donderdag 30 januari 2014

Koken....

Vanmorgen kon ik me slecht aan het huishoudelijk werk zetten. De was hangt ondertussen aan de lijn. Nou ja de eerste trommel dan maar voor de rest schoot t niet echt op. Toen bedacht ik me dat ik het eten wel vast kon gaan voorbereiden. Aardappels schillen, wortels en uien snijden en in de pan. En toen kwam er van t één t ander. Wat ben ik toch rijk.Ik zag een halve prei liggen die van de week niet was opgegaan, mijn moeder had die vanlaatst door de hutspot gedaan en gaf aan dat die net wat extra smaak had geven. Ik heb het nu dus ook geprobeerd en het was inderdaad heerlijk. Maar ja die prei dus, in het kader van niets weggooien lag er nu al prei ui en wortels op het aanrecht. Je raadt het al, er werd nog even verder gesneden, stond toch al bij het aanrecht. Toen keek ik naar het vlees, had er vanmorgen ongekruide kip uitgehaald, maar dat was nog lang niet dooi. Oeps tegenvaller, nu ja dan maar twee hamburgers bij de hutspot. Kip in heet water gegooid, kunnen we immers een lekkere pan soep mee maken. En ja weer wortel, ui en prei in de soep. Dus met andere woorden, door drie ingredienten heb ik lekker hutspot, chili con carne. kippen en/of tomatensoep. En dat allemaal voor weinig. Uien 5 kilo 1 euro rechtstreeks bij de boer, de winterwortels 25 kilo 3.50 euro haal ik op bij een diervoederbedrijf. Ik merk er niks van dat de wortels krom zijn als ik ze eet.:-)De prei kocht ik vanlaatst bij de lidl eind van de dag 15 cent per stuk. Heb 5 dikke preien uitgezocht. Het kippenvlees kocht ik rechtstreeks bij de friki, 5 kilo voor 2.50, dit omdat het ongekruid is, anders 5 kilo voor 1 euro of 1,50 euro. Gehakt kost me meen ik ong drie euro, pakje van de week meegenomen bij de aldi. Ik ga vanmiddag even kijken wat ik in de koelkast zet voor vandaag en morgen en wat ik in de vriezer doe voor als ik volgende week weer aan het werk ben. Ik heb ook nog een emmertje met soepgroenten gemaakt voor als ik een keer snel een soepje in elkaar wil draaien. Twijfel nog of ik de uien erbij in zal vriezen...

5 opmerkingen:

Lot zei

??? Begrijp je kippenvlees prijzen niet helemaal,5 kilo voor 2,50 of is dat per kilo, en waarom is de ongekruide duurder dan de gekruide? Hoe kan je rechtstreeks bij friki kopen?

Maggie zei

Wat een goedkope uien en wortels!! Zou hier in de buurt ook best zulke adresjes willen vinden... misschien zijn ze er wel, maar ken ik ze nog niet, omdat ik hier nog niet zo lang woon. Heb al wel een eierboer ontdekt met tien eieren voor een euro!

geldover zei

Haha Maggie die hebben wij hier ook bij de turk.
En Lot dat is inderdaad voor een zak van 5 kilo. Meestal zijn het vleugeltjes en dijtjes waar een botje van gebroken is. Heel maar dan ook heel af en toe heb je 5 kilo satevlees voor 1.50 euro. Mag je ook vaak maar een zak per klant. De friki zit hier vlakbij en naast de fabriek heb je een winkeltje die op vrijdag geopend is, vroeger alleen voor personeel maar nu mag iedereen er kopen. Manlief weet trouwens ook nog een adres in Duitsland. Zal hem er eens naar vragen ook daar kun je goedkope kip krijgen.

Anoniem zei

Gebroken botjes? Wat voor leven hadden die beestjes dan? K

E. met 3kids zei

Kan ook na de slacht gebeurd zijn natuurlijk