zaterdag 24 augustus 2019

Moeite om weer ritme en regelmaat te krijgen

Ik kom mezelf momenteel erg tegen. Heb vreselijk veel moeite om ritme en regelmaat te vinden. De vakantiewas is na een week weer bij. Heb het meeste zelfs al in de kast liggen. Daarnaast is de kamer mede dankzij mijn superlieve moeder aan kant. Ik merk nu na de vakantie des te meer dat we echt teveel spullen hebben. Voor t zicht is alles nu redelijk aan kant, maar achter die kastdeurtjes....en dat blijft in mijn hoofd spoken. Alle aanrechtkastjes zitten bomvol met eten. Komende weken eten we dus uit voorraad. Ik had voor de vakantie al wat ruimte in mijn vriezer gecreëerd en daar wat afbakbrood ingestopt. Die hebben we van de week opgegeten dus komt er weer ruimte.

De kledingkasten moeten straks weer uitgezocht worden daar de dames allebei een flinke groeispurt gemaakt hebben. Er zal dus weer het nodige weg kunnen. Daarna blijft er nog voldoende over voor de dames om aan te trekken hoor...

We hebben een soort van bijkeuken. Hier staat de wasmachine met de droger er bovenop. Ernaast is er ruimte voor opslag. Jullie raden het al die zit ook vol. Ook daar moet ik eens kritisch kijken naar wat er kan blijven en naar wat er weg mag.

Dan het speelgoed van de kids. Aankomende woensdag is de jongste jarig en ik moet bekennen dat ik echt opzie tegen alle nieuwe cadeautjes die het huis weer inkomen. Ik ben degene die ze weer door de achterdeur moet afvoeren. Ooit. 

Mijn kinderwagen en wandelwagen heb ik van de week aan een tante beloofd. Zij vroeg kleertjes voor het goede doel. Roemenië daar gaat een kennis van haar de boel afleveren bij een ziekenhuis voor mensen die niets hebben. Aangezien ik nu weet dat het op een plek gaat komen waar mensen het goed kunnen gebruiken kan ik er afstand van doen.

Kortom ik ben nu druk bezig met het maken van lijstjes. En probeer dat wat ik moet doen niet als een groot ding op te schrijven maar in kleine stapjes zodat ik lekker veel kan wegstrepen. Niets zo motiverend dan telkens een streep zetten.

En ritme en regelmaat. Aankomende week gaan de beide dames weer naar school en komen we weer in een soort keurslijf terecht. Ik wil proberen om meer dingen op vaste tijden te gaan doen en iets minder go with the flow. Dat laatste ben ik gaan doen toen het qua gezondheid steeds minder ging. Ik deed wat me lukte en waar ik me goed bij voelde. Dat kon de hele dag rennen als een gek zijn maar ook een dag alleen maar bankhangen. Maar toch merk ik nu weet meer behoefte te hebben aan strictuur. Dus eens kijken of me dat gaat lukken.
5 opmerkingen:

 1. Is het een idee om met je kinderen het speelgoed door te open om te kijken wat er weg kan? Er is vást een goed doel voor te bedenken - ook naar Roemenië, een AZC hier in Nederland, een weggeeftafel waar mensen het mee kunne nemen die het niet zo breed hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die spelen overal nog mee in hun ogen en kunnen nergens afstand van doen. Als ik t heb ‘opgeruimd’ missen ze het niet of ze vinden tijdens het zoeken wat anders waar ze ook mee gaan spelen..:

   Verwijderen
 2. Je bent dus wel van de lijstjes....een weekmenu maken zou ook wel wat voor je zijn. Zo kom je van je voorraad af en is 1 keer boodschappen doen voldoende.....weer extra tijd voor opruimacties. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim van je dat je zulke grote onoverzichtelijke klussen in kleine stukjes hakt. Dat maakt het toch makkelijker om er aan te beginnen. Ik ben dol op ritme en structuur!

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.