zaterdag 30 december 2017

Terugblik op het afgelopen jaar

Ik kan me echt niet voorstellen dat er al weer een jaar voorbij is gegaan.
Wat is het voorbij gevlogen. Het begon voor ons in het nieuwe jaar met de aankoop van een caravan en het zoeken naar een leuke camping. En echt die hebben we gevonden. Net over de grens bij Hardenberg. Een leuke camping die net weer is beoordeeld en nu een vier sterren camping is geworden. We hebben er het afgelopen jaar veel leuke dingen als gezin gedaan en mooie momenten beleeft. Nieuwe mensen leren kennen en kennelijk bevielen we ook als buren, want ondanks dat we afscheid hadden genomen omdat de buren volgend jaar echt naar een andere plaats wilden mailden ze een aantal weken geleden dat ze toch ook nog weer een week naast ons wilden komen staan.
Op werk liep alles zijn gangetje bij mij, moet zeggen dat ik nog steeds niet helemaal de draai heb gevonden, maar doordat ik er nu in berust dat t niet meer zoals mijn oude afdeling zal worden en ik wel een fijne band heb gekregen met een aantal collega’s ga ik momenteel niet meer met tegenzin naar t werk. Na de zomervakantie ging onze jongste naar school. Ze gaat er elke dag met heel erg veel plezier naartoe, maar haar spraak blijft echt achter. Gelukkig komt er nu elk moment iemand speciaal voor haar in de klas en is ze ongeveer drie weken helden samen met vier andere kinderen in een instroomklas terecht gekomen. De afgelopen weken bestelde dit dat de juf vijf of minder kinderen hoefde te begeleiden. En dit heeft haar al enorm goed gedaan. Het is een vrolijke spontane meid die t met iedereen kan vinden gelukkig. Maar het is wel lastig als je geen peuterspeelzaal hebt gehad en je komt ineens in een klas met dertig andere kinderen terecht.
Mijn man liet de eerste dag van de zomervakantie weten dat ie t verre reizen naar zijn werk toch echt niet meer zag zitten had de zaterdag erop een sollicitatiegesprek en heeft t nu goed naar zijn zin. Hij is nog steeds wel erg veel van huis maar krijgt zelf veel meer rust nu.
Het najaar is eigenlijk een beetje langs me heen gegaan. We hebben tot aan de kerstvakantie genoten op de camping en daarna merkte ik dat ik moe was in t weekend en was t vooral zien dat we bijkwamen van de rest van de week en de ballen hoog konden houden.
Voor t nieuwe jaar wens ik mezelf meer rust en regelmaat toe en dat ik meer leef en voel. Daar bedoel  ik mee dat ik me weer meer bewust ben van wat ik aan t doen ben en minder op de automatische piloot leef.
Veel zaken die ik had willen doen zijn er dan ook bij in geschoten.
Voor het aankomende jaar wil ik daarom ook meer focus zien te krijgen. Ik merk dat ik echt last krijg van alle spullen in mijn huis. We hebben erg veel voorraad. Niet alleen qua eten maar ook qua kleding, badhanddoeken etc etc.
Heb voor mezelf al een plan bedacht om er op een wellicht leuke manier vanaf te komen. Ik ga proberen om 365 dingen te verkopen dit jaar. Het mag van alles zijn grote dingen maar ook kleine en elke (halve) euro is er een. Ik heb voor de kleding van mijn jongste dochter iemand kunnen vinden die erg blij is met haar kleren. Dit maakt t voor mij makkelijker om ergens afstand van te doen.
Mijn tweede doel is halverwege t jaar de hypotheek. Ik denk eraan om alles weer op aflosvrij te zetten als de rentebedenktijd ingaat en dan zelf t geld dat ik per maand daarmee ga besparen in te lossen. Behou t fiscale voordeel dat heb ik al laten onderzoeken. Het scheelt me maandelijks schrik niet bijna 1000 euro als ik t kan omzetten. Hier blijf ik nog even op broeden het heeft geen haast ik kan eerst twee delen twv 75000 tegen een lagere rente wegzetten en daar dan eens flink mee aan de slag gaan om af te lossen. Het afgelopen jaar hebben we niet al teveel afgelost op de hypotheek. Dit komt puur doordat ik er geen focus meer op had. Einde van het jaar kwam man met allerlei mankementen die veel geld zouden kosten aan zijn auto. En dus besloten we om nu voor een andere auto te gaan die iets jonger is maar 100000 km minder op de teller heeft staan. Hopen dat dit een mooie investering blijkt te zijn. De jongste dochter is maar wat trots op haar vaders Kia Io.😂.
Daarnaast wordt het voor mij ook een spannend haar qua werk. Er zit een grote reorganisatie aan te komen en de kans is erg groot dat ik buiten de boot zal gaan vallen en afscheid moet gaan nemen na 16 jaar. En ik moet zeggen dat ik niet weet of ik het erg zal vinden. Misschien is het ondertussen wel tijd voor een nieuwe move. Ik ben in mijn hoofd al wel aan t nadenken wat ik allemaal leuk zou vinden om te doen of welke kansen me er geboden worden mocht ik op straat komen te staan. Er zijn nog wat punten waar ik met mezelf aan de slag moet. Die schuif je elke keer op naar later maar moeten een keer aangepakt gaan worden.
Kortom ik heb de nodige plannen, hoop dat ik volgend jaar gezond blijf zodat ik er in ieder geval een aantal kan doen slagen.
Wens jullie alvast een fijn uiteinde toe en een fantastisch nieuwjaar met iedereen die jullie lief is.

1 opmerking:

Nicole Orriëns zei

Na 16 jaar ergens weg moeten lijkt me nog best even slikken. Maar het biedt zeker ook nieuwe kansen natuurlijk.