zaterdag 4 februari 2012

vakantie uitzoeken

Ja ik weet heb ik heb er al eerder over geblogd, maar er zitten weer diverse vakanties in het verschiet. En met de kou van nu richt ik me daar maar op.
In maart ga ik met 5 dames naar Barcelona. Het is de bedoeling dat we echt cultuur gaan snuiven, maar ook gaan shoppen. Nu heb ik met mijn 125 kilo niet echt een spaanse maat, wellicht kan ik nog net een leuk paar schoenen vinden als ze niet allemaal erg smal zijn dus wat dat betreft zal de knip wel dicht blijven. Maar nu is mijn vraag hebben jullie nog tips over wat ik leuk en goedkoop mee kan nemen?
Ik heb helaas weinig ruimte, want ga alleen met handbagage. Heb al wel gekeken wat ik meeneem. Heb nog wat kleurloos ondergoed in de kast liggen, dat soort zaken gaan nu mee, zodat ik het daar zo achter kan laten. Met mijn maat 52 scheelt dat meer dan je denkt.:-)Hoop voor mijn dochter een spaanse jurk en spaanse schoenen te kunnen scoren. Ik laat haar op een papiertje staan om zo haar maat te kunnen bepalen.

In mei ga ik met mijn gezin en moeder naar Italie, Peschiera del Garda hier zijn we al eerder geweest, we weten de supermarkten te zitten en waar we vorige keer twijfelden over een restaurant gaan we het nu zeker proberen. Er stonden allemaal al nederlandse truckers op de parkeerplaats, collega van manlief gaf ons de tip om daar te gaan eten. Goed eten voor weinig geld.
Moet hier nog een spaarpotje voor maken. De reis zelf is al betaald 147,50 euro voor 8 dagen stacaravan met vier personen. Komen er dus de onkosten ter plekke bij. We zullen wel wat pasta ed ter plekke klaarmaken en een keer een pizza op de camping halen. Hoop dat we weer geluk hebben met het weer. Vorige keer verdiende ik ter plekke de vakantie terug met mijn aandelenhandel. Zal nu wel niet lukken, maar wie weet.


Dan onze grote vakantie, zoals al eerder beschreven gaan we of naar Frankrijk of we zoeken een goedkoop alternatief.
http://www.minicamping.eu/fotos.html Dit staat tot nog toe bovenaan ons lijstje. Voordeel is dat we van tevoren niet hoeven te reserveren. Tent hebben we afgelopen jaar gekocht en campingspullen hebben we ook nog. Een andere optie is weer in een pension, vorig jaar waren we daar ook iets meer dan 200 euro voor een week voor kwijt. Uit eten was prima te doen, met zijn drieen waren we voor een zeer uitgebreide maaltijd 30 euro kwijt, maar ook voor de helft kon je al prima eten. Eigenlijk zijn de brandstofkosten de grootste uitgave van deze vakanties. Als we hier naartoe gaan nemen we voornamelijk kruiden ed mee terug, kost daar echt niets.
Hebben jullie al vakantieplannen voor dit jaar en wat nemen jullie zoal mee terug?

7 opmerkingen:

Zena alias Buffertje zei

We gaan weer naar onze vaste stek in Oostenrijk. We koken meestal zelf. Het appartement kost 750 euro voor twee weken, maar schoonmoeder gaat mee en zal vast een duid in het zakje doen. Verder is het leven daar minder duur dan hier. Ook voor ons zullen de brandstofkosten het grootst zijn, maar ook daar hoop ik op een bijdrage in. Ik verwacht voor 2 weken vakantie zo'n 1000 euro kwijt te zijn. Dit is gebaseerd op andere jaren die we er doorbrachten, dus klopt wel denk ik.
Wij nemen gewoon veel te veel mee altijd. Met het oog mede daarop hebben we een stationcar gekocht. Te gek om los te lopen ;):Kleren voor alle weersomstandigheden (het kan daarboven flink spoken), wandelstokken en - schoenen, boeken, tijdschriften, laptop, (outdoor)kleding, gewone kleding (ik kan er niet wassen), speelgoed, radiografische auto speciaal voor op ruw terrein (2 stuks zelfs), scrapbookspullen voor als het regent, handdoeken, pannen, toiletspullen, paracetamol, zakdoeken, laders van mobieltjes, (batterijlader) camera, .... heb je nog even ;)?

Maar camperen vereist wel een andere boedel dan een pension natuurlijk ;)
Mss moet je beddengoed meenemen?

geldover zei

@ Zena, mee ernaartoe nemen heb ik wel duidelijk, maar wat neem je mee terug uit je vakantieland?

Zena alias Buffertje zei

Ow, sorrie. Nou, ik neem alles dus mee terug en als souvenirtje kopen we een speltje ofzo. Murmeltieren heb ik al genoeg ;). Soms vragen mensen ons om iets mee te nemen dat hier niet te krijgen is, dat doen we dan ook. Potje zalf oid. Meer gaat niet lukken;)
Spanje zal wel lekker goedkoop zijn ;) Zou ik ook inslaan ;)
Gewoon, daar kijken?
Wijn, sangria?

LegeZakkenVrouw zei

Onze vakantie naar Ierland is al geboekt en wij nemen mee terug: marmelade, heel goed sterk ontvettend schoonmaakmiddel en allerlei lekkers en thee, die je hier niet kunt krijgen en voorla veel kleding voor LZG, LZM en zonen. Maatje 54 hebben ze er helaas niet.

Lekker Leven Met Minder zei

Wat een leuke plannen! Wij gaan eigenlijk zelden op vakantie, ik hoop dat we dit jaar kunnen gaan, maar dat is even afhankelijk van werk/baan vriend/verbouwing/enzovoorts. Ik neem vooral dingen mee die ik graag wil, maar die in NL veel duurder zijn. Zo kocht i jaren terug eens een grote voorraad Gilette scheermesjes voor minder dan hier het huismerk was. Ook ga ik graag outletshoppen voor kleding. Ik neem niet allemaal prullen mee of souvenirs, daar doe ik uiteindelijk toch niets mee.

Anoniem zei

Ik weet nog niet precies wat we zullen gaan doen. Waarschijnlijk wel naar ons favoriete plekje in Duitsland, waarschijnlijk niet naar ons favoriete festival in Duitsland (we slaan een jaartje over) Misschien wel naar een ander leuk festival in Oostenrijk gecombineerd met nog een weekje Duitsland. Maar wat ik mee terug neem, niet lachen hoor; neusdruppels, zalfjes en etherische-olies,wat flesen jenever om zelf likeur mee te maken. Al krijg ik soms ook wel een flesje eigen gemaakte likeur mee of zelfgemaakte worsten en wat te denken van honing. Soms gaan we daar ook naar een outlet, maar niet altijd kunnen we daar iets van onze gading vinden. Maar eigenlijk komen we daar nauwelijks in winkels, buiten een keer shoppen voor bovengenoemde dingen, waar ik nog geen uurtje aan kwijt ben en soms als we echt zin hebben naar die outlet, laten we winkels zoveel mogelijk links liggen.

Anoniem zei

goeie morgen
kijk op marktplaats voor leuke betaalbare
tweedehands kleding doe ik ook altijd
voor maatje 52 groetjes