zaterdag 7 januari 2012

vroeg onder de wol.

Manlief belde me gisterenavond dat hij dus niet thuiskwam en vandaag waarschijnlijk ook nog een halve dag mag werken. Tja in tijden van recessie en crisis blijft het mag werken. Er zijn immers zoveel mensen die wel graag op de zaterdag zoude willen werken..
Ik ben dan ook om 20.15 uur naar bed gegaan. Heb een driedubbel dekbed over me heen gedrapeerd en heb in eerste instantie gelsapen tot 4.30 uur. Daarna kwam dochterlief bij me in en deze snurkte zo hard binnen de 5 minuten dat ik er niet van kon slapen. OP een gegeven moment mijn bed uitgestapt en in de hare gekropen, maar net toen ik wegdommelde miste ze me en kwam ze ook weer naar haar bed. Op een gegeven moment had ze een 'goed idee' ze wilde tv kijken op haar kamer. Normaal had ik dit niet toegestaan, maar ik wist dat dit de enige manier was waarop ik nog wat kon slapen. Heb hem dus aangezet en ben weer naar mijn kamer vertrokken. Goed 9.30 was mw er echt klaar mee en wilde ze naar beneden, geef haar eens ongelijk. Heb een warme trui aangetrokken en we hebben ontbeten en zijn daarna direct naar de supermarkt gegaan. De eerste uitgaven van deze week, de schade 15,05, daarvoor heb ik bananen, 1kg prei, een rode kool, een apk poffertjes, een apkje roomboter, 12 pakken melk, een pot honing(voor mijn keel die als een rasp aanvoelt),een zak witte bollen en een bruin brood. Dochterlief heeft de poffertjes gekozen, heb een inductiefornuis en kan ze niet zelf klaarmaken en ze moest kiezen tussen lasagne, haar lievelingseten en de poffertjes. de melk is ook grotendeels voor dochter, ze drinkt bijna een pak per dag. De prei is voor de soep en voor een preischotel van de week. De rode kool maak ik geheel klaar en gaat gedeeltelijk in de vriezer.
Hopenlijk kan ik het er de gehele week mee redden. Nou ja op een keer brood halen na dan. Deze is voor manlief maandag mee naar het werk, de bollen zijn voor in het weekend. Ik heb nog rijstewafels liggen die ik mee kan nemen.
Denk dat ik zo eerst maar eens de balletjes voor de soep ga klaarmaken en de soepgroenten ga snijden. Heerlijk die geur van verse soep. Hopenlijk ga ik me daar wat beter van voelen. Hoe hebben jullie het gedaan met jullie budget, zijn jullie aan het hamsteren geslagen of houden jullie ook de hand op de knip? Merk wel dat ik plezierig vind om naar mijn doel te werken.
Aan het einde van de dag moeten we nog naar mijn zwager die onze haren weer in model gaat knippen. Is hard nodig overigens...
Ik wil jullie een fijn weekend toewensen, en oja de bon is op de post gedaan de twee euro zal ik nog aanvullen op de meter. Het wordt krapjes deze maand, er staat nu nog 250 euro op de rekening en we moeten wachten tot 25 januari to mijn salaris binnenkomt. Helaas heeft de rabobank zich niet aan haar woord gehouden, ze schreven dat je de eerste week van januari het geld op de rekening zou hebben van t spaarloon, maar helaas geen geld mogen ontvangen.
;-(
Ik heb besloten dat ik het geld van mijn man eerst even op de spaarrekening laat staan, wordt toch onrustig als we minder spaargeld hebben voor onverwachte uitgaven. Zie ineens allerlei beren op de weg.
Nou een heel fijn weekend allemaal toegewenst!

4 opmerkingen:

CasaDiMama zei

Bij ons is het nu 'opmaken' wat de pot schaft.
Nog zoveel dingen op het schap staan van de kerstpakketten. Ik heb er dit jaar echt van gekookt en gegeten en niks verspild.
Verder is de vriezer ook weer aan de beurt om leeggegeten te worden.
Ik moet nog eens even informeren waar mijn vrijgekomen spaarloon op gestort wordt. Ik ben een van die mensen die in november vorig jaar overhaast nog gebruik heeft gemaakt van deze regeling. Dus het zal niet veel zijn.
Maar alles telt!

Anoniem zei

Hier eten we ook de voorraad op/vriezer leeg! Donderdag stond bij ons het spaarloon op de rekening (Rabobank) direkt doorgesluist naar de spaarrekening! Ook de kinderbijslag... de dertiende maand op een aparte spaarrekening voor aanschaf nieuwe auto!

Blogster zei

Even een tip voor je keelpijn. Zuig op een winegummetje.
Ik vind ze zelf vreselijk vies, maar ik kreeg die tip van een apotheker, en het helpt heel goed.

Lekker Leven Met Minder zei

Ik houd de hand zoveel mogelijk op de knip, maar ik sla wel extra in als het voordelig is, zie bijvoorbeeld de boter in mijn blogje vandaag. Boter gaat hier nu veel harder, omdat ik meer zelf maak, zoals taarten, cake, koekjes, e.d. Omdat boter wel even houdbaar is, koop ik dan gewoon veel. En ik maak ook meer op, eet meer restjes en zorg ervoor dat ik alleen koop wat echt nodig is (maaltijden en heel af en toe snacks, maar dat kunnen ook rozijnen zijn).