zondag 25 augustus 2013

Traktatie die dochter mee kan nemen naar school.

Vandaag even geoefend met de traktatie voor dochterlief als de baby geboren is. We kunnen nog niet proeven, want de soesjes zijn nog bevroren. Hoop dat dit minder smeert dan beschuiten met muisjes voor de juf. (al gaf onze kraamverzorgster de vorige keer de tip om de beschuiten eerst met boter te smeren en vervolgens op de kop in een bakje met muisjes zachtjes te wrijven, dan krijg je geen loszittende muisjes en dit scheelt natuurlijk behoorlijk.Bedenk met net dat ik er nog van die papiertjes om kan doen die men ook gebruikt voor cupcakes. Zoals jullie kunnen zien weten we het geslacht nog niet, maar de muisjes zullen ongetwijfeld in beide kleuren echt wel op komen. MMMM Kleine update: Alle kinderen krijgen 1 klein soesje en ik heb het met witte chocolade gemaakt, dit blijt beter plaken dan boter en is ook lekkerder.Dochterlief gaf aan dat ze er ook graag wat spekjes bij wilde dus denk dat ik nu een sateprikker maak met een spekkie en een soesje.:-)MIsschien nog een klein strikje eraan van cadeaulint.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er leuk uit zo!
En leuker idee dan altijd weer die beschuit met muisjes...

Anoniem zei

Wij gebruikten ipv. beschuiten mariekoekjes of tarwekoekjes en inderdaad de tip van de kraamverzorgster. De room die in de soesjes zit kan ook een smeerboel geven voor sommige kinderen.

Daantje zei

Zier er lekker en leuk uit! :)

Anoniem zei

vorig jaar hadden wij ivp beschuit,langevingers met muisjes.de juf vond dat veel beter dan de beschuit ook omdat het voor de kids makkelijker vast te houden is.

Willemien zei

Ik zou ook voor de lange vingers gaan. Soesjes mogen veel kinderen niet ivm lactose, melk en gluten en het is wel hel erg veel voor een kind. 1 soesje is al een portie voor een volwassene. Van de klas van mijn dochter (8j) zou meer dan de helft dit niet eten.

weg naar zelfvoorziening zei

Ik vind het wel een leuk idee, ziet er ook erg leuk uit.
Ik zou niet weten of het veel is, het zijn toch van die eenhap soepjes?

Is het gangbaar om je kind te laten trakteren bij de geboorte van een broertje of zusje? Dat zou ik zelf niet zo snel doen.

Kopka zei

Heb je ze met boter besmeert? Vriendin van me deed het afgelopen week zo: witte choco smelten, soesje erin dopen tot halverwege en dan door muisjes.

Anoniem zei

Ik verwacht wel dat de kindjes bij haar in de klas dit opkunnen, je dochter is al 6 jaar. Grote meid! En beide keren blijft het een knoeiboel, daarom zou ik er idd een cupcake papiertje onder doen. Dit hebben wij ook bij het trakteren van zoonlief voor zijn verjaardag gedaan, hij trakteerde op ijsjes en heb het papiertje door het stokje gestoken. Dit was zo'n succes dat ze het papiertje mee wilden naar huis. Dit was de afgelopen verjaardag, allemaal 4,5 en 6 jarigen. De papiertjes had ik bij A.ction weg voor een paar dubbeltjes en 4 verschillende kleuren.

Wij hebben bij de geboorte van dochter op taart getrakteerd. Dit was op de creche en even gevraagd en hadden liever dit dan de muisjes. Die zijn vrij hard voor die kleintjes en met taart hebben ook de 1-jarigen er wat aan. En taart krijgen ze daar nooit, behalve als er een broertje of zusje wordt geboren. Bij het trakteren voor de verjaardag zijn het andere dingen en blijft het ook echt iets speciaals.

groetjes,
Janneke

Willemien zei

Er is een verschil tussen op kunnen en wat een normale portie is. 1 soesje kunnen ze vast wel op, maar het is de portie voor een volwassene. Bij kinderen moet je ook knderporties serveren. Hoe weinig dat is zijn we allemaal nogal uit het oog verloren.

Anoniem zei

je kunt ook slagroom uit een bus de goedkoopste in een schaaltje spuiten dan de bevroren soesjes er in dippen en dan dippen in de muisjes zo is het zo gepiept.

geldover zei

de muisjes blijven dan alleen minder goed zitten en lopen ook eerder uit, zker met de warmte nu.

geldover zei

hier geen enkele allergie bekend en dat geven ze altijd aan begi van het schooljaar door zodat je er rekening mee kan houden.

geldover zei

Ze krijgen er gewoon één hoor, alleen wilden wij er meer dan 1 proeven haha

franca zei

Hartstikke leuk gedaan!