woensdag 17 juli 2019

Afval..:

We hebben nu vijf weken ongeveer geen container meer. En ik moet zeggen dat het me tot nog toe prima bevalt. Ik ben zeer goed aan het scheiden, heb een emmertje met deksel voor al t groenafval op mijn aanrecht staan. Plastic metaal en drankautomaten gaat in de plastic zakken die ik nog heb en eens per week in de container denk ik. Moet wel zeggen dat t me verbaasd hoe vreselijk veel plastic overal omheen zit. Kleding gaat in de kledingcontainer. Lompen ook daar zet ik meteen op de zal dat t lompen zijn, zodat ze die zak meteen apart kunnen storten en niet hoeven uit te zoeken. Glas naar de glasbak. Spullen die ik niet meer gebruik gaan op de weggeefhoek, verkoop ik via MP of gaan naar de kringloop. Ons papier gaat naar de voetbalvereniging. Al met al kom ik op een klein zakje afval per week. Ik hou dat nu apart en zorg dat er geen nat spul in terecht komt. Heb tot nog toe nog niets afgestort in de container denk dat ik volgende week de eerste storting ga doen. Het valt mij op dat nu ik er bewust voor gekozen heb om een heel klein prullenbakken neer te zetten ik veel kritischer kijk of t nergens anders bij kan. Groen gaat in de groencontainer tenzij ik de kippen er nog blij mee kan maken.
Wel merk ik dat ik me aan bepaalde dingen ben gaan irriteren. Papieren zakdoekjes bv. Nadat de voorraad op is halen we die niet meer, want kan nergens in. We gaan over op de stoffen zakdoeken of een wc papiertje dat na de tijd in t toilet gegooid kan worden. Servetten idem dito. Ik twijfel of ik toch weer overga naar wasbaar maandverband, want ook dit is iets dat echt met de rest mee moet. Heb t nu extra ingepakt voordat ik het in de vuilniszak gooide. Bah. Hebben jullie ook afval wat je steeds meer begint te irriteren?

3 opmerkingen:

  1. Ik kan je de menstruatiecup van harte aanbevelen! Veel minder gedoe dan wasbaar maandverband. Het is even wennen in het begin, maar ik wilde al heel snel niks anders meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn collega's zijn allemaal milieubewuste eco's. Lekker aan de yoga, velen eten geen vlees en gaan op fietsvakantie. Maar als het op een feestje aankomt wordt er veel plastic rotzooi gekocht, zoals ballonnen, rietjes, weggooibakjes voor de nootjes en plastic bekertjes. Lekker makkelijk, want dan hoef je niet meer af te wassen. Daar erger ik me kapot aan....!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het knap. Ik merk tot mijn spijt dat nu het vakantie en er meer kinderen thuis zijn, wij juist weer meer afval hebben...

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo ik vind het leuk wanneer je een reactie achter laat. Bedenk wel dat je een klein gedeelte van mijn leven ziet en dat dit blog bedoeld is om mijn inspanningen om geld over te houden laat zien. Je ziet dus maar een klein gedeelte van mijn leven.