....

Anoniem zei

Zibdoes en Geldover over die opmerking heb ik lang nagedacht of ik die kon schrijven maar ook ik geef me op mijn manier zo bloot. Ik weet dat hij hard overkomt maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat een zwangerschap een hele belasting is voor je lichaam en daarvoor moet je lichaam in een goede conditie zijn. Ik vind dat ik hier zo over kan oordelen omdat ook ik miskramen heb meegemaakt en dat was eigenlijk altijd het geval als ik niet lekker in mijn vel zat. Deze opmerking had dus ook betrekking op mijzelf maar misschien had ik dit duidelijker moeten aanhalen.
Hier wil ik het met betrekking tot deze opmerking bij laten want anders gaan we hier inderdaad erg off topic.
Moeder van drie

Fabiooltje: zei

Ik heb heel sterk de indruk dat de eerste reageerder (anoniem) een troll is. De opmerking slaat niet op je stukje en lijkt precies zo geschreven te zijn om het bloed onder je nagels vndaan te halen. Ik ben net een vergelijkbare "anonieme" reactie op een andere site over geld tegengekomen. Ik weet niet precies wat de bedoeling van die persoon is (wat héb je er aan?), maar je hoeft je daar niet voor te lenen. En trek je er zeker niets van aan!