zaterdag 8 mei 2021

Bottenbouillon aan t maken

Morgen hopen we echt mooi weer te hebben want volgens traditie hebben we een bbqmiddag met mijn ouders. Mijn moeder weet nooit een cadeautje en we doen haar wel een plezier met een bbq. Dus komt mijn broertje ook en hopen we een gezellige middag/avond te hebben. Voor de bbq haalde ik kipfilet en kipdijfilet bij de Turkse winkel. En daar stond een groot bord met lams/runderbotten een euro de kilo. Ik heb vanlaatst bij binnenstebuiten een tvprogramma gezien dat bottenbouillon echt heel erg goed is voor je huid. Door mijn eczeem en de vele hormoonzalf is mijn huid erg verouderd. Daarnaast hou ik van pasta en soepen en de bottenbouillon schijn je daar heel goed voor te kunnen gebruiken. Dus de stukken zitten in de slowcooker en morgen eerst 12 uur en wellicht nog een paar uurtjes badderen...

2 opmerkingen:

Kopka zei

Heb je What the Health weleens gekeken? Documentaire op netflix. Daarin wordt ook veel verteld over voeding icm eczeem klachten.

Lot zei

Voor onze hond halen we ook regelmatig botten bij plaatselijke slager, liefst gewrichten, grote knoken die partner eerst in stukjes zaagt. We trekken er bouillon van omdat we elke dag soep eten ook.
Als het mooie grote botten zijn en je kent iemand met hond kan je die vragen of ze de botten willen, houdt gebit van honden prima schoon en geeft mooie poep.