woensdag 18 juli 2018

Daar ben ik weer....hoop ik

De tijd vliegt aan me voorbij. Ik doe mijn best in het hier en nu te geraken en de boel weer op te pakken maar ben zo vreselijk moe van alles wat er op dit moment speelt. Gelukkig kunnen we dankbaar zijn en herstelt mijn vader elke dag een beetje meer. Iemand die hem niet goed kent merkt niet echt meer dat er iets is gebeurd. Hij komt weer terug op krachten. Mensen die hem beter kennen zien de vertwijfeling in zijn ogen. Het is ook niet niets als je lichaam het bijna opgaf en je weet niet waarvan.
Voor mij kwam alles op t zelfde moment. Ik zat nog midden in de verwerking rond t ziek zijn toen ik ook nog de beslissing moest nemen om te stoppen met het werk dat ik al 16 jaar met vooral de eerste 14 jaar met veel liefde had gedaan. Een periode waarin ik trouwde, twee lieve meiden kreeg, verhuisde. Waarin ik met veel liefde probeerde alles voor de klant voor elkaar te krijgen, maar af en toe ook nee moest verkopen, omdat dingen gewoonweg niet mogelijk waren. Soms vergezeld van een tip waar de klant dan een jaar later nog eens contact over opnam en aangaf zo blij te zijn geweest met mijn gegeven advies. Want ik had ze voor problemen behoed en ze de zet in de juiste richting  kunnen geven zodat ze ons nu niet meer nodig hadden.
Nu ik thuis zit komt alle spanning los, daarnaast merk ik nu hoeveel aandacht mijn jongste opeist door de taalontwikkelingsstoornis die ze heeft. Eerder had ik haar een halve week en mijn ouders een halve week zodat ik me in die tijd op t werk kon richten. Nu ben ik er 24/7 voor ze en eisen ze gewoonweg al mijn aandacht op.
Ik ben net als Teunie Luijkx vorige week begonnen met zakken vol spullen de deur uit te doen.
Op dit moment zijn er tien zakken uit. En er kan na de zomer nog veel meer weg. Daarnaast heb ik een poging gedaan om onze schutting te verven. Na drie complete panelen met een kwast te hebben gedaan heb ik er nu drie gerold op de buitenste planken en moeten de achterste planken en de hoeken nog zeg maar. Maar overdag is t te warm en ‘s avonds ben ik zo moe dat ik blij ben als de jongste aangeeft dat ze om half zeven graag in bad en naar bed wil.
Lig er zelf ook vaak op tijd in want madam geeft om kwart over vijf half zes aan dat het mooi weer is buiten en wil er dan uit en naar beneden.
Heb samen met mijn moeder mijn hele keuken opgeruimd en schoongemaakt. Dit terwijl ik eigenlijk al merkte dat ik moest oppassen omdat ik me bekaf voelde. Na twee dagen was ik er dan ook klaar mee en heb ik aangegeven dat druk niet werkt voor mij.
Qua financiën is het de afgelopen maanden lekker geweest, kreeg een som geld mee van de werkgever. Dit staat op de spaarrekening en heb een pluk van 2500 euro genomen om mee te beleggen. Heb een aandeel wat aardig schommelt gevonden en heb deze maand twee keer aan- en verkocht en zo 215 euro kunnen aflossen op de hypotheek. Heb berekend wat het scheelt als ik alles in een keer in de hypotheek stop maar dit bedrag is zo laag dat ik ervoor kies om t eerst aan te kijken en te proberen om dmv aan- en verkoop van aandelen toch wat af te lossen. Op deze wijze is t geld niet helemaal weg maar gebeurt er toch iets.
Zodra ik meer energie heb wil ik gaan kijken op welke lasten we nog meer kunnen besparen.
Sowieso wil ik de ziektekostenverzekering onder de loep gaan nemen want de werkgeverskorting vervalt straks en moet dus op zoek naar hoe ik nu alsnog korting kan krijgen.
De hypotheekrente mag ik over twee maanden opnieuw vastzetten en dit gaat me voor zover ik nu kan bekijken een honderd euro in de maand schelen. Mijn bedoeling is om er een periodieke overboeking van te maken naar mijn hypotheek zodat ik elke maand af ga lossen. Mocht t financieel minder gaan kan ik dit later weer stopzetten.
Aankomende vrijdag start onze vakantie hoop me dan volledig op te kunnen laden zodat ik met een goed gevoel me kan presenteren aan nieuwe werkgevers.
En ik hoop hier weer vaker stukjes te kunnen schrijven.

4 opmerkingen:

Op naar een koophuis zei

Fijn dat je er weer bent, sterkte met alles!

marijke zei

Sterkte met alles, nog een tip, probeer in je blog wat minder het woordje “ ik “ te gebruiken, dat leest prettiger.

Marijke

Esther zei

Fijn weer wat te horen. Sterkte met alles. Lekker naar de camping?

geldover zei

Ja we zitten de komende drie weken op de camping of beter gezegd in t meer van de camping 😂