vrijdag 21 april 2017

Geld vliegt er met bakken uit of toch niet?

Pff ik blijf mijn lopende rekening momenteel aanvullen en momenteel staat ie alweer dieprood. Paar eurootjes hier paar honderd daar. Er lijkt geen einde aan te komen deze maand. Zag dat manlief en ik over drie dagen samen weer salaris krijgen. Als ik denk waar is het dan zo 'misgegaan' dan zijn het vooral dingen die we voor de camping hebben aangeschaft, we kochten een gasfornuis en een kleine tv. Daar moesten nog draden etc bij. En ook de voorraadkast is met t nodige aangevuld. Zo kocht ik shampoo en doucheschuim voor maar 50 cent de fles. Het rook heerlijk en als ik er mee onder de douche sta of in bad lig heb ik echt een genietmoment. Ook kocht ik xxl wasmiddel 100 wasbeurten voor nog geen 10 euro,( dat aantal wasbeurten worden er vast meer) ik kocht via MP een actifry voor op de camping, altijd graag al een willen hebben en nu doorgezet ook al was t saldo op de rekening al behoorlijk laag. We kochten wat kleding bij de Kik in Duitsland waaronder een te gekke bodywarmer voor dochter. Niet omdat ze de kledingkast leeg heeft maar omdat ze hem zelf uitzocht en hij haar echt geweldig stond.We waren eigenlijk op haar verzoek op zoek naar haar eerste behaatje. Helaas was die met kleine cup echt nog wat te ruim dus gaan we daar einde van het jaar nogmaals voor. 
Ook het 'goedkoop' uit eten heeft de afgelopen maand ons saldo doen slinken. Ik moet weer gaan focussen. Dus voor aankomend weekend neem ik spullen mee om een lekkere pan soep en een pan pasta te maken.We gaan niet uit eten. Als ik patat ga eten ga ik die zelf maken met aardappels (lekkere dikke frieten) komende week wordt er ook zoveel mogelijk uit de voorraad gegeten.
Ik wil echt deze maand weer wat spaargeld zien aan te vullen daar ik in de zomermaanden maar 40% van mijn salaris heb. Krijgen de maand ervoor wel onze belastingteruggave weer, maar die zou ik graag in de hypotheek afstorten of ermee gaan beleggen. Begin momenteel te twijfelen of het verstandig is om de hypotheek te verlagen of dat ik beter met t geld kan beleggen en zo te proberen mijn geld sneller te laten groeien. Er is nog een deel tegen 3,5% denk dat ik die sowieso weg ga werken dat is vast rendement. Misschien ga ik ook wel voor 50/50 en dan proberen als ik een paar 100 winst heb deze uit de aandelen te trekken zodat ik die weer kan aflossen op de hypotheek. Het blijft voor mij lastig om de knoop door te hakken en mijn focus helemaal op t een of op t ander te zetten.
Misschien is t tijd om een focuslijst op te stellen voor de komende maand. 
1 voorraad aanspreken en zo min mogelijk in de supermarkt halen.
2 spaargeld weer laten groeien aankomende maand.
3 kledingkast van dochter uitzoeken
4 plan maken aflossen op de hypotheek of beleggen?

Wat zouden jullie doen met nummer 4? Alles direct op de hypotheek aflossen of ook beleggen ernaast?

6 opmerkingen:

Els zei

Ik zou nooit beleggen, omdat ik wil vooraf zeker wil weten wat mijn geld oplevert. Ik heb mijn hypotheek wel afgelost, heerlijk om geen woonlasten meer te hebben. Zo houd je maandelijks veel geld over, als je eenmaal hebt afgelost.

Rinette zei

Ik zou je hypotheek verder aflossen. Je woonlasten worden lager, en wat je minder aan rente betaalt kan je weer in de hypotheekaflossing stoppen, voor weer lagere lasten. Een sneeuwbaleffect dus. Bij beleggen kan je veel winst maken, maar ook verliezen. Ik zou voor zekerheid gaan.

@DutchRN zei

Ik ben ook bezig met hypotheek aflossen. Gegarandeerd 4.5% winst. Elk jaar. Wat leuk om te lezen dat Els haar hypotheek afloste en daar nu echt positief resultaat van heeft. Dat heeft moed. Ik heb nog 4 jaar (28000€) te gaan.

PetraH zei

Ik zou echt niet gaan beleggen in jouw situatie. Ik zou eerst die hypotheek verder aflossen!

Ineke zei

Beleggen op korte termijn is erg risicovol, daar heb je in het verleden je neus al eens aan gestoten. Aflossen op je hypotheek is echter een zeker rendement, namelijk de rente die je betaald. Dus ik zou zeker daar voor gaan, vooropgesteld dat je al een spaarbuffer hebt voor onvoorziene dingen. Als straks je hypotheek afgelost is zou ik me weer wagen aan beleggen. Dit met geld wat je niet direct nodig hebt, beleggen oo de lange termijn en dan in betrouwbare indexfondsen ipv in risicovolle individuele aandelen.

Kopka zei

Aflossen, zeker doen. Enige gegarandeerde positieve resultaat.