dinsdag 10 september 2019

De keuken opgeruimd

Vandaag heb ik de keuken opgeruimd. Ik weet nu weer wat er op voorraad is (veel).
We hebben een grote keuken alleen al 9 bovenkasten. Onder 7 kasten en vier lades. En alles zit vol.
Hoe meer ruimte ik heb de te meer er in de kasten verdwijnt. Vandaag heb ik vooral veel plastic weggegooid. Allemaal deksels waar de onderkanten spoorloos van zijn verdwenen. Er verdween een en ander aan voedsel in het kippenhok want over datum of wordt toch niet door ons gegeten.
Verder zijn de kasten opnieuw ingericht. Alles wat niet in de keuken hoort is weer verhuisd naar plekken waar t beter ligt. Bedenk met net dat ik eigenlijk nog drie laden moet, maar de puf is er nu echt uit dus dat wordt of morgen of vanavond in de reclametijd tussen de programma’s door. Nog geen idee wat er op is vanavond. Misschien dat t ook wel lekker netflixen zonder reclame wordt.
Qua eten heb ik van allerlei keukens in huis. Jammer genoeg eten mijn meiden dan weer het liefste gewoon Hollandse pot. Ik heb mezelf een koopverbod opgelegd. Alleen brood mag nog gekocht worden een aardappels als deze op zijn de rest moet allemaal uit de voorraad komen.

2 opmerkingen:

  1. Als je echt denkt dat je sommige voedingsmiddelen niet meer gaat gebruiken... dan zou ik zeggen: kijk of ze je naar een voedselbank kunt brengen. Het moeten dan wel houdbare producten zijn, een dichte verpakking en niet over de datum.

    Stel je hebt ooit drie pakken couscous gekocht en twee pakken linzen, en je weet nu dat je die toch niet gaat gebruiken... geef ze dan door. Anderen zijn er blij mee!

    (Ik heb ook wel eens zo'n bui dat ik allerlei dingen koop waarvan ik dan achteraf denk: ik had kunnen weten dat we die niet echt gingen koken&eten...)

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.