Sale Solden 2023Sale Solden 2023

zondag 27 november 2022

De kerstmarkt in Keulen.

Wat had ik verwacht? Allemaal verschillende huisjes met leuke waar waar ik echt nog wel iets kon vinden wat qua prijs te doen is. Wat ik ervan vond? Het was voornamelijk veel vreet en veel zuip voor abnormale prijzen. De standjes die er wel waren zonder eten hadden vooral waar die je in menig winkel voor 1/3 tot 1/5 wel van de prijs kan vinden. Wanneer je je dan door t sfeertje laat verleiden kan je dis behoorlijk leeglopen. Ons gezin had het dan ook behoorlijk snel gezien maar we wilden de pret niet drukken en hebben dan ook echt ons best gedaan om nog gezellig mee te doen. Rond 23 uur waren we weer in t hotel waar ik nog snel een douche nam en dan als blok in slaap viel. Nu staan we op t punt om nog in Dusseldorf te kijken. Helaas nooit aan de groene sticker gedacht dus hebben we nu de auto buitenaf staan. t Andere gezin is nu heen en komt ons dan straks weer ophalen... Als t goed is zijn de normale winkels ook open...want eerlijk, amandelen, geroonte zalm, allerlei pasta's, champignons, gepofte kastanjes, ik heb t wel gezien. prijzen liggen zo op 7 euro per klein bakje....we hebben weinig gekocht. Gisteren eerst een grote pizza ergens besteld en in stukken laten snijden. Later op de avond nog goed uit eten bij een restaurant wat verder van de markten af. Allemaal lekker gegeten en gedronken. Met 9 mensen 150 euro. We proberen nog even t maximale uit vandaag te halen.

3 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Jammer, ik kan me de teleurstelling goed voorstellen! Toevallig was er gisteren tijdens het 8 uur Journaal een item over het Duitse broodje Döner. Dat was altijd zo'n 4 of 5 euro en nu moet men er soms al 8 euro of meer voor betalen. Ook in Duitsland dus flinke prijsstijgingen.

Wij hadden vorig jaar in de meivakantie ook zo'n sticker niet en kregen daar een brief over. We hebben toen alsnog eentje aangeschaft, opgeplakt en een foto en brief gestuurd met excuses. Nooit meer wat gehoord!

Lot zei

Toen je schreef dat jullie ernaar toe gingen al dat dat waarschijnlijk een teleurstelling zou kunnen worden. Had er al vaker over gelezen dat het precies is wat je beschrijft

Anoniem zei

Wij waren er vorig jaar en ik vond het echt vreselijk dat er zoveel bedelende mensen stonden of zaten.
Er waren ook mensen die zelf ergens anders gingen eten en hun meegebrachte brood aan die bedelende mensen gaven. Die zaten daar dan vervolgens tussen enorme stapels brood. Ik vond dit zo vernederend. Voor mij geen kerstmarkt meer.
Merel