Sale Solden 2023Sale Solden 2023

woensdag 8 december 2021

Zou jij in een container willen wonen?

Ik weet niet waar jij aan denkt bij een containerwoning, maar mij doet t denken aan t kleine parkje met zes woningen op het industrieterrein waar men enkele jaren geleden een aantal 'probleemgevallen' in heeft gestopt in onze woonplaats. Mensen die leven aan de rand van de samenleving en elke keer zoveel overlast veroorzaakten dat ze niet meer in een normale woning terecht konden. Lees vuurtje stookten in de woonkamer. Niet douchen. Alles verzamelen zonder er iets mee te doen. Geluidsoverlast door drank en/of drugsgebruik. Vandaag vond ik echter een pagina waarbij ik denk ik wil ook een containerwoning. deze zijn echt top We hebben toen we hier kwamen wonen onze schuur laten isoleren. Dit op aanraden van iemand die aangaf dat ze het zelf erna heeft gedaan maar dit altijd problemen had gegeven. En wij dachten wellicht bouwen we er nog een keer een mooie kamer bij op. Nu staan we op een punt dat we aan t overwegen zijn wat we gaan doen. De wens is nl om in de tuin een mooie overkapping te zetten die we ook dicjt kunnen maken. Aan de andere kant overwegen we nu om die ruimte in onze garage te maken. Die is nl dan ook mooi geisoleerd en zou dus ook in de winter met een klein haardje erin een fijne plek zijn om te vertoeven. We zouden dan op de plek waar nu de overkapping moet komen een schuur bouwen. En nu begint het dus te borrelen nu ik die mooie containerwoningen zie. Want ik zie zo'n mooie container met een gedeelte bedenkt met afvalhout echt wel staan in mijn tuin....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk die plannen. Maar houd rekening met wat je vergunningsvrij mag bouwen. Ook mag slechts een bepaald deel van je grondoppervlak bebouwd zijn. Spreek dus eerst met de gemeente over je plannen. Vaak krijg je dan ook advies over wel of geen vergunning aanvragen, welke oppervlakte of hoogte je gewenste gebouw mag hebben. Sommige gemeenten hebben zelfs een verplichte bouwrichting van een puntdak of bepaalde stenen.
Allemaal zaken die je van tevoren kunt vragen zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Nicole Orriëns zei

Als een manier om een huis te krijgen vind ik het nog niet zo'n gek idee. Ik stel me dan ook voor dat ze zo'n container echt huiselijk maken.