dinsdag 11 september 2018

Hand weer op de knip

Alhoewel we in de vakantie niet helemaal los zijn gegaan wil ik toch proberen om de komende weken goed de hand op de knip te houden. Niet meer kopen dan daadwerkelijk nodig is en opmaken wat er nog in huis is. En dat is best veel.
Dus af en toe wat brood en wat verse groente en dan kan ik best lang vooruit.
Vriezer en kasten zitten vol en die mogen dan ook beat wat leger. Denk dat ik ga proberen om eens een aantal plekken leeg te eten. Heb zes laden met etenswaren een rolkast en een kast in de schuur waar ik de (wijn) flessen in heb staan. Zeg altijd de hele straat kan morgen komen eten en dan nog hebben we t gezellig en gaat iedereen met volle maag naar huis. Mijn schoonzus zie ik altijd netjes per week de boodschappen doen. Dat gaat het hem niet worden hier maar om nu een voorraad voor een aantal maanden in huis te hebben is ook wel wat overdreven.
Aankomend weekend gaan we nog naar de camping. Neem daar dan wel ong vier stukken kaas mee want dat scheelde bijna drie euro per kilo. En kaas kan prima in de verpakking in de koelkast liggen.
We kijken ook hoeveel melk er nog in huis is want dit scheelde me ook iets van 30 cent per pak. Ik koop houdbare. Drank nemen we niet mee want ook dat is nog meer dan voldoende in huis.
Heb al gekeken naar aanbiedingen voor vlees maar nog niets kunnen ontdekken wat me past dus duiken we de komende weken in de vriezer.
Wasmiddel heb ik ook nog voldoende.
De cadeaus voor de aankomende verjaardagen ga ik ook allemaal in huis opzoeken. Ik heb nl nog heel wat staan. Ruimt meteen lekker de kasten op.
Kwam er net achter dat de supermarkt hier in de buurt de komende vier dagen verbouwd wordt en gesloten is. Extra reden om te winkelen in onze eigen kasten.😜

6 opmerkingen:

Moestuinfeestje zei

Goede voornemens! Wij laten trouwens de kaas altijd sealen. En hij hoeft niet in de koelkast hoor. Ooit de kaas bij een kaasboer in een koelkast zien liggen? Hij gaat bij ons gewoon in de kast. Ook als hij 'open is. Dan blijft de smaak veel lekkerder!

Anoniem zei

Rare kaasstukken rasp ik en doe ik in een zak in de vriezer,voor op pizza en pasta.

Budgetmama zei

Ik doe dat ook altijd na de vakantie.
Er komen dan ook de meest creatieve maaltijden op tafel

eurominderen zei

Bij ons ook weer fanatiek de hand op de knip, wordt er wel steeds creatiever van.

geldover zei

Rare kaasstukken heb ik niet want zoek altijd die stukken uit waar zowel de boven als onderkant zonder vel zijn😂 dat vel eet ik toch niet

Lot zei

Onze voorraad is ook zo groot met 14 laden vriezer. We doen graag boodschappen zowel in Duitsland als Frankrijk en dan nemen we veel mee wat we daar lekker vinden.
En in november moeten er weer 6 kilo spruiten ingevroren worden. Probeer dus nu al ruimte te gaan maken.