zondag 15 april 2012

Vandaag lekker weer naar de apen.....

Vandaag scheen de zon. Buiten, maar ook in mijn hoofd. Manlief verwende me vanmorgen met een ontbijtje op bed, wat zo liefdevol was klaargemaakt dat ik echt zin in de dag kreeg. We zijn vervolgens er dan ook lekker na het ontbijt uitgegaan en ik heb de tas klaargemaakt voor apenheul. Thermoskan met kokend water mee, theezakjes suiker en een zakje snoep. Volgende keer gaat er ook een zak brood mee. Waar het ons de vorige keer niet lukte om een gratis parkeerplek te vinden is ons dat nu op redelijke loopafstand wel gelukt. We hebben het adres gelijk in de tomtom gezet..Eerste besparing van 6 euro 60 te pakken. Het is dat mijn rekening momenteel roodstand heeft, anders had ik dit naar de hypotheekaflossingsrekening geboekt, zodat we weer een stijgende lijn daar krijgen. Nu moet ik eerst 9 dagen wachten op de geldboot. Mijn ouders krijgen dan nog geld en dan na 5 dagen krijgt mijn man salaris en zijn we weer helemaal bij. Bluch niks aan als je ineens zoveel minder per maand te besteden hebt, maar het heeft me wel doen inzien dat sparen nog belangrijker moet gaan worden. Ik ga half volgende maand dus weer plannen. Dan is er weer een vol salaris binnen geweest en zijn de grootste vaste maandlasten er weer af. Dan moet ik kijken wat we kunnen afromen, want wat weg kan dat sluis ik nu weg naar de spaarrekening voor de woning. Het doel om de woning zo snel mogelijk te gaan aflossen wordt meer en meer belangrijk tussen mijn oren.
Verder heb ik nog bespaard door geen aapje bij de uitgang te kopen. Ik heb l nog een aap van een 16 jaar terug ergens in een zak liggen om weg te doen. Haha, bedacht me dat wanneer ik deze even uitwas en mooi inpak ik die dochter de volgende keer bij de auto mooi ingepakt cadeau kan doen. ;-) Scheelt zo weer 5 a 10 euro.Ik twijfel nog of ik aparte thermoskan zal halen voor soep. Dochterlief had nu ook weer zin in iets warms te eten. Als ik zelf een goedgevulde soep meeneem dan hebben we wat lekker hartigs. Twijfel ik nog even over door. Verder heb ik net even in de tuin gekeken. En de knoflook komt al naar boven. Dus gewoon van mijn oude knoflooktenen. Vind het echt helemaal te gek. Toen ik dan ook aardappels schilde heb ik de 4 kleintjes die echt in dobbelsteentjes zouden veranderen wanneer ik ze zou schillen mee naar buiten genomen en met behulp van de schoffel vier kuiltjes gemaakt waar ik de aardappelen in heb gegooid, wordt het wat leuk en indien niet dan maar niet. Ik wil kijken wat ik nog meer aan zaaigoed in mijn kast heb, want alles kriebelt.

1 opmerking:

Lekker Leven Met Minder zei

Dat klinkt als een leuke dag! En misschien een schrale troost, maar ik schreef vandaag ook over roodstand en je bent dus echt niet de enige! 'We' hebben er allemaal op het moment wel een beetje last van!