woensdag 2 mei 2012

Hypotheekaflossing groeit

Ja hoor, vandaag is de automatische betaling er weer vanaf voor de hypotheekaflossingsrekening. 1200 euro tot dusver. Begin steeds meer te twijfelen over het belastinggeld. Wilde het eerst geheel op de hypotheek aflossen volgend jaar, maar na het ziek zijn van manlief besefte ik me dat er door ziekte gelijk een 1500 minder per maand binnenkomt en we dan echt weinig meer te besteden hebben per maand. Extra spaargeld is dus ook wenselijk. Toch maar kijken hoever ik met allebei de doelen kan komen. 10.000 spaar vrij te besteden en alles wat we dan nog over houden noet op de hypotheekaflossing aan het begin van het jaar. Of dat we ervoor gaan kiezen om 50/50 te doen aan het einde van het jaar. Nou ja nu eerst opsparen en dan zien we het aan het einde van het jaar wel weer. Het geld dat op de rekening staat en waarvan jullie het bedrag kunnen volgend op mijn site gaat in ieder geval ingelost worden op de hypotheek begin volgend jaar. Daar gaat in ieder geval elke maand automatisch 200 euro bijkomen. Das het geld dat eerder bespaard is op de hypotheek plus het geld dat anders van mijn loon werd ingehouden als spaarloon. Door de winst hierop gelijk weer te sparen kunnen we het niet uitgeven en moet de last steeds minder gaan worden.Aan het einde van t jaar is er dan immers sowieso 2400 om in te lossen. Jaar erop zal dat een 2420 euro zijn ivm de rente die we dan niet hoeven te betalen.... Nu maar zorgen dat het treintje vaart gaat krijgen.

2 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Dat gaat goed zeg!! En voor de aflossing moet je inderdaad doen wat voor jullie het beste uitkomt. Ik doe nu ook een tandje minder nu het dak vervangen moet worden, want ik kan wel flink gaan aflossen, maar dat moet natuurlijk niet ten koste gaan van het onderpand. Overigens doe ik van grote 'donaties' als belastingteruggaves vaak wel een flinke portie naar de hypotheekaflossing, omdat ik het normaal niet zo snel bij elkaar kan sparen als ik zou willen.

Breienmaar zei

Ik vind het vaak ook lastig om deze dingen te overzien. Wij hebben ook te maken met een laag inkomen maar door overuren een inkomen waarvan we kunnen sparen. Nu spaar ik ook voor beide en voor het aflossen en voor een buffer. Deze 2 gaan zoveel mogelijk voor. Kan me je twijfel dan ook voorstellen. Maar zo te zien hebben jullie ook al een leuk bedrag afgelost, lijkt me een heerlijk gevoel!