donderdag 28 oktober 2010

Er komt weer geld aan

Gisteren wat van de kinderkleding die ik zondag had gekocht op marktplaats gezet, net een stuk dat ik voor 1 euro heb gekocht voor 10 euro weer verkocht. Het geld gaat weer naar de hs rekening toe. Heb hetzelfde broekje ook nog in een maat die mijn dochter nu nog aankan. Denk dat ik deze na het uitwassen ook maar verkoop. Het merk zegt mij niet zoveel dan dat dat anderen kennelijk doet.Ik begin nu te twijfelen of ik niet beter kan gaan bijstorten op de polis. Aan de ene kant wil ik graag weten met welk bedrag dat mijn maandbedrag dan naar beneden gaat. Als dit nu ook veel oplevert dan kan het zijn dat er dus per keer 2500 euro gespaard gaat worden. Duurt wel langer voordat ik dan resultaat zie. Het renteverschil is 1,5% en je moet natuurlijk afwachten wat deze rente gaat doen in 2012, pas dan weet je op welk deel je beter had kunnen inlossen.
Ik heb nu besloten om echt geen aandelen meer bij te gaan kopen, moet het doen met de portefeuille die ik nu heb, het kan dus wel even duren voordat ik weer winst kan gaan incasseren.
Ik ga nu genoegen nemen met een spaarrekening waar 5000 euro op staat en een spaarrekening die op ongeveer 7500 moet blijven staan voor als er een andere auto moet komen. Wanneer we er geld afhalen moeten we dit eerst weer aangevuld worden. Als er meer overblijft dan moet dit naar de hsrekening. Met de dure decembermaand voor de boeg wordt het even afwachten. We hebben nog een bankstel dat in november of december geleverd kan gaan worden en dan nog betaald moet gaan worden. Heb de buffer dus nog iets hoger staan.
Vandaag nog een boek bij de kringloop gekocht en deze weer op bol.com gegooid. Hopenlijk komt hier ook weer wat schot in, de laatste tijd kan Bollemans mijn rekening wat minder vinden, gek toch dat je de ene week wel vijf boeken kan verkopen en dan weer een aantal weken helemaal geen enkel boek. Het is ook nog zoeken voor mij welke boeken er goed gevraagd worden. Heb er nog een aantal boeken van John Grisham op staan, bekende schrijver, ook allemaal gekocht in de kringloopwinkel. Dacht daar zijn veel mensen gek van, maar dacht er niet bij na dat er dan ook veel mensen zijn die het boek tweedehands aanbieden.
Hoop dat ik nog een andere mogelijkheid vind om geld bij te verdienen. Ben nog op een plannetje aan het broeden.
Fijne avond allemaal, ga nog even opruimen.

2 opmerkingen:

'Natuurlijk Zuinig' zei

Jeetje! Je bent er echt professioneel mee bezig! Ik ben jaloers!
Maar over Bol. In de komende maanden zal het waarschijnlijk (hopelijk?) aantrekken want Sint en Kerst komen eraan...
En heb je de boeken ook op MP staan naast bol?
Groetjes,

geldover zei

nee ze staan nog niet op marktplaats.
Wellicht dat dit inderdaad ook nog een idee is.
Vind het alleen zo lastig met al die heinneringsmailtjes van ze in je mailbox. Daar heb je bij Bollemans geen last van.Misschien dat ik ze er nog wel op ga zetten
Geldover