woensdag 25 oktober 2017

Schrikken en dierentuin

Maandagnacht werd ik wakker van mijn jongste dochter, ze gierde als een zeehond en probeerde tegelijk te huilen. Wat ik ook probeerde ik kreeg haar niet kalm. Dacht zelf gelijk al aan kroep maar was alleen thuis en de oudste lag naast mij te slapen , want dat vindt ze echt een traktatie on de vakantie. De jongste keek me met grote bane ogen aan en ik observeerde haar beetje warm maar geen echte koorts en door haar eigen paniek kwam ze er niet uit. Toch maar even de huisartsenpost gebeld en daar gaven ze me als tip ga naar buiten met haar of zet de douche heet aan en blijf met haar in de vochtige ruimte. Ze gaf tijdens t gesprek aan dat ze moest plassen en ik tilde haar uit bed en liet haar zelf naar de badkamer lopen. Hierdoor had ze waarschijnlijk haar aandacht ergens anders bij en werd ze zelf rustiger. Dit gaf ik ook door aan de telefoon. De assistente was heel erg aardig en gaf me aan  dat ze snapte dat ik enorm geschrokken was.. ik moest haar wel goed in de gaten houden want als ze zou beginnen met kwijlen ofzo dan moest ik meteen weer bellen..
Ondertussen gaf dochter aan dat ze weer naar bed wilde en terwijl ik de  boel een beetje aan t opruimen was in de badkamer liep ze regelrecht naar haar kamer en klom in bed kroop op haar knieeen en viel zo in slaap. Ze was echt bekaf de schat. Ik besloot haar vijf minuten op de kamer te observeren. Ze sliep wel heel onrustig maar merkte dat ze diep weg was. Na 5 minuten ben ik naar mijn eigen kamer gegaan met de deur open. Elk kwartier een check en na ruim een uur toen ik ervan overtuigd was dat ze rustiger sliep ben ik zelf ook weer in slaap gevallen . Nog nooit zo blij geweest met haar lokroep. Mama!! Ikke sassen! Bij haar bed aangekomen kwebbelde ze alweer vrolijk erop los. Ikke nie ziek. Ikke beter. 

Dan de dag. Aangezien er verder niets aan de hand meer leek ben ik dus zoals eerder al afgesproken  met de meiden naar dierentuin Amersfoort geweest. Dit met de gewonnen kaartjes van de postcodeloterij. Helaas miezerde het de gehele dag. Alle ramen waren daardoor licht beslagen en tel daarbij op dat veel dieren ook vanwege de regen onder een afdak of in hun hol trokken en je snapt dat het niet de meest leuke dag is geweest. Ik moet zeggen dat ik het park op zich  ook niet erg fraai aangelegd vond. En daarmee bedoel ik dan de bossage om de verblijven heen. Dit had allemaal wel wat leuker gekund . De jongste zijn vooral de groep apen bij gebleven. Persoonlijk vond ik de baby olifant en de giraffen het leukst. 
De oudste wilde op een gegeven moment door een dinopark heen. Ze was de enige en we mochten toen een uur wachten totdat ze terug was. Half uur rij en half uur dinotour. Ze vond t wel leuk dus blij dat ik het haar heb gegund. We liepen daarna naar de uitgang en reden vier uur naar huis bij Amersfoort begon de file net een kleine tien minuten vertraging opgelopen  kwamen we thuis.

6 opmerkingen:

Original handmade by Janneke zei

Dat is inderdaad schrikken hè als je dochtertje zo benauwd is! Het is ook echt weer de periode voor pseudocroup en menig kindje wordt hiermee s'nachts wakker.
Fijn om te lezen dat je je zo gehoord voelde door de assistente en dat dat ook weer rust bij jou en je dochtertje teweeg heeft gebracht. Ik werk zelf ook als assistente op een huisartsenpost ;-)
Gelukkig konden jullie de andere dag toch naar de Dierentuin!

Groetjes Janneke

Nicole Orriëns zei

Best een schrik zoiets. Maar fijn dat je zo goed begeleid werd door de huisartsenpost zeg!

Koopjesjaagster zei

Wat jammer dat jullie Amersfoort wat tegen vonden vallen. Ik ben er een poosje terug voor het eerst geweest (met flinke korting) en vond het juist erg leuk. Nu hadden we wel een prachtige dag dat zal zeker schelen, maar wat jij omschrijft qua bosschage heb ik niet zo ervaren. Wel vonden we de horeca erg duur en idioot traag ten opzichte van de niet opvallende drukte, een gemailde klacht hierover leverde overigens twee bonnen op voor een broodje in een andere horeca gelegenheid in het park dus daar zullen we bij een volgend bezoek (wat er met een leuke kortingsactie wat mij betreft zeker wel weer komt) eens van gaan genieten. Overigens hebben wij een sterke voorkeur voor een park waar Hond mee mag en dat is eigenlijk alleen Amersfoort en Ouwehands. Zonder hond vond ik Aquazoo Leeuwarden ook echt een succes, onder andere omdat je daar tússen de pinguïns kan lopen, wat toch wel een erg leuke ervaring was!

Anoniem zei

Wij zijn er in februari geweest en ook met flinke korting op een koude zonnige dag en wij vinden het een erg leuk park. Wat mij opviel, was dat er zoveel leuks voor kinderen te doen was. Wat ik wel belachelijk duur vond, was het parkeren à € 10,00 per auto.

Koopjesjaagster zei

Hallo Anoniem, het parkeren in Amersfoort zou 7 euro moeten kosten, geen 10 als het goed is. Overigens waren wij niet supervroeg op een drukkere dag en kwamen daarmee iets verderop op het andere parkeerterrein te staan. Een korte rit met een goed geregelde pendelbus naar het park had daarmee als voordeel dat wij geen parkeergeld hoefde te betalen. Ik ben geen fan van pendelbussen, maar in dit geval vond ik het niet zo erg.

roth phallyka zei

Gelukkig konden jullie de andere dag toch naar de Dierentuin!


เย็ดสาว