dinsdag 27 december 2016

Onze kerstdagen

Elk jaar vieren we eerste kerstdag bij mijn ouders. We gaan er rond elf uur heen drinken koffie met een lekker stukje taart. Daarna komt er een schaal met hapjes op tafel en als dat half op is schuift mijn vader er een salade bij op tafel. Die maken we hier in de familie sinds enkele jaren met een klein beetje van onszelf en een klein beetje van de rundvleessalade van de Lidl. We nemen altijd zo'n bak en doen daar zelf dan nog een fris appeltje en een uitje doorheen snipperen. Eerder maakten we hem helemaal zelf en die vond ik ook lekker maar zo is het en lekker maar ook snel in elkaar gedraaid. Liefst twee dagen van tevoren klaarmaken dan trekt t lekker door.
Mijn moeder gaat dan ook nog eens koken soep vooraf, aardappels met drie verschillende groenten, twee soorten vlees en een keus uit drie verschillende toet. En elk jaar zeggen we weer dat eten koken volgend jaar laten we het, want we hebben voor de maaltijd al compleet een maaltijd op. Na de tijd de megaafwas samen en dan na anderhalf uur nog een bak koffie met een klein koekje.
Dit jaar liep alles weer precies volgens plan😂
Tweede kerstdag vieren we met mijn schoonfamilie. Elk jaar weer een strijd bij wie t thuis gehouden wordt. Ben de afgelopen vier jaar drie keer aan de beurt geweest en heb dit jaar dan ook de eer bij een ander gelaten. We hebben t nu bij zwager en schoonzus gehouden. Iedereen nam wat mee en we hebben een lopend buffet gemaakt waar meer dan de helft van overbleef. Iedereen was nog vol van de dag ervoor zeg maar. 
's Avonds zijn we naar t casino geweest met een stel dat is ondertussen ook traditie. Vanmorgen vroeg de kids opgehaald bij mijn ouders. Nu lekker een dagje bankhangen manlief kreeg onverwacht ook een dagje extra vrij. Heerlijk. 
Wat we vandaag gaan eten weet ik nog niet maar ik ben van plan om niks te halen. Voorlopig maar eens even uit de kasten en de vriezer eten en doen met dat wat we in huis hebben.
Zag ook dat de incasso voor de ziektekosten er niet vandaag maar morgen afgaat. Kcheng bijna 3000 eurootjes van de rekening af.Hypotheek nog 31 december en dan zijn alle grote betalingen de deur weer even uit. 
Kunnen we een plan gaan maken over wat en hoe we volgend jaar geld gaan overhouden.

1 opmerking:

Vlijtig Liesje zei

Ik heb zojuist ook geregeld dat mijn zorgverzekering in 1 keer betaald wordt. Dan ben ik er ook maar van af. Maar het is wel een groot bedrag : (