maandag 13 december 2010

Financieel nieuws

Haha vind de koptekst wel erg gewichtig.
Ik heb net onze financiele situatie maar weer eens even bekeken, was ik na de vakantie nog niet aan toe gekomen. Ik moet zeggen dat het me allemaal nog meeviel. Heb direct weer gekeken of er geld bij was voor de hypotheekspaarrekening, en ja ik heb geld ontvangen van panel wizard, het is maar twee euro, maar vooruit. Vervolgens heb ik tien euro op mijn aandelen mac intosh, achteraf te vroeg verkocht, want had ik ze vandaag de deur uit gegaan dan was het 150 euro geweest. Maar ja toch winst. Verder is er deze maand 100 euro minder geincasseerd voor de hypotheek, ivm de extra aflossing van 15000 euro. Deze stort ik nu zelf bij op de hs rekening. Totaal staat deze nu al weer op 266,25. Ik heb verder nog 250 euro overgemaakt naar de gewone spaarrekening. Vanwege het gehakketak bij mijn man op t werk verwacht ik dat hij volgende maand een flinke tegenvaller zal hebben qua loon, dus neem ik alvast maatregelen door nu geld weg te boeken.
Ik heb nog het vakantiegeld van mijn moeder tegoed, Dit is een dikke 300 euro. Lekker dus. Ik wil toch kijken of ik volgend jaar nog meer structuur in onze financiele situatie kan krijgen en wil proberen om nog meer bij te storten op de spaargroeiverzekering. Ik weet dat er in februari een dikke 8500 euro onze kant op komt, dit van een spaarplan. Uiteindelijk hebben we net quitte ermee gespeeld. Eigenlijk verlies doordat we nu ook geen rente hebben gekregen over het bedrag.
Voor nu heb ik niet meer veel aandelen in de pot zitten, heb er net een aankooporder ingezet voor nieuwe steen investment op 14,20, ben benieuwd of ie dit punt nog gaat pakken, het inloggen duurde zo lang dat ie in de tussentijd net weer 11 cent gestegen was. Jammer want dat waren al de aankoopkosten geweest. NU afwachten dus.
Ik ben vandaag beetje bij beetje rommel aan het opruimen, na alle moeten voor mijn vakantie lijkt het na thuiskomst al snel weer op een slagveld. Ik heb veel was en de bedden ook uitgewassen, nu ligt het allemaal op een hoop klaar om te strijken. Heb ondertussen het aanrecht al wel lekker opgeruimd en glanzend, nu de rest van het huis nog. Dochterlief heeft de klerenkast weer op de kop gezet, ze is prinses, zomerjurkje aan en mama's grote laarzen eronder.
Heb nog niet gekeken wat dat betekend voor haar slaapkamer die ik vanmorgen in orde had.
Gisteren heb ik de kerstboom weer gezellig in de kamer gezet. Ben erg tevreden over het resultaat. Heb al aan mijn schoonmoeder aangegeven niet van plan te zijn om veel kerststukken te maken, daar had ze geloof ik wel wat moeite mee, en nadat we gisteren zelf in het tuincentrum zijn geweest zijn mijn handen ook al wel aan t jeuken. Jammer dat ik geen adresje meer heb waar ik naar hartelust het groen kan gaan knippen. Als ik groen heb dan is het maken van de stukken echt niet veel werk. Het liefst heb ik twee grote zakken vol, dan kan ik raak steken en zijn de stukken zo klaar.
Nu ga maar eens even een boterham klaarmaken. Toch wel weer wennen na al die buffetten, al zijn de extra kilo's er na het weekend al mooi weer af.
Groet Geldover

1 opmerking:

Schuldenaar zei

Zou je mij kunnen vertellen waar je in aandelen doet en hoe het een beetje werkt?
Wil ook weleens een gokje wagen.

Groetjes Schuldenaar
geencenttemakken@gmail.com