zaterdag 4 februari 2012

Back to basic

Afgelopen maandag ben ik alleen naar de winkel gerend en had ik voor een kleine 20 euro aan boodschappen waarvan ik dacht ben ik het allemaal wel nodig.
Net vroeg ik aan dochter wat wil je eten? Het moest patat worden, ships, patat op. Wel wat aardappelschijfjes maar deze zijn niet zo heel erg lekker. Manlief vond wel minisnacks en gaf nog aand an haal je toch even een zak patat bij de snackbar. Nee.Nee en nog eens nee. Want vanaf huis naar de snackbar is net zo ver als vanaf huis naar de supermarkt. Dus dan kan ik net zo goed een zak patat ophalen. Terwijl ik door de bijkeuken loop zie ik in mijn ooghoek de zak aardappels van de L.idl die echt niet te vr. eten zijn. Nog nooit zulke vieze aardappels gehad. Zal ik....ja we proberen het gewoon. IK heb ongeveer tien aardappels geschild, ondertussen kon het vet op temperatuur komen. Aardappels mooi in plakken gesneden en verv0lgens in lange repen. Het leek op grootmoeders patat. Eén keer op 160 graden en daarna nog een keer afbakken op 200 graden. Ik had het vet op 200 graden staan bij de eerste beurt, maar de aardappelen waren nog erg koud dus denk ik dat het vet automatisch wel daalde. Na de eerste helft voorgebakken te hebben de tweede helft voorgebakken en daarna de eerste helft weer krokant afgebakken.
Eerlijkheidshalve had het van mij nog wel wat krokanter gemogen, maar dochterlief en manlief vonden ze wel lekker. Het viel me op dat ik veel eerder vol zat met de eigengemaakte patat. Zeker voor herhaling vatbaar want het kost minder dan dat ik een zak patat uit de supermarkt haal.
Ik heb nu het bakmandje eruit gehaald. Wil namelijk de pan schoonmaken zodat we de volgende keer lekker vers vet hebben. Ik heb eigenlijk nooit vloeibaar vet, maar twijfel toch of ik dit de volgende keer weer zal gebruiken, werd wel aangeraden bij mijn gezondheidstest. Vind het alleen daarna zo'n crime om de pan schoon te maken. Effe kijken dus.
Maar om een lang verhaal kort te maken ik heb deze week dus 20 euro verteerd aan boodschappen. De rest kwam uit de eigen kastjes. Superrr.
Heb wel net nog een grote bos bloemen voor manlief gehaald omdat ie zo ziek is en gelijk een bos voor schoonmama laten maken. 2 superbossen voor 13 euro samen. Vind ik niet gek, vooral niet met dit koude weer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

O, is dat het voordeel van vast vet, het maakt makkelijker schoon? Ik heb altijd vloeibaar en ik vind het verschrikkelijk om schoon te maken, dus ik heb nu al een paar maanden geen frietje oid op. Want halen wil ik het ook niet. Al heb ik wel een keertje van die lekkere garnalenkroketjes gehaald.

Anoniem zei

vloeibaar vet geebruik ik ook lege flessen bewaren en daar het oude fet in gieten. dan kan je de pan op 2 manieren schoonmaken of gewoon met water en afwasmiddel of water in de pan water warm laten worden en dan een tablet voor de vaatwasser er in doen bij deze manier moet je er wel bij blijven ivm het water wat over de pan kan koken! beide manieren 15 minuutjes werk

CasaDiMama zei

Wat goed dat je zo vindingrijk bent.
En ook dat je vast hebt gehouden aan dat lekker gevoel dat je maar voor 20 euro hebt uitgegeven en niet bent gezwicht voor nog een gang naar de supermarkt.

Realmam zei

Oh lekkere patat dus van minder lekkere aardappels! Wij hebben nu al een jaar geen friteuse en dat bevalt ook wel goed. We frituurden toch al bijna niet en in die tijd hebben we twee keer patat gehaald.