woensdag 30 augustus 2017

Weer thuis

Gisteravond hebben we de spullen ingepakt op de camping. We zouden eerst ip woensdagmorgen weg maar met de weersverwachting van regen leek het mij veel fijner om de avond ervoor al weg te gaan. Alles inpakken terwijl t droog is en gelijk bij thuiskomst een was aanzetten. T inpakken kreeg nog een klein staartje, we hadden ineens problemen met de stroom op de camping. Op een gegeven moment kwam er een buurman die vertelde dat we de stroom eraf moesten gooien er bleek s nachts een probleem te zijn geweest en bij hem was de splinternieuwe koelkast in zijn caravan kapot gegaan. In de voortent bij ons deed alles het nog en ik trok dus snel de stekker eruit. De buurman vertelde dat zijn schoonzoon een piekstroom had gemoeten van 400 volt. Achteraf bleek er ergens bij de gemeente een fout te zijn gemaakt. Toen we naar huis gingen en ik de koelkast in de caravan ook nakeek bleek die van ons ook gesprongen te zijn en er in de hele caravan nergens geen stroom meer op te zitten. Ik ben behoorlijk a-technisch en heb nu voor de zekerheid alle stroom eraf gehaald dan moet mijn man maar even kijken als we weer voor een weekend heengaan. Er is geen man overboord want we hebben genoeg lampen op zonne energie en in de voortent staat ook nog een koelkast.
Gisteren hebben we nog gezellig mijn schoonzus met haar moeder en haar dochter op visite gehad. Die wilden heel graag komen maar we hadden geen afspraak gemaakt toen ik vorige week appte gaf ze aan dat het dan echt deze dinsdag moest gebeuren. Meer gaatjes had ze niet in haar agenda. Mooi we hebben lekker onder de boom in de schaduw kunnen zitten en lekker bijgekletst en zijn als afsluiter met zijn allen uit eten gegaan waarbij zij naar huis reden en wij nog voor een uurtje naar de camping moesten om t laatste te regelen.
Heb nog geen idee wanneer we nu weer terug gaan, zondag vieren we de verjaardag van de jongste en maandag begint ons normale leven weer. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Vervelend, die piekstroom.Je kan om het nog eens te voorkomen een overspanningsbeveiliging-stekker tussen zetten. Kost iets meer dan een tientje. Scheelt een hoop gedoe.