woensdag 28 maart 2012

Reactie op reactie

Onderstaande reactie op mijn blog gisteren....

Ik vind dit een vrij negatief blog! Ik lees hier nu al een tijdje mee, maar over het algemeen gaat dit blog niet over bezuinigen, maar over je frustraties. Het gaat over ziektes van jezelf, man en kind, je hebt het altijd overal mee gehad, je bent moe, uitgeblust of boos..... Kom op, zie alles eens wat positiever in! En tel je zegeningen! Je hebt een man, een kind, je woont in een goed huis, jij en je man hebben werk, je kunt af en toe eens met vakantie, zoals pas nog een weekendje naar Barcelona, enz.Maar altijd is het hier klagen en klagen! Wees eens blij, dat je gezond bent, en ga lekker wandelen in de zon! Misschien knap je daar eens van op.
Groet, Tineke.

Mijn reactie:

Ik snap je reactie, maar heb mijn blog mede als uitlaatklep, en je hebt nog niet half een idee hoe het met mijn gezondheid gesteld is neem dat maar van me aan. Deze blog is van mij en ik schrijf daarop wat ik erop wil schrijven. Mocht je het niet aanstaan dan zou ik zeggen kom niet meer langs....Ik kies mijn eigen onderwerpen uit en laat me niet door jou de les lezen. Ik denk dat een deel van mijn frustratie ligt in de manier waarop je je stukje hebt geschreven, in de gebiedende toon daar heb ik echt een allergie voor. Dus wanneer je het niet aanstaat Goodbye....


Ik heb getwijfeld of ik een reactie zou geven, maar van iemand die ik niet ken de les te worden gelezen daar heb ik even helemaal geen zin in. Het is waarschijnlijk de toon die voor me de muziek maakt. Het enige positieve van de reactie vind ik dan wel weer dat ik een groet krijg en er een naam onder staat.Ben zelf van mening dat wanneer ik aan de zijkant kijk en allerlei kreten zie staan als lekker weekendje Barcelona, lentekriebels, heerlijk weekend het allemaal nog best wel meevalt.
Mocht je ook last hebben van mijn blog dan wens ik je het allerbeste en wil ik je aanraden om mijn blog niet te bezoeken. Je hebt een keus hoor..net zoals ik er soms voor kies om de telefoon te laten rinkelen....

9 opmerkingen:

MamaWendy zei

weetje, ik lees ik al een tijd mee, en die negativiteit was me nou niet zo opgevallen. Juist omdat het afgewisseld wordt met positieve berichten . Het is gewoon een goeie mix.
En wat je ook doet, er zijn altijd wel mensen die wat te zeiken hebben.

Vlijtig Liesje zei

Ik kan me voorstellen dat die reactie, ook al was die wellicht heel goed bedoeld, hard aan kwam. Je bent toch kwetsbaar op je blog, en reacties kunnen bezeren.

Maar je hebt een goed punt: als iemand een blog niet leuk vindt, kan hij het natuurlijk gewoon negeren.

Anoniem zei

Het is toch heerlijk om van je af te schrijven.... Mijn blog lijkt in mijn ogen ook wel eens een zeurblog..... So what!
Ik vind je blog heerlijk herkenbaar, gewoon doorgaan ( met stem van Barry Stevens)

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met je eens: je blog is iets dat van jou is! Het is haar keuze om deze wel of niet te lezen, net zoals er een knop op de tv zit. Ik lees je blogs altijd met veel plezier! Mocht dit de enige negatieve reaktie zijn die je krijgt, leg het naast je neer...

Anoniem zei

ik schrijf ook weleens een stukje op de yunomi site en ook daar zie je vaak negatieve reacties op wat je schrijft. nou boeiend, er bestaat zoiets als vrije meningsuiting en vrijheid van de pers, en zolang ik niemand schaad met mijn stukjes, schrijf ik wat mij bezighoud, dus ik zou zeggen ,gewoon lekker schrijven wat jij wilt.

nieuwelevensstijl zei

Ik bewonder juist jouw eerlijke, duidelijke reactie naar Tineke. Die staat.
Zij mag haar mening geven en jij ook. Bij haar bewonder ik juist dat ze haar naam er netjes onder vermeldt, anoniem kritiek geven is natuurlijk veel makkerlijker. En inderdaad iedereen is vrij om een blog op te zoeken of juist te negeren.
Misschien dat jouw begintekst een verwachting wekt van jouw blog (omdat jij daar alleen maar zaken beschrijft die met financien en bezuinigingen te maken hebben) en die verwachting dan niet overeen komen als er een blogbericht is wat niet over financien gaat. Geen idee, maar dat zou ik mij kunnen voorstellen.
Verder zou ik zelf ook pissed-off zijn als ik voor niks op mijn vrije dag naar mijn werk was gegaan. Hopelijk heb je een flinke wandeling kunnen maken met jouw man.
Groetjes,
NLS (nog voor heel eventje s :-) )
Ik heb jouw mail ontvangen, laat het je weten zodra ik meer weet.

LegeZakkenVrouw zei

Niets van aantrekken. Ik had ook 1 iemand, die het nodig vond lekker te gaan schelden, maar die had wel 4 reacties geplaatst onder verschillende namen. Wanneer je het niet leuk vindt wat iemanhd sc
hrijft, blijf dan gewoon weg.

Anoniem zei

Ik snap nooit waarom mensen dan blijven lezen...doe maar gewoon verder op je oude manier, ik vind het juist een opluchting om eerlijke verhalen te horen en te lezen dat andere mensen ook wel eens moe, boos of gefrustreerd zijn. Niets mis mee.

Anoniem zei

Ben blij met jouw blog. Je schrijft eerlijk over frustratie en moeheid. Lees ik liever dan bladieblie-watishetleventochfantastischnuhetlenteis-blogs. Dat is juist jouw kracht, dat je eerlijk opschrijft dat je af en toe giga baalt. Maar anderen kunnen dit anders ervaren, misschien voelt zij zich geroepen anderen gratis levenstips te geven? Whatever, ik ben blij met jouw blog. Groetjes van Marja