donderdag 13 maart 2014

Uhhh planning...

Vandaag was het de bedoeling even flink de handen uit de mouwen te steken en tussendoor twee uur te rusten, nisken, in de zon te zitten. Ik begon vanmorgen direct, sleepte alle was mee naar beneden nadat ik de bedden allemaal netjes had opgemaakt boven.(Is al een wonder op zich voor me, maar ooit eens bij iemand gelezen dat ze dit een cadeautje voor zichzelf vond en sindsdien doe ik het als ik eraan denk. Oudste dochter naar school gebracht, jongste moest even in haar bedje blijven, waar ze vandaag zo maar eens geen zin in had. Dus toen ik thuis kwam gelijk haar kop en kont gewassen:-) en in de box gelegd. Ik besloot het warm eten voor te bereiden, zodat ik daar niet mee in de knoei kwam, heb ik nogal eens last van en oudste dochter eet het liefst warm onder de middag. Toen ging de telefoon.....oeps afspraak bij de chiropractor vergeten...ik kon nog om 10.50 uur terecht. Ondanks dat ik me eigenlijk supergoed voelde besloot ik toch te gaan daar ik anders mijn geld ook kwijt was.(had twee dagen vtv moeten afbellen) Haastje repje werd het dus, douchen, kleine lag in de box te slapen, moest nog de fles voordat we weggingen. Helaas had ik niet genoeg tijd om de was aan de lijn te hangen, terwijl het al wel lekker weer was. Ik was om 11.15 uur weer thuis, eerst een bak thee want meer dan een glas water had ik nog niet gehad, snel de was aan de lijn hangen, nieuwe in de trommel en naar school de oudste ophalen. Ik besloot lekker samen in de tuin te eten. Bewust de tijd genomen om van elkaar te genieten in de zon. Om 13.00 uur in de auto dochter weer naar school. Ik kwam thuis en de fut was er helemaal uit. Heb wat was opgevouwen en de kleine in de zon eten gegeven.Had namelijk tussen de middag Olvarit Friends gekregen om uit te testen. Hier zal ik later een review over schrijven.(man man wat een aanrader.) Voor ik het wist was het eigenlijk weer half vier om dochter uit school te halen. Heb eigenlijk niets gedaan...;-( Had de achterkamer en keuken echt een goede beurt willen geven en de bovenverdieping willen opruimen en stofzuigen.Bedenk me dat ik de kast van de jongste ook nog heb ontdaan van te klein spul, moet nog even bij Vintykids kijken naar nieuwe kleding want zoveel heeft ze niet meer dat past. Slaapkamer van oudste dochter is een rommeltje, het is hink stap sprong om naar haar bed te komen. Het aanrecht staat momenteel weer helemaal vol en dat nadat ik vandaag al vijf keer een grondige opruimbeurt heb gehouden. Er komt geen einde aan. Ik ga nu nog even wat doen. Oudste is in de speeltuin en de jongste ligt te spelen in de box nadat ze vijf minuten flink heeft lopen krijen omdat ze er niet in wil Morgen weer een vrijdag werken, wat zal ik blij zijn als ons nieuwe rooster straks weer uit komt en ik gewoon uiterlijk woensdag de week vol heb. Zaterdag moet manlief nog een dag werken en kan ik dus ook aan de slag in huis, al heeft dochter betere plannen als het mooi weer is...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo jammer dat je dat niks noemt...
Ik zie dat je tussen de middag bewust in de zon hebt gegeten met je kinderen...dat is goed...je had een vliegende start, dat is ook goed, huishoudelijk werkjes en de was doen is niet niks. Je was moeder, je hebt je kind gehaald en gebracht naar school, babbelde en speelde wat met de kinderen...dat is niet niks.

Weet je...ik doe niks meer. Ik kom niet buiten, kom amper uit bed, heb me gedoucht vandaag, vandaag wel, lukt me eens per week ofzo...en daarna totaal op mijn bed weer ingegaan, net pas weer eruit, ik zit tien minuten en wil weer naar bed. Ik doe de was niet, ik trek gewoon weer aan wat ik gisteren en eergisteren aanhad. Ik kook niet want geen honger.
Dát is niks doen.

Anoniem zei

Het is uit de tekst toch heel duidelijk te lezen dat ze met niks doen bedoeld dat ze niks huishoudelijks gedaan heeft, terwijl ze dat wel in de planning had. Zie ook de titel. Ze zegt niet dat ze helemaal niks gedaan heeft, maar dat ze een planning had die ze niet heeft uitgevoerd. Dus hoe erg het me ook lijkt om echt helemaal niks te kunnen doen, je reactie is hier niet helemaal terecht. Een terminaal zieke in een hospice zou over jou reactie kunnen zeggen, 'Jij kan tenminste nog in je eigen bed slapen' En die reactie zou ook niet terecht zijn, want het feit dat hij het misschien nog wel slechter heeft dan jij, neemt niet weg dat jij op dit moment in een rot situatie zit. Net zoals het feit dat jij zo weinig energie hebt dat je niks kan doen op een dag, niet wegneemt dat geldover mag schrijven over een dag waarop ze niks van haar planning heeft kunnen uitvoeren.
Ik hoop voor je dat er verbetering komt in je gezondheid en dat er een tijd komt waarop je weer van het leven kan genieten op een manier waar ieder mens recht op zou moeten hebben. Helaas is het leven vaak oneerlijk en krijgen sommige mensen wel hele slechte kaarten gedeeld. Ik wens je alle goeds.
Anna

Anoniem zei

tja ,snap wat je bedoelt , maar is waarschijnlijk een beetje appels met peren vergelijken .........