dinsdag 16 mei 2017

Ben er zelf ook ziek van

Afgelopen weekend kreeg ik vanuit t niets een appje. Meiden ik wil t toch maar vertellen ik zit sinds drie weken overspannen thuis. BAM die hakte erin een collega die haar eigen grenzen weer te buiten was gegaan. Ik gaf t aan aan mijn man en trok mijn ik ben op moederdag-visite gezicht weer op. Half uurtje later bleef de telefoon maar trillen dus besloot toch maar even op de app te kijken. Nog een collega ik heb me vrijdag ziek gemeld en ga maandag naar de huisarts. Ik loop op eieren heb jankbuien en herken mezelf niet meer.  Wat is dat toch met ons vrouwen? Alles moet perfect, gezin werk vriendenkring familie zie alle ballen maar hoog te houden. Werkgever neemt alleen momenteel nog mensen op basis van 32 uur per week werken aan en verwacht ook dat je thuis ten allen tijde je mail bijhoudt en opleidingen doet O ja leuk we gooien er ook nog een paar apps tegenaan, kan men de kennis hoog houden.
Ik moet zeggen dat ik echt probeer alleen in geval van nood iets thuis te doen wil men dat ik meer doe prima maar dan wil ik ook dat men mij die uren financieel gaat vergoeden. En anders jammer dan dan doe ik het niet. En ik blijf mijn gezin op 1 zetten. Helaas zelf ook overspannen geweest en sindsdien heb ik mijn prioriteiten beter bijgesteld. Ik hoop voor mijn collega's dat ze ook snel op het juiste pad komen en weer weten wat belangrijk is. Waarschijnlijk weten ze al op zeer korte termijn dat ze ook maar een nummer zijn. Want meer dan een belletje met wanneer ben je er weer hoef je vaak niet te verwachten...:

4 opmerkingen:

Adrianne zei

Ahh, naar zeg :(... Hopelijk voelen ze zich snel beter :/... Gelukkig zelf nooit meegemaakt, maar het lijkt me echt vreselijk. Goed dat je zelf je prioriteiten hebt bijgesteld!!

Vlijtig Liesje zei

Dat is niet niks zeg. En wie gaat dat werk overnemen? Komt dat op jouw bordje? Zoiets kan lijkt me een soort sneeuwbaleffect veroorzaken...

Kopka zei

Inderdaad, wat vlijtig liesje zegt, dat is natuurlijk een reële kans. Zo gaat het bij ons ook. Iemand ziek, geen vervanging. Langdurig ziek, geen extra personeel.
Tja, geloof dat het overal wel zo gaat.

Anoniem zei

Wow wat een negatief stuk naar werkgevers toe! Iemand vervangen die doorbetaald moet worden zijn kosten die niet terugverdiend worden. Mensen met een instelling als de jouwe,,excuse me, vergeten dat als een bedrijf klapt niemand meer inkomen heeft. Nouja werknemers nog 70% maar werkgevers 0. En tuurlijk sonmige werkgevers worden schathemeltjerijk. Maar de meeste niet hoor. Die ontvangen een veel lager uurtarief dan jij hoogstwaarschijnlijk. Beetje kort door de bocht. Overspannenheid komt niet door werk. Het komt door niet (tijdig) je eigen grenzen te bewaken. Tuurlijk is je gezin het belangrijkst, maar zoek dan passend werk als dit je teveel is. Jammer.