vrijdag 24 februari 2012

inspiratieloos

Momenteel moet ik echt zoeken naar een thema om over te schrijven.
Ik ben echt inspiratieloos. Merk zelf dat dit ook samen hangt met het feit dat ik steeds minder nieuwe zaken ontdek op bespaargebied. Ben deze maand de hand al extra op de knip aan het houden vanwege een tegenvallend loon einde van deze maand, doordat manlief nu ziek thuis zit. Hij mist dan al zijn overuren en ik denk dat er zo een 1000 euro minder binnenkomt.
Tevens zet dit mij aan het denken. Want wat als manlief inderdaad voor langere tijd bij de deur zou komen vanwege ziekte. De ongevallenverzekering die is afgesloten dekt op het moment dat je echt voor de wia gedeeltelijk afgekeurd wordt. Ik heb dus nog meer motivatie om de woning helemaal van onszelf te maken. Elke euro wordt kritisch bekeken. Zelfs de euro die ik in het zwembad vond, omdat iemand die in het kluisje had laten zitten werd niet aan dochterlief gegeven, maar in de broekzak gestoken.
Ik heb naar t werk een beker vruchtenyoghurt meegenomen voor tussen de middag. Had geen zin in brood smeren, maar wilde ook niet naar de kantine toe moeten. Bevalt me goed trouwens. Minder koolhydraten dus minder moe.
Verder merk ik dat de lente in aantocht is, voel me lichter in mijn hoofd. Ook de kippen zijn weer aan het leggen geslagen...
Vandaag is mijn salaris weer binnen gekomen, het was ook hard nodig. We stonden nl debet de laatste dagen...overkomt me anders nooit, maar we hadden teveel spaargeld weggeboekt.Nu weer in t gareel zien te komen. Wanneer salaris van manlief binnenkomt moet er ook weer wat gespaard worden voor de maand erop. Want ook dan moeten we het zonder overuren doen.
Manlief hoest nu gelukkig minder en heeft besloten maandag weer aan het werk te gaan. Ik heb volgende wek onverwachts vrij,wat helemaal te gek is nu dochterlief ook vakantie heeft. Waarschijnlijk gaan we één dag een betaald uitje als zwembad of zo doen. De rest van de vakantie weer low-budget.
Manlief brengt nu even mijn laptop weg, hij blijft opstarten. De winkel gebeld, maar ze geven aan dat ie even aan een andere laptop gekoppeld moet worden om te kijken wat het probleem nu precies is.
Volgende week zit ik dus even zonder. Door alle plaatjes op mijn blog kan ik er ook niet op mijn nieuwe smartphone op kwam ik achter.
Hebben jullie nog inspiratie? en hoe krijg ik mezelf weer op de rit?

6 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Ik heb dat ook wel eens hoor, dan ontdek je inderdaad minder nieuwe dingen of wil je niet steeds in herhaling vallen. Misschien een tip om niet te veel geld weg te boeken: ik heb een excelsheet waarin ik voor elke rekening kan zetten wat het saldo is. Daaronder zet ik wat er nog vanaf moet en dan wordt automatisch uitgerekend hoeveel er over is. Alleen wat er over is, boek ik weg. Dat dwingt me om het dus te doen met de begrote posten, waardoor ik uiteindelijk meer kan sparen dan wanneer ik b.v. een tientje laat staan. Ik herzie dat sheet regelmatig en pas het aan als dat nodig is. Ik krijg meestal ook wekelijks via payroll nog wat geld binnen, dus dan kan ik b.v. per week bekijken of ik genoeg heb voor de timmerman, of dat ik nog bij moet verdienen of wat van de verbouwingsrekening moet halen.

Realmam zei

Je kunt een speciale versie van je site instellen voor mobiele telefoons. Die staat gewoon bij 'ontwerp' naast de normale versie (bij mij iig).

Realmam zei

Ik bedoel 'sjabloon'

LegeZakkenVrouw zei

Dat wegboeken terwijl er rekeningen betaald moeten worden overkomt mij ook regelmatig. Ik vind dat ook lastig. Hoewel je geen inspiratie had, heb je toch weer een blog geschreven. Hoe gaat het trouwens met het beleggen?

Anoniem zei

Ik denk dat allemaal wel eens een blog out hebben :) maar misschien zijn we allemaal te hard aan het nadenken wat we eigenlijk neer moeten zetten, en denken we wel te ingewikkeld en moeten er soms genoegen nemen met een simpel heerlijk weertje vandaag :) bij wijze dan

Liefs Bloggie

Anoniem zei

Als je niets te zeggen hebt, kan je ook een dag of aantal dagen overslaan gewoon even niets moeten!