zaterdag 21 april 2012

Tja en dan verveel je je

Vandaag regent het hier de hele dag. We zijn vanmorgen al later opgestaan dan normaal. Dochterlief dook om 6 uur vanmorgen bij ons in bed. Wat erin resulteerde dat ik in haar bed dook. Om kwart voor tien klopte manlief op de deur tijd om op te staan. We zijn de dag begonnen met een lekker ontbijt. Zelf broodjes afgebakken, glas sap erbij en een kop thee. Maar daarna, voelde ik me maar niet fitter worden. Ik heb gisteravond medicatie ingenomen, omdat ik niet lekker doorslaap 's nachts en niet diep slaap. Word dus bij elk geluidje wakker. Heb vanmorgen dan ook aangelummeld, weinig ondernomen op de bank gehangen. Tegen half één ben ik op de bank in slaap gevallen tot 14.00 uur. NU is het half vier. Wellicht toch nog een bosje bloemen halen... Wordt ik ook altijd vrolijk van. Onze rekening is eigenlijk zo rood dat ik het niet moet doen, we staan nu al bijna 800 in de min. Volgens mij is dit nog nooit gebeurd. Deze week komt mijn salaris binnen en dan staan we gelukkig nog in de plus als manliefs salaris ook binnenkomt op de laatste werkdag van de maand. Vind dus dat ik thuis moet blijven alleen al hierom. Wat kan ik dan wel gaan doen, ga ik knutselen dan heb ik mijn hele huis binnen no-time helemaal op de kop staan. Ken mezelf hierin helaas. Manlief heeft de zolder gisteren aangepakt, wellicht dat ik daar een plekje om te knutselen kan gaan maken. Kan ik de boel lekker de boel laten. (manlief dit niet laten horen natuurlijk.) Kan natuurlijk ook weer aan de poets gaan, dat kan altijd wel......, maar of mijn humeur daar nou beter van wordt...

3 opmerkingen:

fryskmemke zei

Zo'n dag heb je wel eens, dat je zoveel wil, maar het niet echt lukt, of dat je gewoon geen zin hebt. En 800 euro rood staan, dat hadden wij tot januari dit jaar elke maand. Niks aan! Gelukkig zijn we er een beetje uitgeklommen, maar er hoeft maar 1 tegenvaller te zijn, of... Ik hoop dat je je toch nog een beetje vermaakt hebt vanmiddag. Misschien dat morgen wat beter wordt! Fijne avond in ieder geval!

Anoniem zei

Is het misschien een idee om hoeveel je rood kunt staan langzamerhand bij de bank te verminderen (of in 1 keer helemaal opheffen, bijvoorbeeld als vakantiegeld of belastinggeld binnen komt)?
Ik heb al een paar jaar geleden langzamerhand onze roodstand op de 2 rekeningen die we hebben opgeheven. Roodstaan is de duurste vorm van lenen die er is en wij stonden in die tijd iedere maand maximaal rood. Dit werd dan wel weer tijdelijk opgelost als de salarissen binnenkwamen, maar de volgende maand gingen we zo weer de rode cijfers in.
Toen ik mij er bewust van werd dat ik dat niet meer wilde heb ik de mogelijkheid om rood te kunnen staan langzamerhand terug gebracht: bij de ING kan dat via internet toedertijd tot €250 per rekening. Om helemaal niet meer rood te kunnen staan heb ik toen een telefoontje moeten plegen en nu kunnen we dus helemaal niet meer rood staan. Dat is hetzelfde effect als je maximale roodstand bereikt hebben, je kunt niet meer pinnen en anderen kunnen ook geen geld meer van je rekening afschrijven.
Als je bedenkt hoeveel broden je kunt kopen voor wat je ieder jaar aan rood staan betaald schrik je ervan (ik tenminste wel).

Hopelijk knap je snel weer op, misschien kun je een paar mooie bloemen voor jezelf knutselen?;-)

Fijn weekend verder.
WG

fryskmemke zei

Hebben wij afgelopen week net gedaan ;-) geleidelijk aan, dat dan weer wel.