dinsdag 6 december 2016

Gehakt

Bij ons in t gezin houden we van een lekker gehaktballetje. Meestal eten we die dan ook eens per week. En als ik mijn dochter blij wil maken elke dag. Ons recept zout, peper, nootmuskaat wat paneermeel en een ei en een klein beetje ketjap. 
Bij ons is half om half favoriet.
Nu had mijn moeder afgelopen week een gehaktbal op t menu en ze belde zodat onze oudste dochter bij haar aan tafel kon schuiven. Echter zowel mijn dochter als mijn broertje gaven aan dat ze de bal niet lekker vonden. Mijn moeder vind dat ze zeurden maar bedacht zich kater in de winkel dat ze nu een kiloverpakking Had gepakt ipv een pondsverpakking. Ze besloot aan de filiaalleider te vragen of het kon dat de smaak anders was. En ja hoor t klopte de kiloverpakking bleek gemengd gehakt te zijn en dat is wat anders dan half om half gehakt. In gemengd gehakt mogen ze elke willekeurige verhouding gebruiken en achteraf bleek hier dan ook veel meer vet in te zitten. Voortaan dus toch maar twee pondspakken meenemen zodat je weet waarvoor je betaald. Wisten jullie dat er verschil zit tussen half om half en gemengd gehakt?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

wij kiezen altijd voor rundergehakt!

Huiselijk genoegen zei

Nee ik wist niet dat daar verschil in zat. Je moet ook altijd opletten zeg...

Overigens eten wij meestal rundergehakt.

Vlijtig Liesje zei

Nee, dat wist ik niet zeg! Goed om te weten!

Groene Glitter zei

Jeetje zeg. Dat wist ik niet. Wij kopen ook alleen maar 100% rundergehakt, meer omdat we h-o-h gehakt niet lekker vinden. Maar wel belachelijk zeg.