woensdag 16 oktober 2013

Dag DRIE

Vandaag de derde dag. Ben vanmorgen opgestaan met trek. Heb eerst een bak soep genomen, ja wel vreemd op de vroege ochtend, maar had zin in iets warms en met veel smaak. Helaas was de ontbijtspek op en had ik geen zin in eieren. Na mijn kop soep heb ik nog een uurtje geslapen op de bank, het was nog maar half zeven dus dat kon nog mooi. Toen een kop thee en dochterlief naar school toe gebracht. Uit school de fiets gepakt en even snel op en neer naar de supermarkt. Normaal gesproken had ik zelfs voor dit stukje de auto gepakt, maar wilde erg graag de fiets pakken nu en een frisse neus halen.Met kleine dochter nog in slaap in haar bedje besloot ik snel op en neer te gaan. Heb gehakt gehaald om samen met spitskool en kerrie en rozijnen klaar te maken. Verder heb ik bleekselderij gehaald. Ik wil dit gebruiken ipv spaghetti. Er zit een lekkere bite aan en ik kan verder gewoon de spaghettisaus klaarmaken als normaal. Las op veel sites dat je courgettes in slierten kunt gebruiken als spaghetti,maar die was niet voorradig, dus los ik het zo op. Volgende week gaan we een weekje weg dus wil weten welke groenten ik makkelijk mee kan nemen en gebruiken, omdat ik natuurlijk daar niet elke dag de winkel in wil vliegen. Is ook goedkoper om het op de markt te halen. Het eten is iets anders geworden, ik heb een salade gemaakt van 2 stengels bleekselderij, een halve appel en een schijf ananas. Ik heb er een halve eetlepel dressing door gedaan, wat wel yoghurt bevat. Tussendoor heb ik een handvol rozijnen gehad. Ik heb vanmiddag 2.5 uur op de bank liggen slapen, helemaal weg was ik, dit ken ik normaal als ik koolhydraten heb gegeten. Vanavond heb ik witte kool met kerrie, appel en rozijnen gegeten. Vandaag moet ik nog de kamer stofzuigen en de wc goed schoonmaken van mezelf. Doen we morgen de boel nat en de slaapkamer van oudste dochter, wil dit morgenavond aan kant hebben als er visite komt en als ik het eerder doe dan kan ik nog een keer beginnen. Fijne dag allemaal

6 opmerkingen:

Petra zei

30 jaar geleden toen mijn zoon een baby was, is er van een gezin op de peuterspeelzaal een babytje verbrand. De moeder was naar de supermarket, snel op en neer, de buurt wist niet dat het kindje in haar bedje lag.
Please doe dit niet, je hebt geen idee. Je kunt ook een ongeval krijgen en bewusteloos zijn...
Groet Petra

Zuinigaan zei

Ik heb het ook wel gedaan hoor, de kans op rampen thuis of onderweg is zo ontzettend klein.

geldover zei

de buuf weet dat ik 10 minuten weg ben hoor.

sjouke zei

Ik heb dit 1x gedaan, maar voelde me er niet prettig bij, dus doe het niet meer. Een vriendin vertelde dat zij altijd een button draagt met de tekst dat er thuis nog een kindje ligt te slapen voor het geval er iets gebeurd met haar onderweg. Dat vond ik wel een goed idee.

Anoniem zei

Rozijnen zijn gedroogde druiven, behoorlijk vol koolhydraten.66,5 gram koolhydraten per 100 gr.
Misschien handig om te weten.

Petra zei

Dat is inderdaad een goed idee, maar helpt natuurlijk alleen als er iets met je gebeurt onderweg. Niet als er thuis iets gaande is.