zondag 18 december 2016

Kerstcadeau zelf uitzoeken.

Gisteren zijn we naar t werk van mijn man geweest. Hij mocht daar zelf zijn kerstpakket bij elkaar zoeken. Het was erg leuk overal kraampjes met cadeautjes en tussendoor kraampjes met lekkernijen die je gratis kon bestellen. Ze hadden er werk van gemaakt. We zijn met ons gezin op de foto gegaan en dat werd de kerstkaart waarmee t bedrijf ons fijne feestdagen toe wenste. Er was een kleine kinderboerderij en de kids mochten van kleine plankjes een kerstboompje in elkaar timmeren. Heb veel leuke ideeen opgedaan voor volgend jaar als we hier met de buurt wellicht eens een kerstactiviteit gaan organiseren. 
Uiteindelijk heeft man een paar lekkere flessen drank uitgezocht. De andere bedrijven die er stonden hadden nl of cadeaus die we nooit gebruiken of we kunnen het voor een fractie van t bedrag zelf makkelijk ergens anders kopen. Ik zag om ons heen dat de drankenwinkel t meest favoriet was. 
Zelf krijg ik dit jaar geen kerstpakket meer, helemaal wegbezuinigd. Persoonlijk vind ik het echt jammer dat stukje waardering weghalen. Eerder hadden we ook en een feest en een kerstpakket. Nu helemaal niets zelfs geen klein flesje wijn. Heb al reacties gehoord van collega's die aangaven wel een extra vrije dag te nemen gedurende het jaar. Behoorlijk asociaal vind ik dat, maar ja je doet er weinig aan behalve zeggen dat ke t asociaal vindt naar elkaar toe. 
Ga me er niet al te druk om maken als ik iets moois zie heb ik mezelf beloofd koop ik mezelf een kerstcadeau. šŸ˜œ En jullie hadden jullie een kerstpakket? En was t naar wens?


1 opmerking:

1001 tips om te besparen zei

Een extra vrije dag nemen? Bedoel je daarmee dat ze zich gaan ziek melden terwijl ze niet ziek zijn?? Dat is inderdaad zeer asociaal en het kan je je baan kosten ook nog. Ik kan al niet zo goed tegen mensen die zich ziek melden als er een druppel aan hun neus hangt, laat staan dit. Ik meld me alleen ziek als ik echt in bed lig of echt niet ver van een toilet vandaan kan of van een arts verplicht rust moet nemen (ik heb een aantal hersenschuddingen en aanrijdingen gehad).

Ik ken iemand die leidinggevende was en sorry hoor, niet helemaal goed bij zijn hoofd was, hij heeft een fake profiel aangemaakt op Facebook, zich voorgedaan als iemand anders en had zo toegang tot de profielen van medewerkers.
Twee heeft ie gepakt zo, die hebben ontslag gekregen. Ziek gemeld en vervolgens op Facebook gezet dat ze iets leuks hadden gedaan.
Maar ook al is je leidinggevende geen prive-detective in zijn vrije tijd, dan zijn er altijd nog anderen die je kunnen verklikken.
Een vriendin kreeg ooit een berichtje over haar "zieke" medewerker van godbetert d'r eigen moeder die vond dat dochterlief een lesje kon gebruiken en dat het niet kon wat ze deed. Dat meisje was op cursus die dag om een andere baan te kunnen vinden, had zich ziek gemeld bij mijn vriendin. Dat kwam dus ook zo uit.
Noooit doen dus, ook al doen al je collega's en je leidinggevende het. Het is het niet waard.