woensdag 30 mei 2012

Vroeg uit de veren....

Nee denk nou niet dat dit mijn grootste hobby is. Ik zat om 6 uur samen met manlief op de bank een kopje thee te drinken. Ik vind het heerlijk om lekker lang op bed te liggen en me nog een aantal keren lekker om te draaien, maar vandaag besloot ik lekker samen met man eruit te gaan en dan eens even te kiezen voor me-time. Dochterlief is erg aanwezig als ze er is en ik kan mezelf soms nog nauwelijks horen denken. :-) Het is heerlijk dat ze vakantie heeft, maar soms een echte uitputtingsslag voor mij. Echt ze rebbelt de gehele dag door en met de zin waar ze 's avonds mee in slaap valt, daar staat ze 's morgens weer mee op. Het is echt lachwekkend. IK heb nu lekker HvNL gekeken, gisteravond was ik te moe. En ik vind het een leuk programma met wisselende nieuwsitems. Verder ga ik lekker een blogrondje doen. Zoals jullie kunnen zien heb ik mijn hypotheekaflossingsmeter weer aangevuld. Weer 100 euro erbij. Geld komt van G.o.o.gle A.d sense, de adverten-ties op mijn pagina en het andere komt van een goksite waar ik ooit een tientje aan heb besteed en nu krijg ik elke week voor 2 euro gokken gratis. Erg leuk heb ondertussen al meer dan 200 euro verdiend. Haha. Heb wel het idee dat wanneer ik direct na binnenkomst van het mailtje naar de site ga ik nooit iets win. Stel ik het een aantal dagen uit dan win ik soms wel wat. Vandaag wil ik eens kijken of ik mog zaad heb wat direct de tuin in kan. Het zou zonde zijn om het weer een jaar in de kast te laten liggen en het zaad wordt er ook niet beter op. Het zaad van de gemengde sla die mooi in een papieren bandje zat heeft geen enkele kiemkracht meer. Heb het al dagen in water laten weken, maar niks lijkt te helpen. De zaden van de paprika lopen al wel uit. Hier moet ik een plekje voor in de tuin gaan zoeken. De zomerbollen in de voortuin die komen op, maar worden gelijk aangevallen door slakken. Ik baal ervan, maar het gaat me nog te ver om er slakkenkorrels voor te gaan strooien. Verder is de bieslook in bloei geschoten, mijn vader gaf me aan snij het af is beter voor je bieslook, maar ik laat het zo. Beter voor de bijen. Ja je kan niet alles hebben. Heb gisteren al wel ecologisch spul gehaald om het kippenhok mee in te spuiten. Mijn kippetjes hebben last van bloedluis. Eerst leek het niet zo erg, maar zie ze nu de hele dag aan hun koppies krabben en dat vind ik sneu. Ook heb ik het idee dat ze minder kleurrijk worden. TIjd dus voor actie zodat die beessies zich weer lekker gaan voelen. Ik heb voor vandaag het opruimen van de berging op het programma staan en eindelijk die strijk die me nu al zoveel negatieve energie heeft gekost door er alleen aan te werken eens aan kant te maken. Daarna de stofzuiger door die kamer halen en me heilig voornemen het nooit weer zover op te laten lopen. ( dit sprak ik de laatste keer mezelf ook toe, tot nog toe heeft het weinig geholpen..)

6 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wat gaat je aflossingsmeter goed! Stort je dit nu meteen al, of wacht je tot het einde van het jaar?

Anoniem zei

Ik probeer ook het bij te houden en (bijna) elke dag wat extra te doen. Er is nog steeds troep van onze verhuizing van 14 maanden geleden. Af en toe pak ik gewoon een doosje en maak het leeg. Alle dingen móeten dan een plekje krijgen (dat kan ook op zolder zijn :-) )

We hebben een tuinman ingehuurd om een gazon te maken van onze achtertuin (was moestuin, is nu hobbelig met onkruid). Er liggen nogal wat stenen in, dus elke avond haal ik 1 emmer vol stenen uit de tuin en stort die in een hoekje. Ook breng ik elke avond 1 emmer vol grind van achter naar de oprit voor. Dan is het toch maar weer gedaan, het kost niet veel tijd en net lekker energie.

Siebrie

geldover zei

Begin volgend jaar wordt het gestort, omdat ik anders een boete moet betalen. Dan wacht ik dus nog maar even. Verder vind ik het wel prettig om in ieder geval tot het einde van eht jaar meer speelruimte te hebben. Wil ook op de andere spaarrekening proberen bij te sparen, maar merk wel dat prio 1 nu het aflossen opde woning is voor mij

geldover zei

Helaas loopt het bij mij altijd eerst uit de hand voordat ik zie dat er rommel ligt en dan moet ik er dus echt aan trekken, dochterlief is net met oma mee gegaan dus een goede reden om nu dan echt naar boven aan de strijk te gaan. Maar ja nu riepde laptop me weer...

Corry zei

Ook wij hadden van zaden op een band, gekocht bij de Aldi maar daar is ook niets van opgekomen. Zo kan je altijd zaad goedkoop vekopen!

grenouille zei

Ze zeggen dat koffiedrap in je tuin gooien tegen slakken helpt.