consuminderzoekmachine

woensdag 9 oktober 2019

Mijn favoriete berekeningssite

Ik vind het heerlijk om met getalletjes te rekenen. Een van mijn favoriete site hierbij is dan ook berekenhet.nl. Op deze site kan jezelf van allerlei financiƫle zaken berekenen. Je doet het echt zelf en er is niemand die eerst alle gegevens van je wil weten en je daarna wel even terugbelt omdat je product A zo nodig bij hen moet afsluiten Zo kan je kijken welk eindkapitaal je bij elkaar spaart door Sparen en Beleggen. Of wat kopen op afbetaling je nou kost en wat je maximaal kan lenen volgens de officiƫle gedragscode. Mocht je de de drang voelen kijk meteen even terug wat het je gedurende de hele looptijd gaat kosten en hopelijk is het dan een no-go. Je kan er je maximale hypotheek berekenen en ook de bruto en netto maandlasten van je hypotheek. Ik kijk zo elke keer naar de lagere rente ie we straks einde van het jaar gaan krijgen. Ook hoe hoog de bijtelling is voor de auto van de zaak, wat blijft er over van loon of uitkering? Je AOW leeftijd en je te verwachten AOW uitkering. Persoonlijk denk ik dat deze verder zal gaan dalen...Welke jaarruimte heb je om zelf extra pensioen op te bouwen? Kortom heel veel zaken waarna je wellicht nieuwsgierig bent en denkt een financieel adviseur voor nodig te hebben kan je zelf berekenen. Kenden jullie deze site al en hebben jullie nog leuke informatieve sites waar je graag informatie weghaalt?

3 opmerkingen:

 1. Ik kende deze nog niet, maar hij klinkt interessant zeg. Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind berekenhet behoorlijk overgewaardeerd. Je moet eerst altijd alles invullen, waarbij ik vaak afvraag waarom deze invoer nodig is. Vervolgens krijg je pas een antwoord als je op een knop drukt. Elke keer als je een wijziginkje moet doen, moet je weer terug. Kortom, dit geeft zeer weinig inzicht in de afhankelijkheden van de invoer.
  Ik wil niet opscheppen, maar bij mijn tooltjes zie je gewoon meteen het resultaat, zie link

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb deze site heel wat keren gebruikt, ik vind deze site ook zo ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.