maandag 17 december 2012

Maandag

Gisteren gezwommen, 4 uurtjes en dochterlief was er nog helemal niet zat van, maar ouders wel.
Echt helemaal gesloopt voor mijn gevoel kwam ik er vandaan. Dochterlief gooide in de auto al haar hoofd in de nek en begon er te ronken. Niet meer wakker te krijgen. Mooi balen, want het was vier uur. Maar te horen aan t geronk had ze het nodig. Thuis op de bank gelegd, maar ook daar sliep mw lekker en stevig door. Tegen half zeven een poging gedaan om haar nog wakker te krijgen, maar op mijn vraag of ze niet liever in be lag stemde ze volmondig in. (nou ja ze knikte en draaide de ogen weer weg. Mnalief heeft haar toen maar opgetild en naar boven gebracht. Ondertussen had ik zelf al een drie kwartier op de bank liggen slapen, maar mijn thermostaat begaf het ook. Twee dekens over en het niet warm kunnen krijgen. Teken dat ik aan het einde van mijn latijn ben. OP een gegeven moment van narigheid maar onder de douche gaan staan, zodat ik zeker wist dat ik warm was. Want de hele avond met kippenvel op de bank is ook niets. En als ik er vroeg in duik ben ik rond twee uur wakker en val dan niet meer in slaap. Iets later op de avond een zweetaanval e toen was ik weer normaal op temperatuur. De eerste aflevering van ontvoerd gekeken. Het zal je maar gebeuren....Daarna naar boven om divorce vanuit bed te zien. Halverwege gaf ik het op en heb ik nog wat meegeluisterd.
Vanmorgen was het chas in de kaer toen ik beneden kwam. Gisteren de boel de boel gelaten, omdat ik te moe was om de ene stap voor de andere te zetten, dat wreekte zich vanmorgen, want de kabouters waren niet langs geweest. Her en der een oppervlakte glad maken. Straks nog de laatste puntjes op de i en dan nog even stofzuigen. Dochterlief heeft tussendoor vanmorgen nog een afspraak bij de GGD waar ik met haar naartoe mag. Dan om ongeveer half twaalf in de auto naar mijn werk om tegen half tien vanavond weer thuis te komen.MOcht ik dan nog een restje energie hebben dan wil ik dan de slaapkamer doen, zodat ik morgen lekker van mezelf mag uitslapen. Dochter slaapt bij opa en oma en manlief is al weken doordeweeks niet meer thuis gesignaleerd dus dat zal vanavond ook wel niet het geval zijn. Morgenavond mag ik ook s middags op mijn werk opdraven en dan ben ik de rest van de week vrij. Ik hoop dan zo dat ik dan de spirit heb om even lekker door te zetten en alles aan kant te maken.

11 opmerkingen:

Willemien zei

Wanneer wordt je verstandig en ga je eens aan jezelf denken? Je stort zo nog verder in en bent dan maanden of langer helemaal uit de roulatie, met mogelijk blijvende restverschijnselen. De wereld draait echt ook zonder jou 150% inzet door. Met 50% ook, alleen anders. Ik denk dat je echt moet overwegen om je geheel of gedeeltelijk ziek te gaan melden op je werk. Je werkgever heeft er niets aan als jij straks helemaal niet meer beschikbaar bent. En je gezin ook niet.

Anoniem zei

Als ik dit zo lees dan denk ik dat je heel veel zelf schuld bent. waarom ben je mee gaan zwemmen als je ze moe bent was thuis gebleven en had je man alleen laten gaan . Waarom is je man de hele week niet 's avonds thuis is hij aan het werk of doet hij leuke dingen voor zichzelf. Als hij 's avonds werkt dan kan hij 's morgens samen met jou het huishouden doen. Is hij 's avonds weg om voor zichzelf iets te doen wat houd je dan tegen om zelf 's morgens iets leuks voor jou te doen.
Ziek melden op het werk zou ik niet doen want daar ligt het probleem niet, het probleem ligt mijn inziens thuis en daar hoeft de werkgever niet voor op te draaien.
Maak nieuwe afspraken met je man wie wat doet. Het kan niet zo zijn dat hij niets doet en maar de hele tijd weg is en dat jij alles moet doen in het huishouden en gezin. Het verhaal van gisteren waarom ben jij je bed uitgestapt om de knuffel te zoeken dat had je je man moeten laten doen dat was voorheen afgesproken. Het klinkt misschien hard maar het is misschien maar goed dat je momenteel niet zwanger bent want je lichaam zou dat nu niet aan kunnen en als ik het zo lees jij ook niet.
Zorg eerst goed voor jezelf dan kun je ook goed voor je gezin zorgen en dan kun je een evt. zwangerschap ook aan.
Moeder van drie

Anoniem zei

Lieve Geldover,
wanneer ga je goed voor jezelf zorgen? Ik spreek helaas uit ervaring als is schrijf dat een overspannenheid/ burn-out je na een periode van overbelasting overvalt en dan ben je nog lang niet weer beter.
Jouw lichaam schreeuwt aan alle kanten dat het rust wil! Wil jij het horen?
Trek nu zelf aan de noodrem, voordat je over de grens gaat en overspannen/ burn out bent.
Ga met manlief om tafel zitten en overleg hoe de taken verdeelt worden: het is nu samen overleggen en taken verdelen of straks alles aan je man MOETEN overlaten omdat je alleen nog maar kunt huilen, slapen en pessimistisch zijn.

Kies NU even voor jezelf om erger te voorkomen.

Liefs, WG

geldover zei

MIjn man werkt meer an 70 uur per week als vrachtwagenchauffeur. Hierdoor is hij veel van huis. Hij kan wel tegen zijn baas zeggen dat hij vaker thuis wil zijn, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven, of ze pesten je weg. IN deze tijd is het niet makkelijk een andere baan terug te vinden.Ik werk 20 uur pw om dus de zorg voor onze dochter op me te nemen en het huishouden te doen.Het voelt echt als falen dat dit niet altijd lukt.

inrustigvaarwater zei

Ik neem het even op voor 'Hoe hou ik geld over'? Want volgens mij is haar echtgenoot vrachtwagenchauffeur. Tja, en als hij er 's avonds niet is, is hij er 's ochtends ook niet, snap je?
Er zijn ook mensen die géén van 8.00 tot 17.00 uur baan hebben!
En geloof mij maar, haar echtgenoot ligt ook het liefst in zijn eigen bed en mag hij dan misschien ook even wat langer liggen? Ook heel belangrijk dat hij goed uitgerust weer achter het stuur stapt, misschien wel voor jouw en mijn veiligheid!

grenouille zei

Lieve geldover, ik maak mij ook zorgen om jou. Al een lange tijd en het is voor mij ook wachten totdat je helemaal knapt. Ik lees zo vaak het 'moeten' en nog meer hoge eisen stellen aan je zelf en heel veel (leuke) plannen hebben op momenten dat ik zou denken, ga op de rem staan en ga dingen doen die jou energie geven, kom tot rust.
Stel minder hoge eisen aan jezelf. 20 uur betaald werk heb je. Het huishouden en zorg voor jouw dochter is veel meer dan 20 uur per week. Onderschat dat niet hoeveel uren jij per week daar alleen al mee bezig bent. Onderschat ook niet wat het jou kost dat je er door de weeks helemaal alleen voor staat, dat is ook belastend.
Onderschat niet de spanning/onrust op jouw werk, wat dat met je doet. En dan heb ik het nog niet over de miskraam en de teleurstelling dat je nog niet een 2e hebt of daar zwanger voor bent. Dit hakt er allemaal in.
Ga met jouw man overleggen wat hij kan doen op de momenten dat hij wel thuis is. Had jouw man niet wat kunnen opruimen toen jij gisterenavond op tijd naar bed ging. Uit liefde voor jou omdat hij weet hoe zwaar jij het hebt. (althans daar ga ik even vanuit dat hij het weet) Benoem je naar hem toe dat je zijn hulp wel hard kan gebruiken als hij er is? Weet hij hoe het echt met jou gesteld is?
Mijn man is ook veel in het buitenland, was ook zo na mijn burnout. In het weekend deed hij dan veel thuis en kookte soms ook een paar maaltijden zodat ik het alleen hoefde op te warmen. Misschien iets voor jouw man?
Kan jouw dochter jou misschien helpen met het opruimen van dingen? Al is het maar haar eigen kamer opruimen, bed opmaken, vieze kleding in de was etc.
Overweeg desnoods om 2 uur per week een schoonmaakster te nemen. Dan maar even iets minder aflossen, maar in 2 uur kan iemand veel doen. Een schoner huis kan je al meer energie geven en je beter doen voelen.
Waarom 4 uur in het zwembad blijven als jij je zo rot voelt. Het is al geweldig dat je gaat, dan is 2 uur meer dan voldoende. Grenzen stellen ook naar jezelf toe.
Meid, ga op de rem staan voordat je helemaal knapt, want dan is de schade veel groter en het hersteltermijn veel langer. En je weet, ik spreek uit ervaring.
Liefs, Grenouille

Anoniem zei

Je man is dus voor zijn werk weg en niet voor zijn plezier dat is duidelijk. Maar dat houd niet in dat alles maar op jou neer moet komen Je moet leren loslaten en ik weet dat dit noeilijk is . Maar waarom moet je mee zwemmen als je zo moe bent en waarom kom je je bed uit als was afgesproken dat voor één keer je man de ochtend zou opvangen. Het is geen falen als je eens niet kan en het is ook geen falen als het huis niet tot in de puntjes schoon. Wat belangrijk is dat jullie als gezin goed functioneren en dat niet alles op één schouder neer komt. Ook al is je man 70 uur aan het werk hij kan je dochter van je overnemen dat moet je wel toelaten. Ik heb gemerkt dat onze kinderen soms één op één tijd met papa erg leuk vinden, dus had ze lekker alleen laten zwemmen en was zelf je bed in gekropen. Dat is geen falen maar goed voor jezelf zorgen. Natuurlijk is het belangrijk dat haar man is uitgerust maar daarom hoef niet alles op geldover neer te komen. Daar zul je toch als partners afspraken over moeten maken. Als geldover dadelijk helemaal uitvalt hoe moet het dan gaan.
Geldover hoe moeilijk het ook is je zult echt naar je lichaam moeten luisteren voor het te laat is. Lees je eigen berichten maar eens terug en je zult zien dat ze de laatste tijd steeds somberder worden een teken dat het echt niet goed gaat met je. Je mag natuurlijk alles spuien in je blog maar het zegt wel iets over je gemoedstoestand.
Dus denk alsjeblieft aan jezelf en trek aan de bel.
moeder van drie

riet zei

Tja ik heb niet eens zoveel tie te voegen, maar wel STOP en wel nu. Zoek iemand om eens per week je huis schoon te maken en bespreek met je man wat hij in het weekend kan doen. En zoek iemand die je kan coachen bij het gestructureerd aanpakken van je leven. Volgens mij speel je al in blessuretijd.

riet zei

En natuurlijk lieve groeten

LegeZakkenVrouw zei

Ik kan het alleen maar eens zijn met de vorige schrijfsters. Zoek een hulp in de huishouding, stop met hoge eisen aan jezelf te stellen. Misschien kunnen opa en oma ook een beetje inspringen om je te helpen. Wanneer ik het hier niet kan, springt de rest van het gezin ook bij.

Vlijtig Liesje zei

Van zwemmen kun je inderdaad heel moe en sloom worden vind ik altijd!

Lekker dat je de rest van de week vrij hebt!